لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۳۳

واقعیت‌هایی از داخل ایران| ستاد مبارزه با مواد مخدر: اعتیاد در ایران به ۱۵ سالگی رسیده است

ستاد مبارزه با مواد مخدر: اعتیاد در ایران به ۱۵ سالگی رسیده است

به گزارش ستاد مبارزه با مواد مخدر، سن مصرف سیگار و قلیان ۱۷ سال، تریاک ۲۳ سال، شیشه ۲۷ سال، هروئین ۲۵ سال و حشیش نیز ۲۲ سال در ایران است و بیشترین میزان مصرف مواد مخدر و رتبه اول در ایران با ۵۷ درصد مربوط به ماده مخدر تریاک است و بعد از آن حشیش با ۱۲ درصد، شیشه با هشت درصد و پس از آن هروئین با هفت درصد است.

به گفته سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران، بر اساس نظر سنجی‌های صورت گرفته که از مصرف کنندگان حرفه‌ای انجام شده است، اعلام کردند که بیشترین نحوه تامین مصرف مواد مخدر حضوری بوده است و دسترسی به مواد مخدر در نیم ساعت اعلام شده است، همچنین ردپای اعتیاد به سن ۱۵ سالگی رسیده است.

منبع: ستاد مبارزه با مواد مخدر

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

کاهش ۱۵ درصدی صادرات زعفران در سه ماه نخست سال

عضو شورای ملی زعفران در مورد قیمت خرید زعفران نو در سال‌جاری گفت: پیش بینی می‌شود هر کیلوگرم زعفران نو در سال‌جاری شش تا هشت میلیون خریداری شود در حالی که با توجه به افزایش هزینه تمام شده تولید در سال‌جاری، قیمت خرید هر کیلوگرم زعفران از کشاورزان نباید کمتر از ده میلیون باشد.

وی گفت، در مجموع سال خوبی را برای صادرات زعفران طی نکرده‌ایم، در سه ماه نخست سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش ۱۵ درصدی صادرات زعفران روبه‌رو بوده‌ایم. دلیل کاهش صادرات زعفران در ماه اخیر تعطیلات تابستانی شرکت‌های اروپایی است و البته کاهش صادرات زعفران در دو تا سه ماه آیند نیز ادامه خواهد داشت.

این عضو شورای ملی زعفران میزان صادرات زعفران در سه ماهه نخست سال گذشته را بیش از ۵۰ تن عنوان کرد درحالی که در سال‌ جاری حداکثر میزان صادرات زعفران کمی بیش از ۴۰ تن بوده است.

منبع: ایلنا

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

کمبود و گرانی دو معضل بازار لوازم خانگی

با توجه به این‌که بازار لوازم خانگی همواره تقاضای بالایی دارد و برخی برندهای کره‌ای در نتیجه تحریم با مشکلاتی مواجه شده‌اند، بازار لوازم خانگی با موج گرانی و کمبود کالا مواجه شده و فعالان این بازار بر ضرورت فعال‌سازی تولید با همکاری چینی‌ها تاکید کردند.

عضو انجمن تولیدکنندگان لوازم‌خانگی گفت: «با اعمال تحریم‌ها، در واردات قطعات با محدودیت روبه‌رو شدیم که اصلی‌ترین مشکل در بحث نقل ‌و انتقال مالی بود، درحالی ‌که شرکای کره‌ای لوازم‌ خانگی هیچ‌کدام تمایل نداشتند از بازار ایران خارج شوند و حتی هنوز هم به صورت مستمر و ماهیانه جلسات ما با آنها ادامه دارد و به دنبال راهی برای بازگشت به شرایط پیش از تحریم‌ها هستند. درحال حاضر بار اصلی تولید قطعات با تکنولوژی بالا در مورد لوازم ‌خانگی در کشور چین است و هرچند در این کشور نیز تأمین‌کنندگان متنوعی وجود دارند، کما این‌که برخی از این شرکت‌ها توسط کره‌ای‌ها ایجاد شده، اما درنهایت برای قطعات‌ های‌تک مانند ماژور تلویزیون مجبور هستیم که فقط از کره یا اروپا و آمریکا واردات انجام دهیم.»

منبع: روزنامه شهروند

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

معطلی سه ماهه بیماران تالاسمی برای دریافت دارو

مدیر عامل انجمن حمایت از بیماران تالاسمی ایران گفت: بیماران تالاسمی حدود هفتصد تا هشتصد نفر بیشتر نیستند و الان سه ماه است که معطل دریافت دارو هستند. هر قرص داروهای وارداتی تالاسمی در بازار آزاد ۲۰ هزار تومان قیمت دارند. یک بیمار تالاسمی باید بطور میانگین روزی چهار قرص مصرف کند و قرار بود همه بیمه‌های طرف قرارداد این داروها را پوشش دهند.

وی گفت: این کمبود داروهای حیاتی، برای انجمن تالاسمی از زمره خطرناک‌ترین رخدادهای ممکن است و جان بچه‌های تالاسمی در معرض خطر جدی است.

وی خاطرنشان کرد: ما در حوزه داروهای تولید داخل هم وضعی مشابه داریم. یک داروئی را از زمان پوشش بیمه‌ای‌اش به مدت هشت ماه در دسترس بیماران قرار دادند و پس از مدتی شورای عالی بیمه، به یکباره دستور داد، به علت ورود یک داروی جدیدتر به بازار و به علت اینکه این دارو قیمت پائین‌تری دارد، نرخ پوشش داروئی از داروی قبلی به این دارو تغییر کند.

مدیر عامل انجمن حمایت از بیماران تالاسمی ایران گفت: این تغییر مداوم داروها برای بیماران تالاسمی ناخوشایند است. باعث ایجاد رنجش روحی برای بیماران می‌شود، حتی ممکن است موجب اجتناب بیماران از درمان بشود و باعث افزایش مرگ ناشی از بیماری باشیم.

منبع: اعتماد آنلاین

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

چالش‌های بازنشستگی پایان ندارد

نایب رئیس کانون بازنشستگان تهران با ابراز تاسف از وضعیت نامناسب اقتصادی مستمری‌بگیران گفت: شرایط اقتصادی به اندازه‌ای نامناسب است که مردم با مشکلات بسیاری رو به رو هستند و در این بین بازنشستگان که مستمری ناچیزی دریافت می‌کنند، برای تامین نیازهای خانواده خود ناچار هستند به مشاغلی همچون دستفروشی و آبدارچی روی بیاورند و بدتر اینکه برخی از این افراد دست نیاز به سوی مردم دراز می‌کنند.

وی گفت: متاسفانه امروزه در تعیین حقوق و مزایا بر حداقل متمرکز شده‌ایم و تاکید شورای عالی کار و سایر مراجع قانونی، بر حداقل‌هاست، درحالیکه باید بر واقعیت‌های جامعه چشم باز کنیم و سبد خانوار را ملاک تعیین دستمزد و حقوق قرار دهیم و مسئولان باید بدانند که حقوق یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی پاسخگوی نیازهای ده روزه یک خانواده چهار نفره هم نیست.

وی افزود: اگر مسئولان گوشت، سیب زمینی، پیاز، برنج، میوه‌ و دیگر کالاهای اساسی و نانی که قیمت‌های شناور دارند را به نوعی با قیمت مناسب در بازار عرضه کنند، بازنشسته مجبور نخواهد شد در سنین پایانی عمر بار دیگر خود را به آب و آتش بزند.

منبع: ایلنا

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG