سهم لبنیات از سفره خانوارهای ایران کم شد
دبیر انجمن صنایع لبنی اظهار کرد: آنچه دامداران برای افزایش قیمت شیر درخواست دادند و اثر آن بر روی قیمت نهایی لبنیات حدود ۱۳ درصد است و ۱۱ درصد هم هزینههای تولید و دستمزد و مابقی مربوط به هزینههای کارخانهها است که مجموع آن ۲۷.۳ درصد است.
وی خاطرنشان کرد: افزایش قیمت کالاها و عدم تناسب آن با درآمد خانوارها، تاثیر منفی در کاهش تقاضا و فروش دارد و به تبع افزایش قیمت محصولات لبنی نیز موجب کاهش تقاضا در بازار خواهد شد.
همچنین مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران از افزایش قیمت شیر خام به ۲ هزار و ۳۹۰ تومان با تایید سازمان حمایت خبر داد.
بنا بر این گزارش با قیمتهای فعلی لبنیات در بازار، سهم لبنیات از سفره خانوارها بسیار کاهش یافته است و اگر مجددا قیمت این محصولات افزایش یابد باید منتظر کاهش بیشتر و یا حذف این محصولات از سبد خانوارها باشیم.
منبع: خبرگزاری میزان
کاهش ۲۲ درصدی چاپ کتاب در سال ۹۸
افزایش قیمت کاغذ و به تبع آن افزایش قیمت کتاب و کاهش خرید آن از سوی مخاطبان بازار کتاب را با دشواریهای بسیاری مواجه کرده است. بررسی آمارهای نشر نشان میدهد که چاپ کتاب در آغاز سال تازه با بحران کاهش ۲۲درصدی دست و پنجه نرم کرده است.
در حال حاضر تعداد عنوان کتابها، صفحات آنها و شمارگانشان کاهش چشمگیر را تجربه میکند و در مقابل بهای کتابها هر بار بیش از گذشته میشود و از سوی دیگر بحران کاغذ باعث شده تا وزارت ارشاد نیز تمایلی به برگزاری طرحهای فصلی فروش کتاب نداشته باشد.
در فروردین ماه امسال ۲ هزار و ۶۲۴ عنوان کتاب منتشر شده که سهم ناشران تهرانی دو هزار و ۴۵۲ عنوان کتاب و ناشران شهرستانی ۱۷۲ عنوان کتاب بوده است. ناشران تهرانی ۹۳ درصد، خراسان رضوی چهار درصد، البرز یک درصد و دیگر استانها دو درصد از انتشار کتاب را به خود اختصاص دادهاند.
همچنین در بخش کودک و نوجوان نیز ۵۷۲ عنوان کتاب منتشر شده که در این حوزه شاهد کاهش ۱۵ درصدی نشر هستیم.
میانگین شمارگان کتابهای فروردین امسال در مقایسه با مدت زمانی مشابه سال گذشته ۲۷ درصد کاهش داشته؛ اما قیمت کتاب مانند سال گذشته روند صعودی را طی کرده و در فروردین ماه سال جاری شاهد رشد ۳۶ درصدی قیمت هر کتاب بودیم.
منبع: روزنامه رسالت
تولید سالانه مسکن در چهار سال ۵۳ درصد کاهش داشته است
مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی گفت: سال ۹۲ بالغ بر ۸۴۶ هزار واحد مسکونی در ایران تولید شد اما این میزان در سال ۹۶ به ۴۰۰ هزار واحد مسکونی کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: دغدغه تولید مسکن دغدغهای جدی است ضمن اینکه در بخش مسکن، میتوان اشتغال را فعال کرد و به دلیل اینکه در این زمینه وابستگی به خارج وجود ندارد، میتوان با رونق بخشیدن به تولید بخش عمدهای از مشکلات را حل کرد.
یکی از مهم ترین دلایل کاهش تولید مسکن در ایران در بازه زمانی سال ۹۲ تا ۹۶ مربوط به سیاستها و برنامههای وزیر سابق راه و شهرسازی در تحریک تقاضا بود. آخوندی در مدت حضورش در راس وزارت راه و شهرسازی اصرار عجیبی بر افزایش سقف وام خرید مسکن داشت و به همان اندازه نیز توجهی به تولید مسکن در ایران نداشت.
منبع: اقتصاد آنلاین
دلیل گرانی سیبزمینی، کمبود عرضه عنوان شد
رئیس اتحادیه بارفروشان درباره دلایل افزایش قیمت سیبزمینی در بازار گفت: در حال حاضر، محصول سیبزمینی گرگان، کرمانشاه و دزفول به بازار عرضه میشود، ولی متاسفانه کافی نیست. این مسئله در کنار صادرات، باعث شده عرضه نسبت به تقاضا کمتر باشد و تا زمانی که محصول اصفهان و همدان وارد بازار شود، قیمتها در همین حدود باقی میماند.
وی گفت: حدود یک ماه دیگر، با ورود سیبزمینی مناطق مذکور به بازار، قیمت این محصول متعادل میشود. در حال حاضر، نرخ هر کیلوگرم سیبزمینی در میدان مرکزی میوه و ترهبار، بین ۴ تا ۶ هزار تومان است.
منبع: روزنامه شهروند
تورم تولیدکننده از ۴۷ درصد عبور کرد
شاخص قیمت تولیدکننده در سال ١٣٩٧، با ۴۷.۵ درصد افزایش نسبت به سال ١٣٩۶، به عدد ٣۴٧.٢ رسید. این شاخص در سال ١٣٩۶ عدد ۲۳۶.۴ بوده و نسبت به سال قبل از آن، ١٢.٩ درصد افزایش یافته است. این شاخص در تمام فصلهای سال ۱۳۹۶ نسبت به فصل قبل از خود با افزایش مواجه بوده و بیشترین افزایش این شاخص در فصل پاییز با ۱۸.۶ درصد نسبت به فصل قبل به وقوع پیوسته است.
شاخص قیمت تولیدکننده بخش کشاورزی، بخش معدن، بخش صنعت، بخش برق و بخش اختصاصی خدمات در سال ١٣٩٧ به ترتیب با ۴۸.۸ درصد، ۵۰.۹ درصد، ۶۴.۶ درصد، ۴.۷ درصد و ۲۲.۲ درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته است.
شاخص بخش کشاورزی در تمامی فصلهای سال مورد بررسی به جز فصل زمستان افزایش داشته است، شاخص بخش معدن و بخش صنعت بیشترین افزایش را در فصل پاییز به ترتیب معادل ۱۷.۲ و ۲۳.۵ درصد داشتهاند.
شاخص قیمت تولیدکننده بخش اختصاصی خدمات نیز در تمام فصلهای سال مورد بررسی نسبت به فصل قبل با افزایش همراه بوده است.