قیمت مسکن ۱۰۷ درصد گران شد
براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی وزارت راه و شهرسازی در فروردین سال ۹۸، متوسط قیمت هر مترمربع واحدهای مسکونی در مناطق ۲۲ گانه تهران ۱۱ میلیون و ۴۱۱ هزار تومان بوده که این رقم در اردیبهشت ماه به ۱۲ میلیون و ۷۱۲ هزار تومان افزایش یافته است.
این در حالی است که در خردادماه سال جاری متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی با رشد ۵.۶ درصدی نسبت به دومین ماه بهار امسال به ۱۳ میلیون و ۴۲۵ هزار تومان افزایش یافت.
البته در بهار سال گذشته میانگین قیمت هر مترمربع واحد مسکونی ۶ میلیون و ۱۹ هزار تومان بود که مقایسه میانگین قیمت در بهار سال گذشته و بهار امسال حاکی از افزایش ۱۰۷.۹ درصدی قیمت در سه ماه ابتدای سال جاری است.
منبع: خبرگزاری میزان
۸۸ درصد مردم تاکنون سینما نرفتهاند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با بررسیهای صورت گرفته در شرایط کنونی شهرهای ایران با مشکل جدی کمبود فضاهای فرهنگی و هنری مواجه هستند که باید معاونان عمرانی استانداریهای سراسر ایران در پروژهها این امکانات مهم را لحاظ کنند.
وی ادامه داد: بیش از هزار شهر در ایران از امکان سینما بی بهره هستند و بر اساس آمارها حدود ۸۸ درصد مردم ایران تاکنون به سینما نرفتهاند.
منبع: ایرنا
رشد ۵۸ درصدی بدهی بانکهای ایران
آمار به دست آمده از صورتهای مالی بانکهای دولتی و غیردولتی که از طریق سامانه کدال منتشر شده است، نشان میدهد مجموع بدهی بانکهای مذکور در سال ۹۷ نسبت به سال قبل از آن، ۵۸ درصد رشد داشته است. بر این اساس مجموع بدهی بانکهای مورد بررسی در سال گذشته به ۱۸۶هزار و ۳۴۷میلیارد تومان افزایش یافته است که از مجموع بدهی بانکها، ۶۲ درصد بدهی به بانک مرکزی و ۳۸ درصد بدهی به صندوق توسعه ملی برآورد شده است.
در میان بانکهای مورد بررسی، بدهی بانک ملت به بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی، ۱۱۸ درصد رشد داشته که صدرنشین بدهکاران بانکی است.
موضوع بدهی بانکها به بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی از آن جهت حائز اهمیت است که هرگونه تغییری در بدهی بانکها، در کاهش یا افزایش پایه پولی ایران تاثیر میگذارد. پایه پولی به نسبت میان اسکناس عرضه شده از سوی بانک مرکزی و مجموع داراییهای این بانک گفته میشود که هرچه نسبت این دو مولفه بزرگتر باشد، میزان نقدینگی و به تبع آن تورم در ایران بیشتر میشود. بهعبارت دیگر، بزرگبودن نسبت میان این دو، بیانگر پایینبودن ارزش پول است.
منبع: روزنامه فرهیختگان
افزایش قیمت اقلام خوراکی مناطق شهری در خرداد ۹۸
بر اساس نتایج به دست آمده در خرداد ماه ١٣٩٨، بیشترین افزایش قیمت در ماه جاری نسبت به ماه گذشته، مربوط به اقلام «سیب زمینی» با ۱۳.۲ درصد افزایش، «پرتقال محصول داخل» با ١٠.٣ درصد افزایش و «برنج ایرانی درجه یک» با ١٠.٢ درصد افزایش بوده است.
بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل (خرداد ١٣٩٧) مربوط به اقلام «سیب زمینی» با ۲۹۶.۸ درصد افزایش، «رب گوجه فرنگی» با ۲۴۵.۶ درصد افزایش، «پیاز» با ۱۵۶.۴ درصد افزایش، «گوجه فرنگی» با ۱۴۳.٩ درصد افزایش و «شکر» با ١١٩.۴ درصد افزایش میباشد.
منبع: مرکز آمار ایران
تعطیلی ۸۰ درصد بنگاههای تولیدی ناشی از عدم تامین نقدینگی است
عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس معتقد است تعطیلی ۸۰ درصد بنگاههای تولیدی ناشی از عدم همکاری بانکها در تامین نقدینگی است.
به گفته وی، در حال حاضر فشار سنگینی بر وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تامین مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان وارد است و این حوزه با کمبود ارز، نقدینگی، قطعات مورد نیاز و... روبهرو شده است.
این عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: بخش خصوصی نیز به درستی از صنعت حمایت نمیکند. باید از تعطیلی واحدهای تولیدی جلوگیری شود. در حال حاضر مشکل اصلی واحدهای تولیدی عدم تامین تسهیلات است و بانکها، بنگاههای تولیدی را در این امر همراهی نمیکنند.