لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۵

واقعیت‌هایی از داخل ایران| ۷۵ درصد تولیدهای کوچک تعطیل و یا نیمه تعطیل‌اند

۷۵ درصد تولیدهای کوچک تعطیل و یا نیمه تعطیل‌اند

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس گفت: ۷۵ درصد تولیدهای کوچک تعطیل و متوسط تعطیل یا نیمه تعطیل هستند.

وی گفت: حدود ۵۰ درصد از بنگاه‎‌های صنعتی کوچک و متوسط در رکود به سر می‌برند و یا نیمه راکد هستند و واحدهایی که با تمام ظرفیت اسمی کار می‌کنند، کمتر از ۳۰ درصد هستند. یعنی یک‌-سوم بنگاه‌های ایران در رونق و دو-سوم به صورت تعطیل و یا نیمه تعطیل هستند و یا در رکود کامل به سر می‌برند.

منبع: روزنامه شهروند

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

تولید خودرو در ایران ۲۲ درصد افت کرد


دبیر انجمن خودروسازان ایران درباره وضعیت تولید خودرو در ایران گفت: تولید خودرو نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۲۲ درصد افت کرده است که دلیل اصلی آن تامین نقدینگی است.

وی ادامه داد: در این زمینه انجمن خودروسازان مکاتبه‌ای با معاون اول رئیس جمهور انجام داد و گفته شد که هم در زمان قیمت‌گذاری توسط شورای رقابت و هم با توجه به تکلیف وزیر صمت در ستاد تنظیم بازار برای فروش خودرو با قیمت‌ها قبلی زیان‌های سنگینی به دو خودروساز ایران وارد شده. در ادامه دستورات قیمتی، که توسط وزارت صمت به شرکت‌های خودروساز تلکیف شد به ضعیف شدن توان مالی خودروسازان انجامید.

دبیر انجمن خودروسازان ایران گفت: لازم به ذکر است که در حال حاضر بین ۱۴۰ الی ۱۵۰ هزار دستگاه خودرو ناقص در کف کارخانه‌ها داریم که این خودروهای ناقص به دلیل کمبود قطعه است و قطعه‌سازان نیز از خودروسازان طلب دارند. در مقابل خودروسازان دچار مشکلات مالی هستند و به همین دلیل امکان رسیدن قطعات به خودروسازان وجود ندارد.

منبع: اقتصاد آنلاین

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

۴۰ درصد تخت‌های بیمارستان‌های «خصوصی» خالی است


معاون کل وزارت بهداشت گفت: با معیارهای موجود تعداد تخت در ایران در مقایسه با کشورهای توسعه یافته و هم سطح، به طرز قابل توجهی پایین‌تر است.

وی گفت: علاوه بر کمبود تخت بیمارستانی، ما در توزیع تخت‌ها در کشوری با ۸۳ میلیون جمعیت و یک میلیون و ۶۰۰ هزار کیلومتر مساحت، مشکل داریم و برخلاف تصور، اشغال تخت در بیمارستان‌های دولتی بیشتر و کارا تر از بیمارستان‌های بخش خصوصی است و بیمارستان‌های خصوصی به مدت ۳۰ سال است که اشغال تخت ۵۰ الی ۶۱ درصد را دارند و همیشه ۴۰ درصد تخت‌ها به دلیل انحصار در قیمت بالا خالی است و مردم نمی‌توانند دسترسی داشته باشند.

منبع: خبرگزاری فارس

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری پس از ۱۳ سال اجرا نمی‌شود


دبیرکل خانه پرستار گفت: یکی از مشکلاتی که پرستاران با آن دست و پنجه نرم می‌کنند اجرا نشدن قانون تعرفه گذاری پرستاری است که پس از ۱۳ سال از تصویب آن در مجلس هنوز به دلیل مشکلات بودجه و مالی انجام نشده است.

وی ادامه داد: بر اساس برنامه ششم توسعه، دولت مکلف شده که از محل منابع عمومی، قانون تعرفه گذاری خدمات عمومی در ایران را اجرا کند، اما هنوز در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها هیچ تعرفه‌ای برای پرستاران محاسبه نمی‌شود. سازمان نظام پرستاری نیز به وزارت بهداشت برای اجرای قانون تعرفه گذاری بودجه دو هزار میلیارد تومانی را پیشنهاد داده که این طرح از سوی وزارتخانه به سازمان برنامه و بودجه مطرح و پیشنهاد نظام پرستاری جهت اختصاص این مبلغ جهت اجرای قانون تعرفه گذاری پرستاری، سال گذشته رد شده است.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

رکود مسکن دو یا سه سال طول می‌کشد


مدیرعامل شرکت عمران گران عصر ایرانیان گفت: درحال حاضر صنعت ساخت و ساز و مسکن در ایران دچار رکود بوده و این موضوع به اقتصاد ایران نیز بستگی دارد. البته موضوع مسکن به قیمت دلار نیز بستگی دارد و با افزایش قیمت دلار، خرید مسکن نیز بیشتر می‌شود.

وی در رابطه با ادامه داشتن این رکود نیز گفت: به صورت قطعی مشخص نیست اما مطابق نمودارهایی که از سال‌های گذشته موجود است، ممکن است این رکود دو یا سه سال طول بکشد. البته این نمودارها تنها پارامتر مورد نظر نیستند و ادامه این رکود به عوامل دیگری نیز بستگی دارد اما وضعیت اقتصاد، اوضاع مسکن را متلاطم می‌کند و با افزایش هزینه‌ها، مسکن نیز از وضعیت پیروی می‌کند.

مدیرعامل شرکت عمران گران عصر ایرانیان اظهار داشت: روند ساخت و ساز در دو سال گذشته مطلوب نبوده و با چشم اندازی که وزارت مسکن درنظر داشته نیز فاصله زیادی دارد و درحال حاضر هم تقاضا برای خرید وجود دارد اما به دلیل افزایش قیمت‌ها، مردم توان خرید ندارند.

منبع: اقتصاد آنلاین

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG