لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۵۷

واقعیت‌هایی از داخل ایران| نرخ عوارض آزادراه‌ها ۲۱ درصد افزایش یافت

نرخ عوارض آزادراه‌ها ۲۱ درصد افزایش یافت

مدیرکل بهره‌برداری آزادراه‌های ایران گفت: افزایش نرخ عوارض آزادراه‌ها با توجه به قوانین و ضوابط مربوطه، هر ساله بر اساس پیش بینی‌های صورت گرفته اتفاق می‌افتد که البته امسال با پنج ماه تاخیر این افزایش نرخ اعمال شد.

وی افزود: بر اساس قانون هرساله مدل‌های مالی که برای ساخت و استهلاک آزادراه‌ها تعیین می‌شود، مورد بررسی قرار گرفته و بر اساس مفاد قانون‌های ذیربط وزیر راه و شهرسازی نسبت به اعلام نرخ جدید با توجه به پارامترهای مختلف از جمله نرخ تورم اقدام می‌کند. بر این اساس نرخ عوارض آزادراهی به طور متوسط حدود ۲۱ درصد افزایش پیدا کرده است.

منبع: همشهری آنلاین

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

رشد ۳۰۰ درصدی قیمت لوازم یدکی

رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو تهران گفت: در یک سال و نیم گذشته لوازم یدکی خودروها به طور متوسط رشد ۳۰۰ درصدی را تجربه کرده که بیشتر شامل قطعات پرمصرف مثل دیسک و صفحه، لنت ترمز، سرسیلندر، سوپاپ‌ها و سیستم تعلیق و فرمان خودروهای داخلی می‌شود.

وی گفت: در ماه‌های گذشته با گران شدن قیمت خودرو، قیمت قطعات یدکی نیز رشد چند برابری را تجربه کرده که این مسئله به کاهش مراجعه صاحبان خودروها به تعمیرگاه ها منجر شده است.

رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو تهران، به افزایش ۷۰ درصدی قیمت روغن موتور از آغاز امسال تاکنون اشاره کرد و گفت: قیمت این محصول پارسال نیز رشد ۱۰۰ درصدی در قیاس با سال پیش از آن تجربه کرده بود و همین مسئله سبب عرضه زیاد روغن‌های تقلبی در بازار شده که آسیب زیادی به موتور خودروها وارد می‌کند.

منبع: ایرنا

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

فرسودگی بیش از ۵۰ درصد خوابگاه‌های دانشجویی

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۵۰ درصد خوابگاه‌های دانشجویی در سراسر ایران فرسوده هستند.

وی گفت: موضوع کمبود خوابگاه دغدغه مهمی در سیستم دانشجویی است و از حدود دو سال قبل، ۲۱ پروژه خوابگاهی جدید ایجاد شده، اما به دلیل محدودیت اعتبارات در این حوزه، ۱۸ پروژه در روند ساخت متوقف شده ‌است. فرانشیز غذای دانشجویی نیز در مقابل قیمت واقعی آن بسیار پایین است و به دلیل این قیمت پایین و شرایط اقتصادی موجود، رزرواسیون غذا در دانشگاه‌ها بیشتر شده. البته به دلیل رعایت الگوی تغذیه‌ای سالم و مکانیزه شدن آشپزخانه‌ها هزینه‌ها هم افزایش داشته، اما طبیعتا افزایش نرخ فرانشیز موجب نارضایتی دانشجویان خواهد بود.

او افزود، سرانه دانشگاهی در حوزه فرهنگی رفاهی سه هزار و ۲۰۰ بوده که در اغلب دانشگاه‌ها کمتر از این حد است و در حال حاضر ۱۵۰ میلیارد تومان کسری بودجه در این موضوع داریم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

زنگ خطر بحران تهیه کاغذ کتاب درسی

معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش درباره تامین کاغذ گفت: «متاسفانه مشکل ما در این زمینه حل نشده است و همه درصدد آن هستند که مشکل کاغذ حل شود. ما توانستیم از طریق تولیدات داخلی کاغذ را تامین کنیم اما نگرانیم که تا مهر سال ۹۹ در تامین کتب درسی خللی وارد شود.»

وی ادامه داد: تا الان چهار ماه هم از برنامه مورد نظرمان برای تامین کاغذ عقب هستیم و زمان زیادی می‌گذرد اما هنوز نگرانی ما برطرف نشده است. ما به ۴۵ هزار تن کاغذ نیاز داریم اما تنها سه هزار تن تامین شده است.

وزیر صمت نیز می‌گوید: «بر اساس آخرین مصوبه هیئت دولت، ارز اختصاصی به کاغذ کتاب‌های درسی و روزنامه همان ارز ۴۲۰۰ تومانی است. اگرچه انواع کاغذ اعم از صنفی، صنعتی و غیره وجود دارد ولی ارز اختصاصی به کاغذ کتاب های درسی و روزنامه تغییری نکرده و همان ارز ۴۲۰۰ تومانی است.»

منبع: روزنامه رسالت

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

۹۷۶ نفر در ۱۵۰ روز گذشته غرق شدند

سخنگوی سازمان اورژانس گفت: ۹۷۶ نفر در محیط‌های آبی از اول فروردین تا ۲۶ مرداد در سطح ایران غرق شدند که ۶۲۹ نفر از این افراد جان خود را از دست دادند.

وی گفت: ۱۴ درصد از افراد غرق شده در گروه سنی چهار تا ۱۰ سال قرار دارند که کوچک ترین فرد غرق شده پسربچه شش ماهه‌ای در روستای تازه کند اردبیل بود که پس از انتقال به بیمارستان و درمان، ترخیص شد. مسن ترین فرد غرق شده هم مردی ۹۵ ساله در ارومیه بود که در محل حادثه جان باخت.

سخنگوی سازمان اورژانس اضافه کرد که، رودخانه‌ها در صدر حوادث ناشی از غرق شدگی قرار دارند و ۳۴ درصد از کل غریق‌‎ها در رودخانه‌ها، ۱۲ درصد در سایر محیط‌های آبی شامل (حوض، جوی، آب انبار و...)، یازده درصد در دریاچه پشت سد، ۲۵ درصد در دریا، هشت درصد در استخر کشاورزی، پنج درصد در کانال آب و سه درصد در استخر شنا و دریاچه‌های طبیعی دچار غرق شدگی شده‌اند.

وی افزود: استان‌های مازندران، گیلان و آذربایجان غربی در صدر بیشترین حوادث ناشی از غرق شدگی هستند و در ۱۵۰ روز گذشته بیشترین غرق شدگی به ترتیب مازندران با ۱۸۲ نفر، گیلان با ۹۴ نفر و آذربایجان غربی با ۷۲ نفر هستند. بیشترین فوتی نیز به ترتیب به مازندران با ۷۷ نفر، گیلان و آذربایجان غربی با ۴۳ نفر و استان فارس با ۳۸ نفر اختصاص دارد.

منبع: روزنامه شرق

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG