روغن نباتی تا ۱۰ درصد گران شد
نرخ جدید انواع روغن نباتی با ۹ تا ۱۰ درصد افزایش بر اساس مصوبه اخیر کارگروه تنظیم بازار به کارخانههای روغن نباتی ابلاغ شد.
در این مصوبه آمده است که نرخهای اعلامی حداکثر قیمت فروش است و کاهش قیمت و انتفاع مصرفکنندگان امری شایسته و مورد تقدیر است و بازگشت به قیمتهای مصوب مصداق گرانفروشی نخواهد بود.
قیمت تحویل کالا به مصرفکننده باید حداقل ۴ درصد زیر قیمت درج شده روی محصول باشد. تغییر در قیمت روغن خام، افزایش هزینههای انتقال ارز، افزایش قیمت مواد بستهبندی و افزایش دستمزد از دلایل بالا رفتن قیمت روغن عنوان شده است.
منبع: خبرگزاری تسنیم
بیش از ۲۹ درصد مردم ایران تمایل به زندگی در کشوری به جز ایران را دارند
معاون فرهنگی شهرداری تهران و استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران از تمایل مردم به زندگی در کشوری به غیر از ایران خبر داد و گفت، بر اساس پیمایش وضعیت اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی جامعه ایران ۲۹.۸ درصد از مردم، تمایل به زندگی در «کشوری بجز ایران» دارند.
منبع: وبسایت خبرآنلاین
کودک آزاری رتبه نخست خشونتهای خانگی را به خود اختصاص داد
رئیس اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی ایران گفت: براساس آمار و دادههای موجود، در گروه خشونتهای خانگی، کودک آزاری در رتبه نخست و بعد از آن همسر آزاری، سالمندآزاری و معلول آزاری قرار دارد.
وی گفت، کودکان و زنان به دلیل ضعف قوای جسمانی و وابستگی اقتصادی به سرپرستان از جمله مهمترین گروههای در معرض خطر خشونت و سوء رفتار محسوب میشوند. در بین اشکال مختلف کودک آزاری، کودک آزاری از نوع غفلت و بی توجهی دارای فراوانی بیشتر و سپس کودک آزاری جسمانی، روانی، عاطفی و در نهایت خشونت جنسی قرار دارد.
منبع: ایرنا
نرخ بیکاری در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی بالاست
معاون اول رییس جمهوری ایران گفت: نرخ بیکاری در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی نسبت به سایرین بالاتر و این موضوع به دغدغهای برای خانوادهها تبدیل شده است، اما با وجود تعداد فراوان مراکز آموزشی و دانشگاهی و تربیت نیروی انسانی تحصیل کرده، به دلیل فقدان مهارتهای لازم در فارغ التحصیلان امکان جذب این افراد در بنگاههای اقتصادی فراهم نیست.
وی گفت: بنگاههای اقتصادی نیز ترجیح میدهند به جای پرداخت حقوق بالا به افراد تحصیل کرده، از افرادی که مدرک تحصیلی پایینتری دارند اما دارای مهارت هستند، استفاده کنند.
منبع: ایلنا
افزایش ۴۰۰ هزار تومانی حقوق، فاصله طبقاتی را کم نکرد
حمید نجف، کارشناس اقتصادی معتقد است در جریان افزایش ۴۰۰ هزار تومانی حقوقها، نه تنها تبعیض و شکاف طبقاتی کاهش نیافته بلکه دریافتیهای بالاتر رشد بیشتری داشته است.
وی ادامه داد: در جریان افزایش دستمزد سال ۹۸ در ابتدا افزایش پلکانی دستمزدها مطرح شد و بسته به میزان دریافتی مقرر شد تا افزایش ۱۰ تا ۱۸ درصدی لحاظ شود اما در نهایت ۴۰۰ هزار تومان به حقوق کارگران، کارمندان و بازنشستگان اضافه شد. هدف از افزایش پلکانی دستمزدها، کاهش شکاف طبقاتی بود ولی عملا دریافتیهای بالای سه تا پنج میلیون تومان رشد حقوق داشتند که یک تخلف بزرگ به شمار میرود چرا که قانون مصوب مجلس ملاک تصمیمگیری برای افزایش حقوقها در سال ۹۸ است.
وی ادامه داد، در قوانین به قدری تبصره و ماده واحده میگذرانیم که کل قانون را زیر سوال میبریم و در ادارات و شرکتهای خصوصی و خصولتی، راههای فرار در قوانین به قدری زیاد است که عملا اصلاح چنین ساختاری ممکن نیست به همین دلیل با پرداخت حقوقها و پاداشهای نجومی روبهرو هستیم.