نرخ تورم شهریور ماه ۴٢.٧ درصد شد
نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به شهریور ماه ١٣٩٨ برای خانوارهای ایرانی به عدد ۴۲.۷ درصد رسید و بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان ایلام با ۵۱.۹ درصد و کمترین آن مربوط به استان قم با ۳۶.۳ درصد است.
عدد شاخص کل برای خانوارهای ایرانی به ١٨١.٧ رسید که نسبت به ماه قبل ٠.۵ درصد افزایش را نشان میدهد. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای ایران مربوط به استان قم با ١.٧ درصد افزایش بوده است و بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان ایلام با ۴۶.٢ درصد است.
عدد شاخص کل برای خانوارهای شهری نیز نسبت به ماه قبل ۰.۶ درصد افزایش داشته و در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای شهری مربوط به استان قم با ١.٧ درصد افزایش است و بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه خانوارهای شهری مربوط به استان ایلام با ۴۵.۳ درصد است. نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به شهریور ماه ١٣٩٨ برای خانوارهای شهری به عدد ۴۱.۹ درصد رسید.
بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای روستایی مربوط به استان قم با ١.٢ درصد افزایش بوده است و بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان ایلام با ۵۰.۱ درصد بوده است. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه هم مربوط به استان کردستان با ۴۶.۵ درصد است.
منبع: مرکز آمار ایران
مرغ بالانشین جدول افزایش قیمتها
جدیدترین آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان میدهد از بین ۹ کالای اساسی، نرخ گوشت مرغ تازه با افزایش بیش از ۱۲.۵ درصدی در مردادماه نسبت به ماه قبل از آن، بیشترین افزایش نرخ را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که در تیر نیز نرخ گوشت مرغ با افزایش بیش از ۱۰ درصدی نسبت به خرداد، بیشترین افزایش نرخ را به خود اختصاص داده بود.
این آمار نشان میدهد نرخ گوشت مرغ تازه در تیر و مرداد امسال به ترتیب حدود ۱۲ هزار ۷۳۸ تومان و ۱۴ هزار ۳۲۵ تومان بوده است.
بعد از گوشت مرغ، نرخ گوشت گوسفندی نیز با افزایش ۱.۸ درصدی از ۹۶ هزار ۷۵۲ تومان در تیر به ۹۸ هزار ۴۷۴ هزار تومان در مرداد رسیده است.
آمارسالانه نیز نشان میدهد گوشت گوسفندی با افزایش ۹۷.۶ درصدی در مرداد ماه امسال نسبت به سال گذشته، بیشترین افزایش نرخ را نسبت به سال قبل داشته و برنج پاکستانی باسماتی درجه یک نیز با افزایش ۲۵.۵ درصدی کمترین افزایش نرخ را در این بخش به خود اختصاص داده است.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
رشد ۲.۹ درصدی مراجعین نزاع در ۵ ماه نخست امسال
در پنج ماهه ابتدای امسال ۲۷۵ هزار و ۶۱۷ مصدوم نزاع به مراکز پزشکی قانونی ایران مراجعه کردند که این تعداد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲.۹ درصد بیشتر شده است.
از کل مراجعین نزاع در پنج ماهه ابتدای امسال ۱۸۶ هزار و ۳۸۷ نفر مرد و ۸۹ هزار و ۲۳۰ نفر زن بودند. همچنین استانهای تهران با ۴۶ هزار و ۲۱۰ نفر بیشترین آمار مراجعین نزاع را به خود اختصاص داد و پس از آن استانهای خراسان و اصفهان بیشترین آمار مراجعین را به خود اختصاص دادند.
از سوی دیگر در این پنج ماه بیشترین آمار مراجعین نزاع با ۶۱ هزار و ۷۴۲ نفر مربوط به تیر ماه بوده است.
منبع: خبرگزاری آنا
روزانه ۷۵۰۰ مرگ ناشی از حوادث و بیماریهای محیط کار در ایران
مدیرکل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: روزانه ۷۵۰۰ مرگ ناشی از حوادث و بیماریهای محیط کار داریم که اگر این رقم را در بعد اقتصادی بررسی کنیم میبینیم که چهار درصد تولید ناخالص داخلی در قالب ۳۲۰۰ میلیارد دلار سهم ناشی از بیماریها و حوادث شغلی است.
وی تصریح کرد: متاسفانه در بخش معادن شاهد سهم هشت برابری متوسط حوادث و بیماریهای شغلی در کارگاهها هستیم؛ همچنین سال گذشته در بخش ساختمانی بیشترین فوتیها را در زمینه حوادث داشتهایم، بعد از آن در بخش صنعت آمار فوتیها با ۲۱ درصد و بحث معادن نیز پنج درصد نرخ حوادث منجر به فوت شدن را دربرداشت.
منبع: روزنامه توسعه ایرانی
ترک تحصیل ۲۰ درصد دانش آموزان منطقه «باوی» خوزستان از ترس غرق شدن
جمع آوری پل شناور شهرستان باوی باعث قطع شدن راه ارتباطی ۳۷ روستای این شهرستان شده که با قایق مجبورند تردد کنند و با آغاز سال تحصیلی جدید دانش آموزان و معلمان مجبورند هر روز با قایق خود را به مدرسه برسانند.
مدیر مدرسه شهید مهدی شبه روستای شریمری در شهرستان باوی گفت: حدود ۲۰۰ دانش آموز در روستای ما با مشکل تردد مواجهند و امسال با کاهش ۲۰ درصدی ترک تحصیل دانشآموزان منطقه مواجهیم. تاکنون بارها به مسئولان استانی و شهرستانی برای نبود پل برای تردد روستاییان شرق شهرستان باوی مراجعه کردهایم ولی متاسفانه هیچ نتیجهای نگرفتهایم.
وی افزود: از ۳۷ روستای شهرستان باوی ۱۰ درصد جمعیت آنها را معلمان تشکیل میدهند که مجبورند برای رفت و آمد به مدرسه با قایق تردد کنند که در حال حاضر نیز بعضی از کلاسهای ما دایر نشده و بسیاری از معلمان به دلیل همین مشکل از منطقه مهاجرت کردهاند.