۷۳ درصد مردم عامل گرانیها را ضعف نظارت مسئولان میدانند
بر اساس یک نظرسنجی، ۷۳ درصد مردم معتقدند به دلیل ضعف نظارت مسئولان قیمت كالاها به موازات كاهش نرخ دلار ارزان نشده است. گزینههای سوءاستفاده عرضه كنندگان با ۱۶و ۵۲ صدم درصد، فاصله زمانی واردات تا بازار با پنج و یک دهم درصد و حرص مصرف كنندگان با چهار و ۹۵ صدم درصد به ترتیب انتخابهای بعدی مردم بودند.
در عین حال، بر اساس اعلام مركز آمار ایران، نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به آذر ۹۷، با ۲.۴ درصد افزایش نسبت به ماه قبل خود به ۱۸ درصد رسیده است. گوشت قرمز و سفید در آذرماه نسبت به آذر ۹۶ بالغ بر ۶۰ درصد گران شده و این میزان افزایش برای ماهیها و صدف داران ۷۸.۴ درصد است.
منبع: کیهان
رانندگان شركت گل گهر خواستار رفع مشكلات صنفی خود شدند
۵۰ نفر از رانندگان اتوبوس شركتهای تابعه گل گهر سیرجان به علت آنچه كه رفع نشدن مشكلات صنفی شان نامیدند با حضور مقابل فرمانداری این شهرستان خواستار حل مشكلات خود شدند.
نماینده این رانندگان گفت: ما نماینده ۱۵۰ راننده اتوبوس دیگر هستیم كه از نبود لاستیک، مشخص نبودن پیمانكار به دلیل واسطههای نفوذی، جرائمی كه پلیس راه به خاطر نداشتن صورت حساب برای آنان اعمال میكند و بر عهده شركت پیمانكاری است گلایه داریم. پایین بودن دستمزد و گرانی قطعات اتوبوس از دیگر مشكلات صنفی ما است كه اگر رفع نشود به مشكلات اجتماعی منجر خواهد شد.
وی گفت: شركتهای مجتمع سنگ آهن گل گهر سیرجان دارای واسطه و پیمانكارهای متعدد است كه هنگام مشكلات كارگران را به یكدیگر پاس می دهند.
منبع: کیهان
افزایش هزینه زندگی شهرنشینان در آذرماه
طبق گزارش مرکز آمار خانوارهای شهری در آذرماه امسال به طور میانگین ۳۷.۴ درصد بیشتر از آذر ماه ۱۳۹۶ برای خرید یک مجموعه کالا و خدمات یکسان هزینه کردند که نسبت به این اطلاع در ماه قبل ۲.۵ واحد درصد افزایش یافته است. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل در مناطق شهری و روستایی نیز به ترتیب ۳۶.۹ و ۳۹.۹ درصد میباشد.
این در حالی است که حقوق کارگران در سال جاری با عقب افتادگی حدود ۷۲ درصدی تغییری نکرده است و کارگران همچنان به دنبال برگزاری جلسه شورای عالی کار هستند. با توجه به افزایش ۸۷ درصدی هزینه سبد معیشت خانوار و به تبع آن عقب ماندگی ۷۲ درصدی دستمزد تا معیشت، جبران این فاصله، مهمترین آزمون وزارت کار در جلب رضایت جامعه کارگری کشور است.
منبع: تسنیم
تجمع کارگران کشت و صنعت مغان
بیش از ۵۰۰ نفر از کارگران مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان امروز ۴ دی ماه مقابل ساختمان اداره مرکزی تجمع اعتراضی برگزار کردند. این درحالیست که روز گذشته ۳ دی ماه نیز اهالی مغان و کارگران این کارخانه در شهرک مغان که مهمانسرای ویژه مدیران شرکت و محل زندگی بخشی از پرسنل شرکت است، تجمع کردهاند.
تجمعکنندگان میگویند: مجتمع کشت و صنعت مغان جزئی از آب و خاک مردم شهرستان پارس آباد مغان است و زندگی عشایر و اهالی این منطقه وابسته به این کارخانه است. پیش از این اهلیت خریدار اول این مجتمع کشت و صنعت لغو شده بود و کارگران نسبت به واگذاری مجدد این واحد تولیدی معترض هستند.
منبع: ایلنا
تجمع مشتریان رامکخودرو و نگینخودرو مقابل مجلس
حدود ۱۰۰ نفر از مشتریان دو شرکت واردکننده خودروی "رامک خودرو" و "نگین خودرو" که چندین ماه و بعضا بیش از یک سال است که اقدام به ثبتنام خودرو کرده اما همچنان موفق به دریافت خودروی خود نشدهاند، امروز در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده و خواهان پاسخی برای حل مشکلات خود و به تعویق افتادن تحویل خودروهای ثبتنامی شدند.
یکی از معترضین گفت: هیچکس پاسخگوی تجمع امروز ما نیست و تنها پاسخ آنها این است که باید اعتراض خود را به وزارت صنعت، معدن و تجارت گزارش دهید تا اجازه ترخیص خودرهای دپو شده در گمرک را بدهند.
مسئولان این دو شرکت نیز تا کنون پاسخ واضحی به اعتراض متشریانشان ندادهاند.
منبع: ایسنا
حامد آئینه وند روزنامه نگار و فعال سیاسی به ۶ سال حبس محکوم شد
حامد آئینه وند روزنامه نگار و فعال سیاسی از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به ۶ سال حبس محکوم شد.
حسین بیات وکیل مدافع حامد آئینه وند عصر سه شنبه با اعلام این خبر گفت: موکلم از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال و به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به پنج سال حبس محکوم شده است.
این وکیل دادگستری افزود: بدون شک به حکم صادره از سوی دادگاه اعتراض میکنیم زیرا حکم صادره را دارای ایراد میدانیم و امیدواریم در مرجع تجدیدنظر به استدلال های ما توجه شود.
حامد آئینهوند در تاریخ هفتم تیر امسال هنگام خروج از کتابخانه ملی بازداشت شد.