لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۰۷

واقعیت‌هایی از داخل ایران| جاده‌های ایران سال گذشته جان ۱۷ هزار نفر را گرفت

جاده‌های ایران سال گذشته جان ۱۷ هزار نفر را گرفت

رئیس پلیس راهور ناجا گفت: جاده‌های ایران در سال گذشته جان بیش از ۱۷ هزار نفر را گرفت و ۳۶۵ هزار نفر در تصادفات معلول شدند.

به گفته وی، ۲۷ درصد کشته‌های تصادفات عابرین پیاده هستند که در شهرها جان خود را از دست می‌دهند.

وی ادامه داد: در سه ماهه اخیر طی تصادفات در ایران بیش از چهار هزار نفر جان خود را از دست دادند و ۱۳ هزار نفر مجروح شدند.

منبع: خبرگزاری مهر

کاهش ۶۰ درصدی معاملات مسکن در تهران

بر اساس گزارش تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران که از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران منتشر شده است، خرداد ماه امسال، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به شش هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۹.۸ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

همچنین درخردادماه امسال متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران بالای ۱۳ میلیون تومان بوده که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۴.۹ و ۱۰۴.۳ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن در خصوص اجاره بهای مسکن نیز حاکی از آن است که شاخص کرایه مسکن اجاره‌ای در شهر تهران و در کل مناطق شهری در خردادماه امسال به ترتیب ۲۳ و ۲۰.۷ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش داشته است.

منبع: جوان آنلاین

خرید لوازم آرایشی ۵۰ درصد کم شد

از اول امسال واردات لوازم آرایشی ممنوع شده، اما فروشندگان می‌گویند کاهش قدرت خرید مردم چیزی حدود ۴۰ تا ۵۰ ‌درصد مشتریان‌شان را پرانده و ممنوعیت واردات بازار به جز چند قلم کالای پرطرفدارتر و پرمصرف‌تر را دچار مشکل کرده است.

فروشندگان این اصناف معتقدند جهش قیمت دلار سود افسانه‌ای لوازم آرایشی را برای قاچاقچیان به حاشیه برده است و قاچاقچیان هم تنها ۵ تا ۱۵ ‌درصد افزایش قیمت داشته‌اند و نمی‌توان این قشر را متولی افزایش قیمت‌ها دانست.

رئیس انجمن وارد کنندگان لوازم آرایشی نیز گفت: برخی گمان می‌کنند ممنوعیت واردات باعث افزایش تولید داخلی می‌شود، در صورتی که این‌گونه نیست و ظرفیت تولید داخلی تنها ٣٠‌ درصد است. همچنین باید در نظر داشت که این موضوع تنها به نفع قاچاقچیان است و درآمد‌های حاصل از عوارض و مالیات از بین می‌رود و بر درآمد جامعه نیز تاثیرگذار است.

منبع: روزنامه شهروند

افزایش تورم در دهک‌های اول تا دهم

به دنبال رشد تورم در شاخص اصلی و همچنین در بخش گروه‌های عمده خوارکی‌ها و آشامیدنی این تغییر در بین دهک‌های هزینه نیز محسوس است؛ به طوری که در بین دهک‌های مختلف هزینه‌ای از ۴۰.۱ درصد در دهک اول تا ۴۳.۱ در دهک دهم تورم گزارش شده است.

فاصله تورمی بین دهک‌های درآمدی در حال حاضر به حدود سه درصد می‌رسد که در ماه گذشته فاصله تورمی دهک‌ها حدود ۳.۱ درصد گزارش شده بود.

این در حالی است که در خرداد ماه تورم در دهک اول ۳۷.۱ درصد و در دهک دهم ۴۰.۲ درصد ثبت شده بود.

منبع: ایسنا

ادعای دبیر انجمن قطعه‎سازان: بانک مرکزی همکاری نمی‌کند

دبیر انجمن قطعه سازان گفت: در حال حاضر فقط در خصوص تمدید تاریخ پرداخت تسهیلات ۱۱ هزار میلیاردی به قطعه سازان توافق شده و هنوز ۱۸۰ هزار خودروی ناقص معطل تکمیل قطعه هستند.

وی اظهار داشت: مهلت پراخت این تسهیلات ۳۱ خرداد ۹۸ بود که قرار شده تاریخ پرداخت این تسهیلات تا پایان بهمن ماه امسال تمدید شود.

این مقام مسئول افزود، بانک‌های عامل در پرداخت تسهیلات به قطعه‌سازان با دو مشکل جدی روبرو هستند، بانک مرکزی نرخ ریسک ارز را به بانک‌های عامل محول کرده و آنها نیز حاضر به پذیرش این ریسک نیستند، علاوه بر این بانک مرکزی اعلام کرده در بازپرداخت تسهیلات ارزی با مشتری طرف حساب نیست و باید بانک عامل مبالغ را در سر رسید به بانک مرکزی پرداخت کند که این دو موضوع عاملی شده تا هنوز بانک‌های عامل تمایلی به پرداخت تسهیلات ارزی به قطعه‌سازان نداشته باشند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

XS
SM
MD
LG