کاهش یک میلیون نفری مسافران هوایی در سال ۹۷
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی گفت: در سال ۹۷، از سوی شرکتهای هواپیمایی داخلی مجموعا ۲۱۸ هزار و ۹۰۰ پرواز انجام شد که ۱۴ درصد نسبت به سال ۹۶ کمتر است. کل مسافران هوایی در سال گذشته حدود ۲۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بود که نسبت به سال ۹۶ معادل ۱۶ درصد کاهش داشته است.
وی تعداد پروازهای داخلی در سال گذشته را ۱۷۸ هزار و ۷۰۵ سورتی پرواز عنوان کرد و گفت: این تعداد پرواز نسبت به سال قبل از آن ۱۳ درصد کمتر شده. در سال ۹۷ ایرلاینهای ایرانی شامل پروازهای خارجی، حج و عتبات نیز نسبت به سال قبل از آن بیش از ۱۹ درصد کاهش داشته و تعداد پروازهای خارجی غیر از حج و عتبات ۱۹ درصد از سال ۹۶ کمتر بوده و میزان مسافران پروازهای خارجی نیز در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن ۲۰ درصد کاهش داشته است.
منبع: خبرگزاری مهر
افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی شهریه مهدکودکها در سال ۹۸
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی ایران گفت: امسال سازمان حمایت از مصرفکننده به ما اعلام کرد که بر اساس مدل ما هزینه تمام شده در مهدها را لحاظ کنند و بر اساس آن نرخ تعیین شود که بر اساس این مدل دیدیم هزینه شهریه مهدها ۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش خواهد یافت.
وی گفت: دولت از ابتدای فروردین حقوق کارمندان را افزایش داده، مهدها باید حقوق پرسنل خود را بدهند و اگر نرخ شهریه با تعلل تعیین شود بر کیفیت کار مهدها اثر سوء خواهد گذاشت. در هر صورت با توجه به وضعیت اقتصادی و نرخ تورم در ایران و همچنین میزان حقوق تعیین شده در سال جدید پیشنهاد ما افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی نرخ شهریه مهدها در سال ۹۸ است.
منبع: خبرگزاری فارس
درصد بالایی از خانواده زندانیان فاقد منزل شخصی هستند و شغلی ندارند
رئیس سازمان زندانها گفت: خانوادههای زندانیان بهدلیل اینکه سرپرست خانواده حضور ندارد، دچار تنگناهای معیشتی میشوند و ۲۰ درصد از خانوادهها با مشکلات بسیاری روبهرو هستند و دچار فروپاشی میشوند.
وی گفت: طبق آمار، ٧٠ درصد از خانواده زندانیان فاقد منزل شخصی هستند و در منازل استیجاری یا اقوام سکونت دارند، همچنین ٨۴ درصد از همسران زندانیان از سواد پایین و تحصیلات کم بهرهمند هستند و نیاز به آموزش دارند.
به گفته این مقام دولتی، ۵۶ درصد خانواده زندانیان فاقد شغل و درآمد هستند و به توانمندسازی نیاز دارند.
منبع: خبرگزاری آنا
نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به اردیبهشت ۳۴.۲ درصد شد
بر اساس آمار مرکز آمار ایران نرخ تورم خانوارهای ایران در اردیبهشت ماه ١٣٩٨ نسبت به ماه قبل ۱.۵ درصد افزایش داشته است. در این ماه درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵۲.۱ درصد میباشد؛ یعنی خانوارهای ایران به طور میانگین ۵۲.۱ درصد بیشتر از اردیبهشت ١٣٩٧ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کردهاند که نسبت به این اطلاع در ماه قبل ٠.٧ واحد درصد افزایش یافته است.
نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به اردیبهشت ماه ١٣٩٨ به ۳۴.۲ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل ٣.۶ واحد درصد افزایش نشان میدهد.
شاخص قیمت در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» ٢.٧ درصد افزایش را نشان میدهد. درصد تغییرات شاخص قیمت در ماه جاری نسبت به اردیبهشت ماه ١٣٩٧ برای این گروه ٣٩.٩ درصد است.
دامنه تغییرات نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به اردیبهشت ماه ١٣٩٨ برای دهکهای مختلف هزینهای از ٣٣.٧ درصد برای دهک اول تا ٣۶.۶ درصد برای دهک دهم است.
شاخص قیمت کل برای خانوارهای شهری ایران در اردیبهشت ماه ١٣٩٨ نسبت به ماه قبل ١.۶ درصد افزایش داشته و درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵۰.۷ درصد است که نسبت به ماه قبل ٠.٧ واحد درصد افزایش داشته است.
منبع: مرکز آمار ایران
مربیان آموزشگاههای رانندگی از چتر حمایتی دولت و کارفرما محرومند
رئیس انجمن صنفی مربیان آموزشگاههای رانندگی استان تهران گفت، این قشر مشمول بیمه مشاغل آزاد هستند و عدم تخصیص یارانه دولتی در سهم بیمه آنان سبب شده تا ماهانه هزینه بسیار بالایی برای بیمه خود بپردازند و مبلغ بالای حق بیمه مربیان آموزشگاههای رانندگی سبب میشود تا قید بیمه را بزنند.
وی گفت: طی بخشنامه رانندگان درونشهری و برونشهری بخشی از سهم بیمه رانندگان درونشهری و برونشهری بر دوش دولت قرار میگیرد اما مربیان آموزشگاههای رانندگی ماهانه حدود ۴۳۰ هزار تومان بابت بیمه پرداخت میکنند.
وی افزود: مهمترین استدلال دولت به اعتراضات مربیان آموزشگاههای رانندگی این است که «کارفرما ندارید.» اما طبق قانون آنها، کارگر تلقی میشوند. مربیان آموزشگاههای رانندگی هیچ چتر حمایتی از سوی دولت و کارفرما ندارند. مربیان جزو سیستم حمل و نقل نیستند و این امر سبب شده تا مزایایی که شامل رانندگان درونشهری و برونشهری از جمله دریافت کارت سوخت که مشکلات عدیدهای را برای آنها به وجود آورده به آنان تعلق نگیرد.
منبع: ایلنا