لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۰۵

واقعیت‌هایی از داخل ایران| ۳.۵ میلیون کارگر بدون قرارداد و بیمه در ایران

۳.۵ میلیون کارگر بدون قرارداد و بیمه در ایران

عضو کارگری شورای عالی کار گفت: مشکل اصلی تخلف قرارداد سفید امضاء در اصناف است و برآوردها حاکی از وجود ۳.۵ میلیون نفر کارگر زیرزمینی در ایران است که در کارگاه‌های فاقد هرگونه قرارداد و بیمه تامین اجتماعی و نظارت وزارت کار، کار می‌کنند.

وی گفت: امروز با وجود وضعیت بد اقتصادی و معیشتی امنیت شغلی اولویت اصلی بازار کار است و نبود امنیت شغلی اجازه اعتراض را از کارگر گرفته است. ما با کارفرمایان شناسنامه دار مشکلی نداریم بلکه مشکل اصلی کارفرمایان متخلفی هستند که قرارداد سفید امضا می کنند.

این مقام مسئول گفت، در حال حاضر قراردادهای سفید امضا جرم است و اگر اثبات شود کارفرما حتما جریمه خواهد شد و البته بیش از ۹۶ درصد قراردادهای مکتوب و ثبت شده که قابل بررسی باشند موقت هستند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

اعتیاد بیش از ۲ درصد از دانش آموزان ایران

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بیشترین علت اعتیاد دانش آموزان به علت اصرار همسالانشان بوده و برخی از دانش آموزان هم تصور می‌کردند با چند بار مصرف معتاد نمی‌شوند.

وی گفت: مواد مخدر گُل که اعتیادآوری این ماده مخدر ۷ برابر حشیش است در بین دانش آموزان رواج پیدا کرده است و بیش از ۲ درصد دانش‌آموزان مواد مخدر استعمال می‌کنند.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اکنون سوداگران مرگ، مواد مخدر را با بسته‌بندی جدید ارائه می‌دهند تا دانش آموزان را ترغیب به استفاده کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

جهش دوباره قیمت گوشت به بهانه عید قربان

در روز عید قربان برخی از قصابی‌ها که تعداد آنها هم کم نبود، گوشت را در بازار به قیمت تا کیلویی ۴۰ ‌هزار تومان گران‌تر فروخته‌اند، درحالی ‌که متوسط قیمت گوشت گوساله به ٨٣‌ هزار تومان رسیده است، قصابان تهرانی از فرصت عید قربان استفاده کردند و قیمت هرکیلوگرم گوشت را تا ١٢٠‌هزار تومان افزایش دادند.

به گفته مدیران وزارت کشاورزی و صنعت، قیمت منطقی گوشت قرمز ۶۵ ‌هزار تومان است و دست‌هایی در میان است که اجازه نمی‌دهد قیمت‌ها واقعی شود.

منبع: روزنامه شهروند

به دلیل کمبود پرستار فقط به ۵۰ درصد نیاز درمانی بیماران رسیدگی می‌شود

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری گفت به دلیل کمبود پرستار فقط ۵۰ درصد نیاز درمانی بیماران رسیدگی می‌شود و اکنون نزدیک به دو سال است که منتظریم تا ۱۰ هزار پرستار استخدام شوند.

دبیر کل خانه پرستار گفت: در تمام دنیا به خاطر اینکه هزینه‌های دولتی کاهش یابد از پرستاران استفاده می‌کنند. به این دلیل منطقی که خدماتی که پرستاران می‌توانند انجام بدهند با هزینه یک چهارم در خیلی از موارد همان خدماتی است که پزشک با هزینه بسیار بالاتری انجام می‌دهد.

در کشورهایی که رشد اقتصادی ۱۰ برابر ما دارند با فربه کردن بدنه پرستاری خود، هزینه‌های بیماران را کاهش می‌دهند. اما در ایران ما کسانی که تصمیم‌ گیرنده حوزه سلامت هستند، بر پزشک مداری تاکید می‌کنند.

وی افزود، کف نیاز پرستار در هر جامعه‌ای سه پرستار به ازای هر هزار بیمار است ، اما در ایران به ازای هر هزار نفر جمعیت یک و نیم نفر پرستار موجود است که یعنی اگر پرستاران ما صد در صد توان نقش خود را به درستی ایفا کنند، ۵۰ درصد از نیاز درمانی بیماران رسیدگی می‌شود. این یعنی مردم تا حد مرگ و میر خسارت می‌بینند. این کمبود در کادر پرستاری درحالی است که ما ۲۰ هزار پرستار بیکار در ایران داریم.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری

زیان ۶ هزار میلیارد تومانی تولید خودرو در سال ۹۷

طبق گزارش ارائه شده از سوی دو خودروساز بزرگ ایران به بورس، آنها طی سال ۹۷ در مجموع حدود شش هزار و ۷۶ میلیارد تومان بدون احتساب هزینه‌های مالی از ناحیه تولید زیان متحمل شده‌اند.

اکثر قریب به اتفاق محصولات سه خودروساز بزرگ ایران طی سال ۹۷، با زیان به تولید رسیده و با توجه به تداوم مسائلی مانند تحریم، تورم، کمبود نقدینگی و اختلال در تامین قطعات و به تبع آن، افت تولید، این زیاندهی طی سال جاری نیز احتمالا ادامه داشته و خواهد داشت.

گزارش‌های ارسالی خودروسازان به بورس نشان می‌دهد ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو به عنوان سه بازیگر اصلی صنعت خودرو ایران، در تولید بیشتر محصولات خود طی سال ۹۷ با زیان مواجه شده‌اند. در این بین، ایران خودرویی‌ها به استثنای سوزوکی گرندویتارا و هایما، در تولید دیگر محصولات خود زیان دیده‎اند، بر این اساس شرکت ایران خودرو حدود سه هزار و ۶۳۸ میلیارد تومان زیان دیده است. این به آن معناست که ایران خودرو طی سال ۹۷ حداقل نزدیک به یک هزار و ۹۴۰ میلیارد تومان بابت تولید محصولات پژو، حدود ۷۳۸ میلیارد تومان از ناحیه تولید سمند و از ۳۲ میلیارد و ۳۸۸ میلیون تومان از ناحیه تولید رانا زیان داده است.

تولید تمامی محصولات سایپا در سال ۹۷ نیز توام با زیان بوده که کمترین آن متعلق به آریو است و بیشترین آن نیز به پراید تعلق دارد.

منبع: دنیای اقتصاد

XS
SM
MD
LG