چهار روز بعد از حمله به دو نفتکش در دریای عمان، رئیس جمهوری ایالات متحده دستور داد تا هزار نیروی جدید به خاورمیانه اعزام شوند.
دستور پرزیدنت دونالد ترامپ به وزارت دفاع برای اعزام نیروهای بیشتر به خاورمیانه در حالی صادر شده که ایالات متحده از زمان حمله به نفتکشها در روز پنجشنبه ۲۳ خرداد تاکنون بارها جمهوری اسلامی ایران را مسئول این حملات برشمرده است.
پاتریک شاناهان، سرپرست وزارت دفاع آمریکا، شامگاه دوشنبه ۲۷ خرداد ماه (به وقت شرق آمریکا) اعلام کرد که این تعداد نیرو بنا به درخواست «سنتکام» و توصیه رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا پس از مشورت با کاخ سفید اعزام می شوند.
سرپرست وزارت دفاع ایالات متحده همچنین تاکید کرد که آمریکا به دنبال درگیری با ایران نیست و اقدام امروز در جهت اطمینان یافتن از ایمنی نیروهای نظامی آمریکایی و برای حفاظت از منافع ملی آمریکا صورت میگیرد.
به گفته پاتریک شاناهان، حملات اخیر ایران مؤید اطلاعات معتبر و قابل اطمینان دریافت شده ای است که نشان می دهند رفتار خصمانه نیروهای ایرانی و گروههای نیابتی رژیم ایران تهدیدی برای نیروهای نظامی آمریکا و منافع ایالات متحده در منطقه است.
صبح پنجشنبه ۲۳ خرداد، دو نفتکش که از امارات و عربستان به سمت شرق آسیا در حرکت بودند هدف حمله قرار گرفتند. چند ساعت بعد از این حمله، وزیر خارجه ایالات متحده در یک نشست خبری، جمهوری اسلامی ایران را مسئول حمله به نفتکش ها در دریای عمان دانست. آقای پمپئو گفت که ایران در تاریخ ۲۲ آوریل جهان را تهدید کرد که روند انتقال نفت در تنگه هرمز را مختل میکند و اکنون در جهت عملی کردن آن تهدید، تلاش می کند.
آمریکا مدارک نقش ایران در حمله به نفتکش ها را عصر پنجشنبه در اختیار شورای امنیت قرار داد.
روز جمعه ۲۴ خرداد رئیس جمهوری آمریکا، ایران را مسئول حمله روز پنجشنبه به دو نفتکش در دریای عمان معرفی کرد و درباره احتمال بسته شدن تنگه راهبردی هرمز و تهدید ایران نیز گفت: «آنها [تنگه هرمز] را نخواهند بست. و اگر هم ببندند، برای مدت طولانی بسته نخواهد ماند.» پرزیدنت ترامپ در پاسخ به این پرسش که چگونه میتوان جلوی ایران را گرفت، گفت: «خواهیم دید.»
بعد از افزایش تنش بین ایران و آمریکا، اتحادیه اروپا نیز از ایران و آمریکا خواست خویشتنداری کنند.
آمریکا پیش از این ایران را مسئول خرابکاری یک ماه پیش در چهار نفتکش در فجیره امارات معرفی کرده بود.
تنش بین ایران و آمریکا بعد از خروج ایالات متحده از برجام افزایش یافت. با این حال مقام های نظامی ایالات متحده می گویند که به دنبال جنگ با ایران نیستند و دیپلماسی را ترجیح میدهند.
پرزیدنت ترامپ میانه خرداد به تهران پیشنهاد مذاکره بدون پیش شرط را داد؛ اما علی خامنه ای در دیدار با نخست وزیر ژاپن این پیشنهاد را رد کرد.