متوسط درآمد ایرانیها ۷۰ درصد پایینتر از خط فقر جهانی است
بانک جهانی در تازهترین برآورد خود، خط فقر برای کشورهای دارای درآمد بالای سطح متوسط که شامل ۶۰ کشور از جمله ایران، ترکیه، برزیل، چین و رومانی میشود، معادل درآمد روزانه ۵.۵ دلار برآورد کرده است، یعنی هر شهروند ایرانی برای قرار گرفتن بالای خط فقر باید روزانه ۵.۵ دلار درآمد داشته باشد، در حالی که متوسط درآمد هر شهروند ایرانی ۳.۲ دلار است.
بر این اساس، هر ایرانی برای این که سطح زندگی بالاتر از خط فقر داشته باشد، باید سالانه نزدیک به ۲۰۰۷ دلار درآمد داشته باشد و این در حالیست که هر ایرانی شهری روزانه به طور متوسط ۳.۲ دلار درآمد دارد و هر فرد روستایی نیز ۱.۷ دلار که نشان میدهد، متوسط درآمد روزانه روستائیان ایران پایینتر از خط فقر شدیدی که بانک جهانی اعلام کرده است.
منبع: اقتصاد آنلاین
کمبود ۱۰۰ هزار معلم در ایران
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: کمبود معلم در سراسر ایران با توجه به بازنشسته شدن ۶۰ هزار معلم در آستانه سال تحصیلی جدید و کمبود ۴۰ هزار معلم، حدود ۱۰۰ هزار نفر تخمین زده شده است.
وی افزود: معلمان حق التدریسی که سالها در این حوزه فعالیت کردهاند و دورههای مختلفی را نیز پشت سر گذاشتهاند بهترین گزینه برای استخدام در آموزش و پرورش هستند و وزارت آموزش و پرورش میتواند از این ظرفیت قانونی که مجلس برای دولت فراهم کرده استفاده و این کمبودها را تا حد زیادی جبران کند.
منبع: خانه ملت
آمار سالمندان در ایران ۲۰ درصد رشد داشته است
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت گفت: به رغم کاهش جمعیت کودکان ایران جمعیت سالمندان در سالهای اخیر رشد ۲۰ درصدی داشته و ۹.۲ درصد جمعیت ایران بالای ۶۵ سال هستند.
وی افزود: جمعیت ایران به شدت رو به پیری است و با توجه به آمارها، متوسط رشد جمعیت سالانه از حدود ۲.۴۶ درصد در سال ۶۵ به ۱.۲۴ درصد در سال ۹۵ کاهش یافته است و طبق پیش بینیهای انجام شده توسط سازمان بهداشت جهانی WHO در حوزه جمعیت، در سال ۲۰۵۰، سی درصد جمعیت ایران را سالمندان تشکیل خواهند داد.
این مقام مسئول در ادامه گفت: آمار ازدواجها در سالهای ۸۶ تا ۹۷ کاهش داشته این درحالیست که طلاق با افزایش روبه رو بوده است و میانگین سن ازدواج در پسران حدود ۲۸ سال و در دختران ۲۴ سال است. بر این اساس به طور متوسط اولین فرزند بعد از ۴.۴ سال بعد از ازدواج و فرزند دوم نیز ۵.۵ سال بعد از فرزند اول به دنیا میآید و ۱۶ درصد بارداریها نیز در ایران بالای ۳۵ سال اتفاق میافتد.
منبع: ایرنا
بیش از ۱۳ درصد از معتادان تزریقی به ویروس اچ آی وی مبتلا هستند
مدیرکل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: طبق اعلام وزارت بهداشت، ۱۳.۸ درصد معتادان تزریقی، مبتلا به ویروس اچ آی وی (ایدز) هستند، به طوری که در صورت عدم کنترل آن به اپیدمی ایدز متمایل میشویم. همچنین شواهد دیگری در این خصوص نیز نشان میدهد که بیش از ۱۰ درصد مبتلایان بیماری ایدز را گروه معتادان تزریقی تشکیل میدهند.
وی همچنین افزود: حدود ۵۰ درصد معتادان تزریقی دچار آنتی بادی هپاتیت C هستند، البته این به معنای آن نیست که همه معتادان تزریقی هپاتیت C دارند، زیرا ممکن است بیماران هپاتیت در مرحلهای خود به خود درمان شوند، اما تا پایان عمر آنتی بادی خونشان مثبت باشد.
منبع: جوان آنلاین
بیش از ۴ هزار نفر در سه ماه تابستان در جادهها جان باختند
رئیس پلیس راهور ایران گفت: بر اساس آمارهای اولیه در سه ماهه تابستان امسال حدود چهار هزار و ۳۰۰ نفر از مسافران در جادههای ایران بر اثر تصادفات جان باختند و ۱۱۶ هزار نفر نیز مجروح شدند.
وی افزود: ۳۹ درصد تصادفات براثر خواب آلودگی و واژگونی بوده است و این آمار سه ماهه در مقایسه با آمار پنج ماهه یعنی از اول فروردین تا اول شهریور نشان میدهد تعداد جانباختگان هفت دهم درصد افزایش داشته است.