لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۲۷

واقعیت‌هایی از داخل ایران| کمبود پزشک در مناطق محروم ایران

کمبود پزشک در مناطق محروم ایران

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: میزان نیروهای پزشکی حتی پزشکان متخصص در برخی از مناطق به حد نصاب نرسیده و بسیاری از مراکز درمانی در مناطق محروم با کمبود پزشک مواجه هستند و همواره توزیع نیروی انسانی متخصص پزشكی در مناطق محروم مورد بحث كارشناسان بوده است.

این مقام دولتی گفت، توزیع پزشک متخصص باید به درستی رعایت شود و در مواقعی کم کاری‌های دانشگاه علوم پزشکی مناطق محروم باعث بروز مشکلات می‌شود و این دانشگاه‌ها باید برای دریافت سهمیه بیشتر اقدام کنند.

وی گفت: در سال‌های گذشته وقتی متخصصی به منطقه محروم اعزام می‌شد طرح خود را می‌فروخت و دوباره به شهرستان و مراکز استان‌های برخوردار باز می‌گشت. کمبود پزشک در مقایسه با پنج سال گذشته قابل مقایسه نیست و همواره گزارش‌هایی از مناطق محروم در خصوص نبود یا کمبود پزشک به دست ما می‌رسد.

منبع: روزنامه رسالت

۲ برابر شدن نرخ آرد شیرینی‌پزی و افزایش قیمت شکلات در بازار

دبیر انجمن بیسکویت، شیرینی و شکلات گفت: با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه همچون گندم، شکر، شیرخشک و... نسبت به مدت مشابه سال قبل، حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد قیمت شکلات در بازار افزایش یافته است.

این مقام مسئول اظهار داشت، هم اکنون وضعیت روغن از لحاظ کمیت و قیمت مناسب نیست، ضمن آنکه در سایر کالاهای وارداتی به سبب شرایط تحریم با تاخیر در عرضه روبرو هستیم و قیمت آرد ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.

وی گفت: با حذف یارانه گندم از صنف و صنعت، قیمت هر کیلو گندم از ۹۰۰ به یک هزار و ۸۵۰ و آرد از یک هزار و ۳۰۰ به ۲ هزار و ۴۰۰ افزایش یافته که تمامی این عوامل افزایش هزینه تولید و قیمت تمام شده را به همراه داشته است.

منبع: خبرآنلاین

افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی بلیط كنسرت

قیمت بلیط كنسرت گروه‌ها و خوانندگان معروف، نسبت به سال گذشته از ۱۵ تا ۲۰ درصد گران‌تر شده است. به نظر می‌رسد كه افزایش بی سر و صدای قیمت بلیط اغلب كنسرت‌ها سرآغاز گرانی‌های بیشتر هم خواهد بود. نكته مهم آن است كه افزایش قیمت بلیط اغلب كنسرت‌ها بر اساس سیاست و تعرفه مشخصی صورت نگرفته و قانون و قاعده‌ای پشت آن نیست.

به طور كلی میانگین قیمت ارزان‌ترین كنسرت‌ها ۸۵ هزار تومان و میانگین قیمت گران‌ترین كنسرت‌ها هم ۱۲۵هزار تومان است. این در حالی است كه همین شاخص برای بلیت‌های سال گذشته از حداقل ۶۰ تا حداكثر ۱۰۵ هزار تومان است.

همه این ماجراها به خاطر یک قانون جنجالی بود كه كنسرت گذارها را مجبور می‌كرد تا ۱۰ درصد از درآمد كنسرت‌های تهران و كلان شهرها را به خزانه داری كل کشور واریز كنند.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

مشکلات اقتصادی، مصرف لبنیات را کاهش داده است

رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت گفت: مصرف سرانه لبنیات در ایران هیچ‌وقت ایده آل نبوده است. متاسفانه آمار تولید و مصرف هم به روشنی مشخص نیست و در سال‌های اخیر با فراز و نشیب روبه‌رو بوده و حداقل ۶ تا ۷ درصد کاهش مصرف لبنیات را شاهد هستیم. علت آن هم رکود و مشکلات اقتصادی و کوچک شدن سفره مردم به‌دنبال تهدیدها و تحریم‌های بین‌المللی اخیر است که بالاجبار سهم لبنیات در سبد مصرفی خانواده‌ها را کاهش داده است.

معاون بهداشت وزیر بهداشت نیز گفت: سازمان بهداشت جهانی مصرف سالانه ۲۰۰ لیتر شیر و فرآورده‌های آن را موجب افزایش رشد و سلامت جسم، افزایش هوش و قدرت فراگیری و افزایش توان کار و دیر از‌ کار افتادگی و طول عمر می‌دانند در شرایطی که مصرف شیر در ایران ما با استانداردهای جهانی فاصله بسیاری دارد. بر اساس مطالعات سبد غذایی در سال‌۱۳۹۱، روزانه ۱۹۰ گرم شیر و لبنیات مصرف شده است این در حالی است که سبد مطلوب غذایی می‌گوید مصرف روزانه ۲۵۰ گرم مناسب‌تر است.

وی گفت: نمی‌توان منکر شد که کنترل قیمت لبنیات و شیر برای مصرف شیر و لبنیات به‌خصوص در اقشار کم‌ درآمد مهم است و افزایش قیمت، اثرات منفی در کاهش مصرف دارد.

منبع: روزنامه همشهری

معاملات مسکن ۷۰ درصد کاهش یافت

نائب رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: قیمت مسکن در عرض یک سال بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافته است، به بیان دیگر ملکی که در سال گذشته یک میلیارد تومان قیمت داشت، امسال حداقل دو میلیارد تومان قیمت دارد. این میان نرخ اجاره بها و قیمت با یکدیگر رابطه تنگاتنگی دارند و مالکان هم انتظار دارند اجاره بیشتری دریافت کنند.

وی گفت: اغلب مستاجران کارمند و کارگر هستند که نسبت به سال گذشته حداکثر ۲۰ تا ۳۰ درصد بر افزایش حقوق داشتند و طبیعتا امکان پرداخت اجاره دو برابر شده را ندارند. این برای مالکان هم مشخص است و من بعید می‌دانم افزایش اجاره بها بیش از ۲۰ درصد ممکن باشد چرا که تورم بیشتر به مهاجرت معکوس و افزایش حاشیه نشینی و همچنین بالا رفتن تعداد خانه‌های خالی می‌شود.

نائب رییس اتحادیه املاک نیز گفت: رکود سنگینی بازار را در بر گرفته که به نظر من قطعا تا پایان سال ادامه خواهد داشت. این کسادی که در سال جاری شروع شده، عمیق ترین رکودی است که بازار مسکن ایران به خود دیده و از تمام رکودهای پیشین شدیدتر است. بنابر آمار هم اکنون ۷۰ درصد از معاملات مسکن نسبت به سال گذشته کمتر شده که رکورد شکنی بزرگی است و به نظر نمی‌رسد تا پایان سال حداقل بازار مسکن روزهای بهتری را به خود ببیند.

منبع: اقتصاد آنلاین

XS
SM
MD
LG