برق مشتركین پر مصرف ۱۶ درصد گران میشود
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی توانیر اعلام كرد: مصرف برق در ۷ خرداد ماه سال جاری از مرز ۴۷ هزار و ۴۰۰ مگاوات گذشت و مصرف برق نسبت به سال گذشته حدود چهار تا پنج درصد و در برخی مناطق بیش از ۱۲ درصد افزایش داشته است؛ كه این امر میتواند میزان افزایش مصرف را در كل ایران به دنبال داشته باشد.
به گفته وی: از ۳۰ میلیون مشتركی كه در ایران وجود دارد سه میلیون آنها پرمصرف هستند و امسال برای مشتركین پرمصرف و آنهایی كه بیش از الگو مصرف دارند ۱۶ درصد افزایش قیمت روی تعرفه خواهیم داشت.
منبع: روزنامه رسالت
قیمت سکه و ارز طی یک سال اخیر ۱۷۰ درصد افزایش داشته است
براساس آمارهای بانک مرکزی، قیمت سکه و دلار در طول یک سال گذشته، فروردین ۹۸ نسبت به فروردین سال گذشته ۱۷۰ درصد افزایش قیمت داشته است.
متوسط قیمت فروش یک دلار آمریکا، فروردین ماه امسال در بازار آزاد شهر تهران، ۱۳ هزار و ۵۵۳ تومان بود که در مقایسه با اسفند ۹۷ و ماه مشابه سال قبل یعنی فروردین ۹۷ به ترتیب ۲.۳ درصد و ۱۷۰.۶ درصد افزایش داشته است.
همچنین در فروردین ماه ۱۳۹۸ متوسط قیمت فروش یک یورو در بازار آزاد شهر تهران، ۱۵ هزار و ۴۴۸ تومان بود که در مقایسه با ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱.۷ درصد و ۱۵۲.۷ درصد افزایش داشته است.
بانک مرکزی روند تغییرات نرخ سکه در فروردین ماه سال جاری و مقایسه آن با مدت مشابه سال قبل را اعلام کرد که بر این اساس، متوسط قیمت فروش یک سکه تمام بهار آزادی در بازار آزاد شهر تهران، چهار میلیون و ۶۲۶ هزار تومان بود که در مقایسه با ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۳.۴ درصد و ۱۶۷.۲ درصد افزایش را نشان میدهد.
منبع: روزنامه کیهان
ماشین لباسشویی رکورددار کاهش تولید در ایران
آمارهای منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان میدهد تولید انواع لوازم خانگی در سال گذشته کاهش داشته و بیشترین میزان کاهش مربوط به ماشین لباسشویی است.
طبق آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت، تولید ماشین لباسشویی در سال گذشته نسبت به تولید این محصول در سال ۱۳۹۶ حدود ۳۹.۴ درصد کاهش داشته است. در سال ۱۳۹۶ حدود هشت میلیون و ۹۰۳ هزار دستگاه ماشین لباسشویی تولید شده که این عدد در سال گذشته به پنج میلیون و ۳۹۱ هزار دستگاه رسید.
همچنین طبق این آمار، سال گذشته هفت میلیون و ۶۹۲ هزار تلویزیون تولید شده که نسبت به تولید ۱۱ میلیون و ۱۷۲ هزارتایی این محصول در سال ۱۳۹۶ حدود ۳۱ درصد کاهش داشته است. تولید یخچال و فریزر نیز در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۶ با کاهش ۱۲.۷ درصدی مواجه شده.
تولید کولر آبی در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۶ نیز با کاهش ۴.۸ درصدی مواجه شده.
منبع: خبرآنلاین
شکاف نرخ تورم استانها ۱۲.۴ درصد شد
براساس اعلام مرکز آمار ایران، در اردیبهشت ماه ١٣٩٨ عدد شاخص کل برای خانوارهای ایران نسبت به ماه قبل ۱.۵ درصد افزایش را نشان میدهد، در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای ایران مربوط به استان ایلام با ۴.۱ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان هرمزگان با ٠.٣ درصد افزایش و درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل برای خانوارهای ایران ۵۲.۱ درصد اعلام شده.
بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان بوشهر با ۶۵.۳ درصد و کمترین آن مربوط به استان هرمزگان با رقم ۴۳.۵ درصد بوده یعنی خانوارهای ساکن استان بوشهر به طور متوسط ١٣.٢ درصد بیشتر از میانگین کل ایران نسبت به اردیبهشت ١٣٩٧ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کردهاند.
نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به اردیبهشت ماه ١٣٩٨ برای خانوارهای ایران به عدد ۳۴.٢ درصد رسید و بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان کردستان با رقم ۴١.٠ درصد اعلام شد.
شکاف نرخ تورم دوازده ماهه استانها در اردیبهشت ماه ١٢.۴ درصد است که نسبت به ماه قبل ١.٣ واحد درصد افزایش را نشان میدهد.
منبع: مرکز آمار ایران
بیشتر حقوق كارگران صرف هزینههای مسكن و اجاره بها میشود
به گفته حمید حاج اسماعیلی فعال حوزه كار، در شرایط حاضر برای بهبود وضع معیشت كارگران باید به كاهش هزینههای زندگی آنها كمک كرد و هزینهها در بخشهای تاثیرگذار زندگی خانوارهای كارگری را كاهش داد.
وی گفت: اگر كارگران درگذشته با مبلغ اندكی میتوانستند از عهده تامین هزینههای درمانی و اقلام دارویی خود برآیند امروز به دلیل افزایش هزینهها و كاهش پوششهای بیمه در مضیقهاند و به دنبال نوسان نرخ ارز كه از سال گذشته حاكم شد، بسیاری از بازارها از خودرو تا مسكن تحت تاثیر قرار گرفتند و همین امر معیشت خانوارهای كارگری را دچار مشكل كرد به نحوی كه با افزایش حباب گونه و جهشی مسكن، بسیاری از كارگران ناچار به اجاره خانه در حاشیههای شهر شدند و قدرت اجاره در كلان شهرها را از دست دادند.
به گفته حاج اسماعیلی، اگرچه دستمزد سال ۹۸ كارگران افزایش قابل توجهی داشت ولی به موازات این افزایش شاهد بالا رفتن هزینهها در بخشهای مسكن، مصرف، حمل ونقل، بهداشت و درمان بودیم و بخش اعظمی از حقوق و دریافتی كارگران صرف هزینههای مسكن و اجاره بها میشود.