لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۱۹

جلسه وکلای آمریکایی شکایت کننده از جمهوری اسلامی برای دریافت غرامت


در این جلسه عکسی از قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران به عنوان فرمانده نیروهای ایرانی قرار داشت.
در این جلسه عکسی از قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران به عنوان فرمانده نیروهای ایرانی قرار داشت.

شرکت حقوقی «اوسن» که وکالت پرونده شکایت گروهی از سربازان مجروح و خانواده سربازان کشته شده در عراق علیه جمهوری اسلامی ایران را بر عهده دارد، روز جمعه میزبان رسانه ها در کلوپ ملی مطبوعات در شهر واشنگتن بود.

در این نشست، علاوه بر یکی از وکلا و مدیر این شرکت حقوقی که در برابر قاضی به اقامه دعوی پرداخته بود، یکی از پزشکان متخصص معالجه جراحتهای ناشی از گلوله و انفجار و یکی از مجروحین بمب های کنار جاده ای حضور داشتند.

گری اوسن، مدیر شرکت حقوقی اوسن، در این نشست گفت: «ایران در اجرای سیاست خارج کردن آمریکا از عراق همان گونه که ما در دادگاه از طریق شهود و اسناد ارائه کردیم، با بهره گیری از سپاه قدس و حزب الله لبنان به آموزش، تامین مالی و تجهیزاتی شبه نظامیان شیعه عراقی مانند جیش المهدی و عصائب اهل الحق پرداخت.»

وی افزود: «هدف تهران کشتن سربازان آمریکایی برای وادار کردن آمریکا به خروج از عراق بود.»

در این نشست، رابرت بارتلت ستوان بازنشسته که از طریق بمب کنار جاده ای جراحت دائم برداشته نیز حضور داشت و به تشریح جزئیات آن حمله پرداخت.

او که یکی از شاکیان است، ابراز امیدواری کرد که قاضی دادگاه جمهوری اسلامی را مسئول حوادث بداند.

دادگاه فدرال شهر واشنگتن پایتخت آمریکا این هفته در سه روز به شکایت سربازان مجروح و خانواده‌های سربازان کشته شده در جنگ عراق در فاصله سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۱ رسیدگی کرد.

این سربازان و خانواده‌ها در ادعانامه خود جمهوری اسلامی ایران را به دست داشتن در مجروح شدن یا مرگ عزیزانشان در عراق متهم و تقاضای خسارت کرده اند.

وکلای قربانیان می‌گویند جمهوری اسلامی ایران از طریق سپاه پاسداران و سپاه قدس و گروه های نیابتی اش همچون حزب الله لبنان و دیگر گروه های نیابتی عراق و با ارائه پول، آموزش نظامی، و ارائه تجهیزات علیه سربازان آمریکایی اقدام کرده است.

در این دادخواست آمده است که مقامات تهران علاوه بر آموزش این گروه‌ها، با پولشویی از مسیر برخی از بانک‌های اروپایی اقدام به تأمین مالی آن‌ها کردند تا با آن پول به خرید مواد منفجره برای تولید بمب‌های کنار جاده‌ای و استفاده از آنها توسط گروه‌های آموزش دیده شان، اقدام کنند.

مایکل پریجنت، تحلیلگر امور خاورمیانه در اندیشکده هادسن، با توجه به تخصص اطلاعاتی او در عراق در بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ و آشنایی او با گروه‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران در عراق، به عنوان کارشناس خبره در این دادگاه شهادت داد.

او در شهادتش با اشاره به تحقیق در مورد حمله گروه شبه نظامی شیعه عصائب اهل الحق به پادگان مشترک عراقی-آمریکایی در کربلا در سال ۲۰۰۷ گفت که برپایه مستنداتی که از همان حادثه و سپس از بازجویی دو تن از رهبران این گروه به دست آمده است، ایران در راس زنجیره حمایت مالی، آموزشی، و تجهیز شبه نظامیان شیعه در عراق نقش دارد.

به گفته آقای پریجنت تهران این کار را با بهره گیری از حزب الله لبنان انجام می دهد. نیروی قدس، بازوی فرامرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با بهره گیری از حزب الله لبنان به علت آشنایی زبانی و فرهنگی با عراقی‌ها، به آموزش آنها پرداخته است.

در پایان جلسه یکی از وکلای مجروحین و خانواده های کشته شدگان عراقی بار دیگر با اشاره به نمونه اسناد و شهادت های ارائه شده در این دادگاه از قاضی این پرونده خواست که ایران را مسئول قلمداد کند.

او افزود که آنها یافته ها، حقایق، و فرجام قانونی را تا اواخر ماه فوریه (اوایل اسفند ماه) به صورت کتبی ارائه خواهد داد.

تصمیم قاضی این پرونده در مورد محکومیت یا عدم محکومیت تهران پس از اسفند ماه صادر خواهد شد.

در صورت محکومیت جمهوری اسلامی ایران، قاضی درباره میزان غرامت تصمیم خواهد گرفت.

کسی از سوی جمهوری اسلامی ایران در این دادگاه حضور ندارد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG