لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۵۳

واقعیت‌هایی از داخل ایران| قیمت شیرینی و شکلات ۲۰ درصد افزایش یافت

قیمت شیرینی و شکلات ۲۰ درصد افزایش یافت

دبیر انجمن شیرینی و شکلات گفت: ۲۰ درصد به قیمت شیرینی و شکلات اضافه شده و این افزایش قیمت در صنعت شیرینی و شکلات موجب کاهش خرید می‌شود.

وی افزود: در نمایشگاه امسال صرفا یازده شرکت از ۱۰ کشور حضور یافته‌اند که بیشتر در زمینه مواد اولیه بوده است؛ چرا که در ایران تعرفه محصولات شیرینی و شکلات بالاست و از این رو شرکت‌های خارجی کمتر راغب به حضور در نمایشگاه هستند.

همچنین دبیر انجمن شیرینی و شکلات در گفته‌های خود بر مشکلات تولیدکنندگان این صنعت در حوزه واردات مواد اولیه نیز تاکید کرده است.

این مقام مسئول تصریح کرد که، در حال حاضر این صنعت با مشکل شکر دست و پنجه نرم می‌کند و با توجه به این که فصل برداشت چغندر نزدیک است، دولت باید مشکل تأمین شکر را حل کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

۸۵ درصد جمعیت ایران تحت تاثیر خشکسالی

خشکسالی و تالاب گاوخونی
خشکسالی و تالاب گاوخونی


رئیس مرکز ملی خشکسالی اعلام کرد که، مساحت و جمعیت تحت تاثیر خشکسالی در طی یک دهه و یک سال گذشته بیش از ۸۵ درصد جمعیت ایران بوده و این جمعیت تحت تاثیر خشکسالی بلندمدت و انباشته است.

وی در مورد جمعیت تحت تاثیر خشکسالی در ۱۰ سال گذشته گفت: با توجه به شاخص ۱۰ ساله (SPEI) منتهی به مرداد سال جاری، ۱۱.۱ درصد از جمعیت ایران تحت تاثیر خشکسالی خفیف، ۲۱.۵ درصد خشکسالی متوسط ، ۳۲.۵ خشکسالی شدید و ۲۰.۷ با خشکسالی بسیار شدید هستند.

رئیس مرکز ملی خشکسالی در ادامه گفت: نتایج بررسی‌های پارامترهای دما ، بارش، تبخیر و تعرق در ۱۰ ساله گذشته منتهی به مرداد ۹۸ نشان می‌دهد که ۹.۲ درصد مساحت ایران دچار خشکسالی خفیف، ۱۸.۲ درصد خشکسالی متوسط، ۲۸.۷ درصد خشکسالی شدید و ۲۹.۸ درصد خشکسالی بسیار شدید است. در دوره یکساله منتهی به مرداد ۹۸ نیز ۲۲.۶ درصد از مساحت ایران با خشکسالی خفیف، ۸.۳ درصد با خشکسالی متوسط ، ۱.۴ درصد با خشکسالی شدید و یک دهم درصد با خشکسالی بسیار شدید مواجه بوده است.

منبع: ایسنا

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

کاغذ، بیشترین افزایش قیمت در نوشت افزارها را به خود اختصاص داد


رئیس اتاق اصناف استان مرکزی اظهار داشت: قیمت لوازم التحریر در سال جاری نسبت به سال قبل مانند هر کالای دیگری با افزایش قیمت رو به رو شده اما نمی‌‎توان درصدی را برای افزایش قیمت آن در نظر گرفت، اما بیشترین افزایش قیمت مربوط به کاغذ و نوشت افزار کاغذی است.

رئیس خانه صنعت و معدن استان مرکزی نیز گفت: یکی از پارامترهای مهم وارداتی در ایران واردات کاغذ است که به نوعی گرفتار این قضیه هستیم و ایران جزو کشور‌های آسیایی پرمصرف کاغذ و یکی از بازارهای هدف تولید کنندگان کاغذ منطقه و جهان است.

همچنین رئیس اتحادیه کتاب فروشان و لوازم التحریر اراک گفت: دولت ۱۵ میلیون جلد دفاتر دولتی تولید کرده و در اختیار استان‌ها قرار داده و بر اساس بخشنامه‌ای که برای ما ارسال شده تعداد دفترهای دولتی تخصیص یافته به استان مرکزی ۱۲۹ هزار جلد است. اما بر اساس آمار دانش آموزان استان ۲۴۵ هزار و ۷۸۷ نفر هستند، یعنی به ازای هر دانش آموز نصف دفتر تخصیص داده شده است.

رئیس اتحادیه کتاب فروشان و لوازم التحریر اراک اظهار کرد: ۸۵ درصد نوشت افزار موجود در بازار وارداتی است و هنگامی که قیمت ارز بالا می رود مشکلاتی نیز به وجود می‌آید. در سال جاری قیمت نوشت افزار بیش از ۱.۵ برابر افزایش یافت و در بعضی از اجناس تا سه برابر هم افزایش قیمت مشاهده می‌شود. به طور مثال قیمت در انواع دفاتر بیشترین افزایش را داشته است.

منبع: خبرگزاری مهر

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

قدرت و لابی خودروسازان مانعی برای کاهش آلودگی هوا


عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: خودرو سازان با لابی و فشار از تصویب بسیاری از مصوبات و ایجاد امکانات در خودرو‌ها برای کاهش آلودگی هوا طفره رفته‌اند و سازمان محیط زیست قادر به مقابله با آن‌ها نبوده است. سال ۹۳ مصوبه‌ای مبنی بر مجهز شدن خودرو‌های دیزل به فیلتر جذب آلودگی مطرح شد که این اقدام برای کاهش آلاینده‌ها بسیار موثر بود اما متاسفانه با لابی و فشار خودرو سازان منتفی شد.

وی اضافه کرد: مدیریت در سطح کلان دچار مشکل اساسی است به طوری که یک سازمان عریض و طویل مانند سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور قادر نیست امکانات را به صورت برابر در کل ایران پراکنده کند.

منبع: خبرگزاری میزان

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

رونق حاشیه‌‌نشینی در پایتخت


مدیرعامل نوسازی شهر تهران گفت: جمعیت در سکونتگاه‌های اطراف شهر تهران از جمله اندیشه، پرند، هشتگرد، آبیک، رباط کریم، بومهن و رودهن رشد قابل توجهی داشته است، در واقع برخی از گروه‌های اجتماعی و اقتصادی شاغل در تهران در پی افزایش اجاره‌بها و قیمت مسکن ناگزیر به سکونتگاه‌های پیرامون شهر رفته‌اند اتفاقی که هم آثار نامطلوب شهری، ترافیکی و محیط زیستی دارد و هم تعارض فرهنگی را بیشتر می‌کند.

منبع: بهار نیوز

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG