استان تهران به ۱۸ هزار کلاس درس جدید نیاز دارد
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران گفت: باوجود آنکه تراکم میانگین دانش آموزی در سطح ایران ۲۴ نفر در کلاس است، بعضا شاهد دو برابر این میزان در کلاسها هستیم و شهر قدس بالاترین تراکم را در سطح ایران دارد.
وی افزود: متوسط تراکم دانشآموزی در مدارس تهران ۳۲ نفر و هشت نفر بیشتر از سرانه متوسط ایران است. کلاسهایی داریم که تا لب سکو و تخته، دانش آموز نشسته و حتی امکان حرکت معلم در بین دانش آموزان مشکل است و در حال حاضر اگر رشد جمعیت را لحاظ کنیم به ۱۸ هزار کلاس در چند سال آینده نیاز خواهیم داشت.
این مقام دولتی اظهار داشت، برای ایجاد هرکلاس متوسط ۳۰۰ میلیون تومان نیاز است. با اعتبارات و شرایط فعلی ساخت مدارس مورد نیاز بیش از ۳۰ سال طول میکشد و باید ردیف ویژه اعتباری دیده و یا تبدیل به احسن املاک آموزش و پرورش برای تامین منابع انجام شود.
منبع: ایسنا
افزایش ۴۰ درصدی مصرف قلیان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: از هر هفت نفر یک نفر به خاطر مصرف قلیان از بین میرود. قبح قلیان شکسته شده و سن مصرف دخانیات به ۱۳ سال کاهش داشته و مصرف قلیان ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: ۲۴ درصد مردان دخانیات مصرف میکنند و این درصد در خانمها به چهار درصد رسیده است، امروز سالانه ۳۰ هزار میلیارد تومان هزینه دخانیات به نظام پزشکی ایران است و ایرانیها ۶۰ هزار میلیارد تومان برای دخانیات مصرف میکنند.
وی تاکید کرد: عمده مصرف کنندگان قلیان جوانان و نوجوانان هستند، بیشترین سن درگیری ۳۵ تا ۴۰ سال است.
منبع: خبرگزاری انتخاب
تولید خودرو ۴۱.۹ درصد افت کرد
بر اساس آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت، تولید خودرو نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۴۱.۹ درصد افت کرده است.
بر اساس این آمار، ۱۲۱ هزار و ۴۰۰ دستگاه خودروی سواری در فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری تولید شده که از افت ۴۱.۹ درصدی تولید در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته برخوردار است؛ به نحوی که در دو ماه نخست سال گذشته، ۲۰۸ هزار و ۸۰۰ دستگاه انواع خودروی سواری در خودروسازیهای ایران تولید شد.
در مدت یاد شده هشت هزار دستگاه وانت در ایران تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افت ۱۹.۷ درصدی را نشان میدهد.
منبع: وبسایت تابناک
آسیب ۶۰ درصدی تولید قزل آلا در ایران
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: از آنجایی که بیشتر تولید ماهی ما در کنار رودخانه انجام میشود سیلهای اخیر باعث شده که ضررهای زیادی به بخش پرورش ماهی و آبزیان وارد شود به طوری که پیش بینی ما این است که ۴۰ تا ۶۰ درصد تولید قزلآلا آسیب دیده و ۳۰ تا ۳۵ درصد پروژه ماهیان گرمابی نیز دچار آسیبدیدگی شده است. در بخش ماهیان خاویاری نیز تعداد محدودی در استان مازندران دچار خسارت شدهاند.
وی گفت: قسمت اعظمی از نیاز ما به این ماهی از طریق واردات تامین میشود و وقتی ارز ۴۲۰۰ تومانی تبدیل به نیمایی میشود طبیعی است که شاهد افزایش قیمت باشیم از طرف دیگر هزینههای سربار حداقل ۳۵ درصد افزایش پیدا کرده و قیمت ورق و سایر مواد اولیه حداقل دو برابر افزایش داشته است و تولیدکننده با این وضعیت چارهای جز افزایش قیمت ندارد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ادامه داد: افزایش قیمت هیچ سودی برای تولید کننده که ندارد هیچ، بلکه موجب ضرر نیز میشود زیرا با توجه به اینکه قدرت خرید مردم هر روز کاهش پیدا میکند در نتیجه شاهد کاهش فروش خواهیم بود.
منبع: ایلنا
متوسط قیمت محصولات کشاورزی سال ١٣٩٧
در سال ١٣٩٧، در بخش غلات، متوسط قیمت هر كیلو گرم گندم، جو، شلتوک و ذرات دانهای نسبت به سال قبل به ترتیب ۱.۲ درصد، ۲۰.۱ درصد، ٢٢.٠ درصد و ۱۸.۳ درصد افزایش داشته است. در بخش حبوبات، متوسط قیمت هر كیلو نخود با ۲.۰ درصد، عدس با ٠.٩ درصد نسبت به سال قبل ۹۶ افزایش داشته است.
در بخش دانههای روغنی نیز قیمت متوسط هر كلزا با ۴.۴ درصد افزایش و در بخش محصولات لیفی، قیمت متوسط هر كیلو پنبه (وش) با افزایش ۸۹.۷ درصد نسبت به سال ۹۶ افزایش داشته است. در بخش محصولات جالیزی نیز قیمت متوسط هر كیلو هندوانه، خربزه و خیار به ترتیب با افزایش ۱۸۴.۶ درصد، ١١٩.١ درصد و ۹۶.۸ درصدی نسبت به سال ۹۶ روبرو بوده است.
در بخش سبزیجات، متوسط قیمت هر كیلو سیب زمینی، پیاز، گوجهفرنگی و بادنجان نسبت به سال ۹۶ به ترتیب ۸۴.۰ ، ١۵.٢، ١٨٠.٩ و ١٠۵.٨ درصد رشد داشته است.
در بخش میوههای هستهدار، متوسط قیمت هر كیلو زردآلو و هلو نسبت به سال ۹۶ به ترتیب ۵۳.۸ و ۵۷.۴ درصد افزایش داشته است. در بخش میوههای دانهدار، متوسط قیمت هر كیلو سیب درختی، انگور نسبت به سال ۹۶ به ترتیب ۱۲۳.۴ و ۱۰۳.۹ افزایش داشته است.
در بخش مركبات نیز متوسط قیمت هر كیلو پرتقال و نارنگی با رشد ۶۱.۱ درصد و ۹۴.۱ درصدی روبرو بوده است.