مشاور ویژه وزارت خارجه در امور اقلیت های مذهبی در خاورمیانه، جنوب و مرکز آسیا، از تداوم آزار و اذیت اقلیت ها در ایران انتقاد کرد و خواستار آن شد که جمهوری اسلامی همه زندانیان عقیدتی را فورا آزاد کرده و به آزادی مذاهب احترام بگذارد.
ناکس تیمز سه شنبه ۱۰ اردیبهشت در نشست اتحادیه ضد افترا (ADL) در واشنگتن گفت که وزارت خارجه آمریکا همه موارد آزار اقلیتها در ایران را مستند میکند؛ از حصر خانگی رهبر دراویش تا زندانی کردن نوکیشان مسیحی، محرومیت از تحصیل و کار بهائیان و ترویج دولتیِ یهودی ستیزی.
آقای تیمز در این نشست به ارائه فهرستی از نقض آزادی مذهبی در جمهوری اسلامی ایران پرداخت.
او گفت: «در مورد جامعه یهودیان ایران باید گفت که، رژیم ایران فعالانه یهود ستیزی را در سیاستهای داخلی و تلاش برای صادر کردن آن را انجام می دهد. رژیم ایران شهروندان بهایی خود را به حدی سرکوب می کند که قابل مقایسه با رفتار با این اقلیت در هیچ جای دنیا نیست. برپایه آمار، تا همین دو ماه پیش همچنان هفتاد بهایی صرفا به جرم اینکه بهایی هستند در زندانهای ایران حبس هستند. وزارت خارجه آمریکا به طور مداوم این مسائل را مستند می کند. یعنی حملات مداوم کلامی علیه بهائیان، بستن مشاغل شان و ممانعت از دریافت خدمات ابتدایی.»
جامعه یهودیان ایران بین ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر برآورد میشود. جمهوری اسلامی موجودیت اسرائیل را به رسمیت نمیشناسد، و با اظهارات یهودستیزانه مدارا و آنها را ترویج می کند.
این مقام وزارت خارجه آمریکا، به وضعیت درویشان در ایران پرداخت که از زمستان سال ۱۳۹۶ مورد آزار و اذیت جمهوری اسلامی هستند.
او گفت: «رژیم ایران صدها درویشان گنابادی را به اتهامات واهی زندانی کرده است. رهبر ۹۲ ساله آنها دکتر نورالله تابنده در حصر خانگی است. به گفته دیدهبان حقوق بشر، اقدامات سرکوبگرانه علیه درویشان یکی از گسترده ترین سرکوبها علیه یک اقلیت مذهبی در ایران طی یک دهه گذشته است.»
درویشان نعمت الهی گنابادی، بزرگترین گروه درویشان در ایران، مورد آزار و اذیت حکومت قرار دارند و در اسفند ۹۶ نیروی انتظامی ایران اقدام به محاصره منزل اقای تابنده کرد که منجر به درگیری گروهی از معترضان و پیروان او با ماموران پلیس شد.
آقای تیمز اضافه کرد که مقامات تهران برخی از مسیحیان را مورد آزار و اذیت قرار میدهند.
او گفت: «رژیم به هدفگیری مسیحیان تبشیری و سنتی ادامه میدهد. در نوامبر و دسامبر سال گذشته ماموران امنیتی ایران تعدادی مسیحی را بازداشت کردند، از جمله بازداشت ۱۱۴ مسیحی طی یک هفته. ماموران به کلیسای خانگی آنها یورش برده زیرا نگران تبلیغ مذهبی این افراد طی ایام کریسمس بودند. برخی از این افراد همچنان در بازداشت هستند.
گرویدن از اسلام به مسیحیت در جمهوری اسلامی جرم است.
کمیسیون بین المللی آزادی مذهبی ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه ۹ اردیبهشت جدیدترین گزارش سالانه خود را در مورد وضعیت آزادیهای مذهبی در کشورهای مختلف جهان، از جمله در ایران، منتشر کرد. ایران به مانند سالهای گذشته در فهرست کشورهای «مورد نگرانی ویژه» قرار داد.