قیمت نان صنعتی ۱۵ درصد افزایش یافت
اسفند ماه سال گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی یارانه آرد صنف صنعت را حذف کرده و منابع حاصل از آن را به خرید تضمینی گندم اختصاص دادند که به گفته دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی ایران این موضوع یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت ماکارونی بود که اخیراً بیش از ۷۰ درصد افزایش قیمت داشت.
اما دبیر انجمن صنفی کارفرمایان کارخانجات نان صنعتی ماشینی ایران میگوید که یارانه آرد نانهای صنعتی مشمول این مصوبه نبوده است با این حال وی از افزایش قیمت ۱۵ درصدی نانهای تولید شده به روش صنعتی در ایران خبر داد و علت آن را افزایش قیمت مواد اولیه و نرخ دستمزد عنوان کرد.
وی گفت: علت پر رنگ شدن تاثیر قیمت آرد بر قیمت نان این است که دولتها میخواهند مسئولیت خود را به دوش تولیدکننده بیاندازند.
در حال حاضر قیمت گندم برای نان سنتی معادل ۶۶۰ تومان و برای نان حجیم و نیمه حجیم، فانتزی، صنعتی، نیمه صنعتی و آزاد معادل ۹۰۰ تومان است.
منبع: ایسنا
کمبود ۱۲۵ هزار پرستار در ایران
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: در اکثر کشورها نسبت پرستار به جمعیت ملاک قرار میگیرد، اما در ایران نسبت پرستار به تعداد تختهای بیمارستانی ملاک است؛ چراکه نگاه ما در ایران بیمار مداری و بیمارستان مداری است و این نگاه سبب محدود کردن پرستار به فضای بیمارستان میشود.
وی گفت: با توجه به برنامهای که برای سال ۱۴۰۴ داشتیم تا تعداد تختهای بیمارستانی افزایش یابد، با کمبود حدود ۱۲۵ هزار پرستار در ایران مواجه هستیم.
منبع: روزنامه رسالت
شاخص قیمت تولیدکننده محصولات گاوداریها و مرغداریهای صنعتی ایران در زمستان١٣٩٧
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، شاخص قیمت تولیدکننده محصولات گاوداریهای صنعتی ایران در زمستان گذشته ١٨.٣٤ درصد نسبت به فصل قبل از آن و ٨٧.٤٢ درصد نسبت به فصل مشابه سال قبل افزایش داشته است.
در فصل مورد بررسی شاخص تمامی اقلام با افزایش مواجه بوده است و درصد تغییر شاخص در چهار فصل منتهی به زمستان ١٣٩٧ نسبت به چهار فصل منتهی به زمستان سال قبل از آن، ۵۲.۴۸ درصد رسیده است.
شاخص کل قیمت تولیدکننده محصولات مرغداریهای صنعتی ایران نیز در زمستان سال قبل ۱۳.۹۶ درصد نسبت به فصل قبل افزایش و ٧٩.٣٨ درصد نسبت به فصل مشابه سال قبل افزایش داشته است.
همچنین گروه مرغ و تخم مرغ به ترتیب با ۱۱۴.۵۷ و ۱۰.۶۵ درصد افزایش، موجب افزایش ٧٩.٣٨ درصدی شاخص نسبت به فصل مشابه سال قبل شدهاند. درصد تغییر شاخص در چهار فصل منتهی به زمستان ١٣٩٧ نسبت به چهار فصل منتهی به زمستان ۱۳۹۶، معادل ۵۰.۲۳ درصد بوده است.
منبع: مرکز آمار ایران
مردم توان ورود به بازار مسکن را ندارند
امسال بهخلاف تقریبا پنج سال گذشته از سال ۹۲ تا اواخر سال ۹۶ بازار مسکن افزایش قیمت ۱۰۰ درصدی را تجربه کرده است، مسئلهای که امسال بازار اجارهبها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
نایبرئیس کنونی اتحادیه مشاوران املاک درباره بازار اجارهبها و گرانی آن میگوید: در سال ۹۶ و ۹۷ ما شاهد رشد نامتعارف و غیرمنطقی و سونام گونه قیمت مسکن بودیم یعنی تقریبا در اواخر سال ۹۷ رشد قیمت مسکن به مرز ۱۰۰ درصد رسید در عین حالی که رکود ۷۰ درصدی را در معاملات داشتیم یعنی رکود تورمی بر بازار مسکن حاکم بود.
به گفته وی: از حولوحوش سالهای ۸۰ به این سمت، همراه با افزایش شکاف طبقاتی، کاهش قدرت خرید گروههای متوسط و کم درآمد، مجموعه این عوامل باعث شد که نرخ اجارهنشینی یا به عبارتی تقاضا برای واحدهای استیجاری افزایش پیدا کند و با نوسانات و تلاطمهای اقتصادی هم که دائم از آن موقع تا الان به خصوص دو سال اخیر به شدت افزایش پیدا کرده این روند تشدید شد، بنابراین ما تقاضای روزافزون واحدهای استیجاری و عدم توان خانوارها برای ورود به بازار ملک را داریم.
منبع: خبرگزاری تسنیم
۶۰ تا ۷۰ درصد کارگران شغل دوم دارند
عضو هیات مدیره کانون عالی شورای اسلامی کار با بیان اینکه خط فقر برای یک خانوار کارگری در شهرهای بزرگ سه میلیون و ۷۵۰ هزار تومان در نظر گرفته شده، گفت: پس از افزایش دستمزد کارگران، این حقوق تازه به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده و همچنان اختلاف یک میلیون و ۹۵۰ هزار تومانی بین خط فقر و دستمزد کارگران وجود دارد.
وی توضیح داد: یکی از دلایلی که این فاصله میان خط فقر و دستمزد وجود دارد به دوران هشت ساله جنگ باز میگردد چون در آن هشت سال به دلیل شرایط جنگی هیچ افزایشی در میزان دستمزد کارگران اعمال نشد. قرار بود پس از جنگ به مرور این اختلاف کم شود اما این اتفاق رخ نداد و امروز چنین اختلافی ایجاد شده است.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از آسیبهای اجتماعی که در جامعه وجود دارد به دلیل همین اختلافی که بین خط فقر و دستمزد وجود دارد به صورت مستقیم و غیرمستقیم متوجه قشر کارگر است، کارگران شرایط سختی دارند و با توجه به شرایط فعلی، بین ۶۰ تا ۷۰ درصد کارگران شغل دوم دارند. ۴۰ تا ۵۰ درصد کسانی که به صورت شخصی مسافرکشی میکنند از کارگران هستند که بعد از تعطیل شدن کارگاه و واحد تولیدی و محل کار خود مجبور به کار دوم میشوند.