با وجود سه برابر شدن نرخ ارز، صادرات افت ۲.۵ میلیارد دلاری داشته است
بر اساس آمارهای تجارت خارجی کشور در سال ۹۷، کل صادرات ایران با رقمی نزدیک به ۴۴ میلیارد دلار نسبت به سال ۹۶ بالغ بر ۲.۵ میلیارد دلار کاهش یافته است.
بررسی آمارهای تجارت خارجی نشان میدهد، با وجود افزایش قابل توجه قیمت ارز در ایران صادرات کشور به لحاظ ارزش دلاری نه تنها تغییر چندانی نکرده که کاهش نیز یافته است. همچنین همانطور که انتظار میرفت واردات کل سال ۹۷ با کاهش ۱۲ میلیارد دلاری رو به رو شده است.
سال گذشته صادرات میعانات گازی نیز با کاهش ۳۰ درصدی مواجه شده است.
منبع: روزنامه کیهان
۶۰ درصد ایرانیها کار نمیکنند
برایند تغییرات جمعیتی در شرایطی که تعداد بیکاران تقریبا ثابت مانده، افزایش جمعیت شاغلان است که خصوصا از سال ۹۲ تاکنون با رکود مواجه بوده است.
در سال ۹۷، نرخ مشارکت اقتصادی در ایران به ۴۰.۵ درصد رسیده و از میان جمعیت ده ساله و بیشتر که وارد بازار کار شدهاند ۲۳میلیون و ۸۱۳ نفر شاغل شده و سه میلیون و ۲۶۰ هزار نفر بیکار ماندهاند. البته این آمارها مربوط به ویترین بازار کار ایران است درحالی که بخش عمده جمعیت ایران یعنی ۵۹.۵ درصد از آنها ازنظر اقتصادی غیرفعال هستند.
در سال گذشته ۷۵ درصد خانهدارها شهری و ۲۵ درصد آنها روستایی جمعیت غیرفعال اقتصادی ایرانی بودهاند که در این میان سهم مردان ۰.۴ درصد یعنی حدود ۸۴ هزار نفر تخمین زده شده است. نکته قابلتوجه این است که افراد بازنشسته و دارای منابع درآمدی مستقل از این جمعیت جدا شدهاند و این افراد صرفا خانهدار هستند. دومین گروه عمده جمعیت غیرفعال اقتصادی ایران را افراد در حال تحصیل تشکیل میدهد که ۵۲.۴ درصد آنها را مردان و ۴۷.۶ درصد را زنان تشکیل میدهند.
منبع: روزنامه همشهری
مصرف بنزین در ایران بیش از چهار درصد رشد کرد
مجموع مصرف بنزین ایران در فاصله روزهای یکم تا ۳۱ فروردین ماه امسال دو میلیارد و ۸۲۷ میلیون لیتر بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۷ که دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون و ۶ هزار لیتر بنزین مصرف شده بود ۴.۷ درصد افزایش یافته است.
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی میانگین روزانه مصرف بنزین ایران در فروردین ماه سال ۹۸ را ۹۱.۲ میلیون لیتر اعلام کرده است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۸۷.۱ میلیون لیتر بوده است.
بر پایه آمار ارائه شده از سوی این شرکت، بیشترین میزان مصرف بنزین کشور در فروردین ماه سال ۹۸، مربوط به روز ۳۱ فروردین با ۱۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر و کمترین میزان مصرف مربوط به روز ۱۳ فروردین با ۷۶ میلیون لیتر بوده است.
منبع: خبرگزاری مهر
رشد منفی کالاهای منتخب صنعتی در دی ماه ۹۷
بررسی درگاه آمارها و دادهای سایت وزارت صنعت نشان میشود که با تاخیر بسیار، فقط وضعیت تولید در ده ماهه سال ۹۷ منتشر شده و هنوز خبری از جمع بندی میزان تولید کالاهای منتخب صنعتی و معدنی و وضعیت پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان نیست.
مطابق جدیدترین آمار از میزان تولید کالاهای منتخب صنعتی و معدنی در ۱۰ ماهه نخست سال ۹۷ از مجموع ۳۱ گروه کالای صنعتی تولید ۲۰ کالا شاهد افت تولید بوده است، رشد تولید ۶ کالای صنعتی هم کمتر از ۱ درصد است به نحوی که در نهایت فقط تولید ۵ کالا در این بازده زمانی روند رشد را تجربه کرده است.
آمار تولید کالا در ده ماهه سال ۹۷ نشان میدهد میزان تولید انواع تلویزیون منفی ۳۱.۶ درصد، یخچال و فریزر منفی ۱۳.۸ درصد، ماشین لباسشویی منفی ۳۹.۱ درصد ، انواع خودروی سواری منفی ۳۵.۸ درصد، وانت منفی ۳۱.۱ درصد اعلام شده است.
منبع: خبرگزاری تسنیم
خاک ایران یکی از آلودهترینها در جهان
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست زمین و خاک در ایران را به دلیل مدیریت نشدن پسماند از سوی شهرداریها و تولید زباله توسط مردم جزو آلودهترینها در جهان خواند.
وی گفت: پسماند یکی از مشکلات ازدیاد جمعیت است اما شهرداریها با وجود مدیریت، قادر به جمعآوری درست پسماند نیستند و یا در برخی شهرها توان مدیریت وجود ندارد. پاکی مناطق شمالی با باقیمانده پسماند و شیرابههای آلوده تهدید میشود و بوی تعفن جنگل و سواحل دریا را پوشانده است؛ مردم و دولت باید در این زمینه کمک کنند.
به گفته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، ایران یکی از کشورهای آلوده به پسماند در کره زمین است. امکانات این سرزمین به نسلهای بعد نیز تعلق دارد و نبود دقت کافی در پاکیزه نگهداشتن موجب تخریب بهداشت ایران میشود.