ایران در فهرست ده کشور غمگین جهان
بر اساس نتایج یک تحقیق که از سوی موسسه آمریکایی گالوپ انجام شده است، کشورهای چاد، نیجر، سیرالئون، عراق، ایران، بنین، لیبریا، گینه، سرزمینهای فلسطینی و کنگو ده کشوری هستند که مردمشان بدترین وضعیت را در سال گذشته میلادی تجربه کردهاند.
بر اساس تحقیقات این موسسه، بهطور متوسط از هر ده نفر، چهار نفر اعلام کردهاند که زندگی روزمرهشان با نگرانیهای بسیاری همراه است و از هر ده نفر سه نفر نیز گفتهاند همواره دچار استرس هستند.
این تحقیق مجموع بیش از ۱۵۱ هزار مصاحبه در سال ۲۰۱۸ در ۱۴۰ کشور جهان است تا احساسات ساکنان این کشورها را درباره وضعیت زندگیشان دریابد.
منبع: همشهری آنلاین
برخورد جدی پلیس با «بدحجابان»
رئیس پلیس پایتخت گفت: همواره در فصل بهار و تابستان به دلیل گرم شدن هوا، برخی از مردم لباسهای نامتعارف پوشیده و در جامعه و مکانهای عمومی تردد میکنند که این اقدام عفت عمومی را جریحهدار میکند و برخی از افراد این اقدامات را با هدف خاصی انجام میدهند.
وی گفت: پلیس تهران بزرگ مانند سنوات گذشته با افرادی که پوشش نامناسبی در شهر داشته باشند برخوردهای قانونی را انجام خواهد داد و ما هرگز با کسانی که به ارزشهای اسلامی اعتنایی ندارند، اغماض نخواهیم داشت. طرح انضباط شهری از هفته گذشته آغاز شده و ماموران ناجا در قالب این طرح با بدحجابان و افرادی که با اقدامات خود سعی در بیارزش کردن ارزشهای دینی را دارند، برخورد میکنند.
منبع: خبرگزاری آنا
پنجاه درصد قطعات مورد نیاز صنعت خودرو در انحصار هفت نفر است
عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: تامین ۵۰ درصد قطعات موردنیاز تولید خودرو در انحصار هفت نفر محدود است که شرایط موجود مدیریت قیمت خودرو را در اختیار افراد محدود قرار میدهد و میتوانند به طور دلخواه قیمتها را کاهش یا افزایش دهند و این موضوع رانت را بهوجود میآورد.
وی گفت: طی چند وقت گذشته تقاضا برای خرید خودرو بسیار زیاد بود، چراکه در حال حاضر مردم به دلیل شرایط اقتصادی به دنبال حفظ ارزش پول خود هستند و افراد بسیار کمی برای تامین نیاز، خودرو خریداری کنند. افزایش تقاضا و دلالی، بازار خودرو را به این حال و روز انداخته و خودرو را به کالایی سرمایهای تبدیل کرده است. افراد سودجو به دنبال این هستند که ابتدا صنعت خودروسازی را زمین بزنند و پس از افت ارزش آن را خریداری کنند، البته مجلس با خصوصی سازی صنعت خودرو مخالف نیست و باید موانع رفع شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
معاملات مسکن ۵۱.۵ درصد کاهش پیداکرده است
رئیس اتحادیه املاک با اشاره به کاهش میزان معاملات خرید و فروش مسکن در ایران گفت: مسکن بازار از سال ۹۷ با رکود روبهرو است و تعداد معاملات امسال نسبت به سال گذشته میزان معاملات ۵۱.۵ درصد کاهش پیداکرده است.
وی گفت: قیمت مسکن به چهار عامل ازجمله حاملهای انرژی، ارز، طلا و بورس بستگی دارد و این چهار عامل بر تمام معادلات اثر میگذارد. مالکین هم علاقهای به بالا بردن قیمت ملک خود ندارند، چون با بالا بردن اجارهبها باید مستاجر فعلی خود را رها کرده و چندین ماه به دنبال مستاجر بگردند که این امر سبب میشود که مالکان در بازار علاقهای به جابجایی مستاجران خود نداشته باشند.
منبع: خبرگزاری آنا
تورم در دهک اول تا دهم حدود چهار درصد افزایش داشته است
شروع سال ۱۳۹۸ بار دیگر با افزایش تورم در دهکهای مختلف همراه بود و حدود چهار درصد بر میزان تورم در دهک اول تا دهم افزوده شده است.
دامنه تغییرات نرخ تورم در ۱۲ ماهه منتهی به فروردینماه سال جاری برای دهکهای مختلف هزینهای از ۲۹.۹ درصد برای دهک اول تا ۳۲.۷ درصد برای دهک دهم حکایت دارد، این در حالی است که تورم در دهک اول نسبت به اسفندماه که ۲۵.۹ درصد گزارش شده بود تا چهار درصد افزایش دارد.
همچنین در دهک دهم در مقایسه با ۲۸.۹ درصد پایان سال گذشته ۳.۸ درصد رشد دارد.
در مجموع در فروردینماه سال جاری تورم به روند رو به رشد خود ادامه داده است؛ به طوری که نرخ ماهانه به چهار درصد رسید. در عین حال که تورم نقطه به نقطه ۵۱.۴ درصد و تورم سالانه تا ۳۰.۶ درصد افزایش داشت.