لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۴۵

واقعیت‌هایی از داخل ایران| در سال گذشته ۴۴ کودک زیر ۱۵ سال در همدان مادر شدند

در سال گذشته ۴۴ کودک زیر ۱۵ سال در همدان مادر شدند

مدیرکل ثبت احوال همدان گفت: دو درصد ولادت‌های استان همدان مربوط به مادران زیر ۱۵ سال است و ۹۰ درصد مادرانی که سال ۹۷ صاحب فرزند شدند بین گروه سنی ۲۰ تا ۴۴ سال قرار دارند و بیشترین میزان موالید متعلق به گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال با ۸.۲۸ درصد است.

وی افزود، ۴۴ زن زیر ۱۵ سال در این استان سال گذشته صاحب فرزند شدند.

یک متخصص زنان، زایمان و نازایی در این ارتباط گفت: ازدواج‌های زودرس که به زایمان‌های زودرس می‌انجامد احتمال خطر همیشه وجود دارد. بخصوص در سنین پایین هنوز سیستم لگن و آناتومی اندام باروری به بلوغ کامل نرسیده است، ممکن است عوارض جدی از نظر آناتومیکی روی سیستم تناسلی ایجاد شود.

همچنین این کودکان از نظر روحی هنوز به مرحله بلوغ نرسیده‌اند و مرحله نوجوانی را پشت‌سر نگذاشته‌اند و مشکلات روحی روانی برای خود و نوزادشان بوجود می‌آید، چون توانایی پرورش نوزاد را ندارند. کودکی که هنوز بدنش رشد پیدا نکرده است، در صورت حاملگی با افزایش احتمال سقط جنین مواجه است. این مادران خود کودک هستند و به خوبی نمی‌توانند سلامت نوزادشان را حفظ کنند.

این متخصص افزود: بهترین سن برای بچه‌دار شدن بین۲۰ تا۳۰ سالگی است.

منبع: روزنامه اطلاعات

شکاف طبقاتی رکورد ۱۶ ساله را شکست

بررسی‌های تطبیقی نشان می‌دهد ایران در شاخص ضریب جینی در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ در رتبه ۶۷ جهان قرار داشته که طی چهار سال اخیر با سقوط هفت‌ پله‌ای، در سال ۲۰۱۸ به رتبه ۷۵ جهان تنزل پیدا کرده است.

بررسی داده‌های بانک مرکزی ایران نشان می‌دهد آخرین آمار اعلامی ضریب جینی از سوی این نهاد دولتی مربوط به سال ۹۶ است که ضریب جینی ۰.۴۰۰۸ بوده است. اما با وجود عدم اعلام آمار رسمی از سوی بانک مرکزی، اخیرا وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرده ضریب جینی در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ رشد ۳.۱ درصدی داشته است.

بر این اساس با مدنظر قرار دادن این آمار، ضریب جینی سال ۹۷ به رقم ۰.۴۱۳۲ می‌رسد. قابل ذکر است این رقم طی ۱۶ سال اخیر بی‌سابقه بوده، به‌طوری که از سال ۸۲ تاکنون در هیچ سالی شاخص ضریب جینی به بیش از ۰.۴۱ نرسیده است. همچنین طی چهار دهه کمترین مقدار شاخص ضریب جینی مربوط به سال ۹۰ است که ضریب جینی به ۰.۳۷۵۰ رسیده بود.

بر این اساس طبق آنچه در نمودار قابل مشاهده است، نابرابری و شکاف طبقاتی در دولت روحانی به بیشترین مقدار خود در ۱۶ سال اخیر رسیده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کاهش ۱۷ درصدی تولید تلویزیون در ایران

صنعت ایران در اردیبهشت ماه امسال شاهد افت تولید تلویزیون و ماشین لباسشویی بوده است.

مطابق جدیدترین آمار از میزان تولید کالاهای منتخب صنعتی و معدنی در اردیبهشت ماه امسال، صنعت ایران شاهد افت تولید ۱۷ محصول صنعتی بوده است.

براساس این آمار در اردیبهشت ماه امسال میزان تولید انواع تلویزیون منفی ۸۱.۷ درصد، ماشین لباسشویی منفی ۵۲.۱ درصد ، انواع خودروی سواری منفی ۴۰.۹ درصد، وانت منفی ۱۹.۶ درصد و اتوبوس، مینی بوس و ون منفی ۶۲.۹ درصد اعلام شده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

افزایش قیمت برخی از اقلام خوراکی در ایران

براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران بررسی قیمت اقلام خوراکی در تیر ماه سال جاری نشان می‌دهد هر کیلوگرم برنج ایرانی درجه یک در تیر ماه امسال نسبت به تیر ماه سال گذشته، ۶۷.۱ درصد افزایش و نسبت به خرداد ماه نیز، رشد ۲.۶ درصدی یافته است.

همچنین هر کیلوگرم مرغ ماشینی در تیر ماه امسال نسبت به تیر ماه سال گذشته، ۶۴.۴ درصد افزایش و نسبت به خرداد ماه نیز، رشد ۸.۱ درصدی یافته است. قیمت هر کیلو سیب زمینی، عدس، پرتقال محصول داخل، روغ مایع و ماست پاستوریزه به ترتیب در تیر ماه امسال نسبت به تیر ماه سال گذشته ۳۸۰.۴ درصد، ۲۲.۱ درصد، ۴۴.۹ درصد، ۴۲.۷ درصد و ۷۰.۵ درصد افزایش داشته و نسبت به خرداد ماه نیز به ترتیب ۱۷.۶ درصد، ۱.۷ درصد، ۱۵.۲ درصد، ۲.۰ درصد و ۱۰.۹ درصد افزایش یافته است.

قیمت هر کیلو رب گوجه فرنگی نیز در تیر ماه امسال نسبت به تیر ماه سال گذشته، ۲۴۰.۹ درصد افزایش و نسبت به خرداد ماه نیز، رشد ۲.۶درصدی یافته است. از سوی دیگر قیمت رب گوجه فرنگی در بازار حدود ۴۰ درصد گرانتر از میانگین قیمتی اعلامی در سامانه اطلاع‌رسانی قیمت کالا عرضه می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

١٩ درصد سهم زنان ایرانی از اشتغال

بر اساس گزارش وزارت کار در‌ سال گذشته سهم زنان از تمام مشاغل مزد و حقوق‌بگیری تنها ۱۹‌ درصد و مردان ۸۱‌ درصد بوده است که این امر نشان می‌دهد مردان و زنان دسترسی بسیار نابرابری به مشاغل مزد و حقوق‌بگیری در ایران دارند.

براساس این گزارش در‌ سال ۱۳۹۷ حدود ۵۳.۹‌ درصد از کل شاغلان مزد و حقوق‌بگیر بخش خصوصی، تعاونی و عمومی و حدود ۴۶.۱‌ درصد غیرمزد و حقوق‌بگیر (کارفرما، کارکن مستقل و کارکن فامیلی بدون مزد) بوده‌اند، در حالی‌ که تعداد شاغلان مرد در بهار امسال، نزدیک به ۲۰ میلیون نفر بوده، تعداد شاغلان زن به چهار‌ میلیون و ۴۶۲‌هزار و ۸۵۸ نفر رسیده است.

منبع: روزنامه شهروند

XS
SM
MD
LG