لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۱۳

گزارش بلومبرگ از آخرین تلاش‌های روحانی در کوههای آلپ برای نجات برجام


همزمان با حضور روحانی در سوئیس و اتریش، معترضان ایرانی هم بیکار نبودند.
همزمان با حضور روحانی در سوئیس و اتریش، معترضان ایرانی هم بیکار نبودند.

گزارشی از جاناتان تایرون در بلومبرگ

بازدید حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، از برن در روز سه شنبه و وین در روز چهارشنبه، احتمالا آخرین تلاش های تهران پیش از این است که پرزیدنت دونالد ترامپ تحریم ها علیه جمهوری اسلامی را دوباره در ۶ اوت اعمال کند. ایران تهدید کرده است اگر فرانسه، آلمان و بریتانیا تضمین هایی درباره ادامه سرمایه گذاری و تجارت ندهند از توافق هسته ای خارج خواهد شد. اتریش تازه ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را در دست گرفته است.

پال اینگرام، مدیراجرایی «شورای اطلاعات امنیتی بریتانیا آمریکا»، سازمانی که مروج خلع سلاح هسته ای جهانی است، می گوید: «جنگ تجاری، سابقه و امنیت اروپا در میان است. روحانی باید اروپایی ها را برای تعهداتی مشخص فراتر از واژه های دلگرم کننده تحت فشار بگذارد و توانایی محدود داخلی خود در پایبندی به برجام در صورت کوتاه آمدن اروپایی ها زیر فشار آمریکا را به اطلاع آن ها برساند.»

سفر روحانی زمینه ساز نشست وزیران خارجه شش کشور باقیمانده در برجام است که قرار است این ماه در وین، پایتخت اتریش، برگزار شود. مقام های چینی و روسی برای این جلسه در پایتخت اتریش به همتایان اروپایی شان خواهند پیوست.

الی گرانمایه، پژوهشگر ارشد «شورای روابط خارجی اروپا»، می گوید: «دشواری رسیدن به توافق به روشنی ضعف سیاست تجاری مستقل اروپا را آشکار کرده است. ایرانی ها می دانند راه حل سریعی وجود ندارد.»

برای دولت روحانی که پیشاپیش می کوشد خشم فزاینده عمومی نسبت به بحران سقوط ریال را مدیریت کند، مساله از اهمیت بالایی برخوردار است.

اگر اروپا نتواند کاری انجام بدهد، موضوع برای ایران از دست دادن بخش عمده ای از درآمدهای نفتی و روابط بانکی است. تندروها در ایران روحانی را به ساده لوحی در اعتماد به آمریکا متهم می کنند.

رئیس جمهوری ایران در وین قراردادهایی را امضاء خواهد کرد که به ایران امکان دسترسی به مدیریت حمل و نقل و آب را می دهد.

طرح های پیشنهادی استفاده از نظام مالی اروپا در دور زدن تحریم های آمریکا با تردیدهای جدی روبرو شده است. اروپایی ها در میانه یک مشاجره تجاری با ایالات متحده هستند. صادرات آمریکا به اروپا بیش از ۴۳۵ میلیارد دلار است، در حالی که ایران به عنوان شصت و ششمین شریک تجاری اتحادیه اروپا کمتر از ۲۴ میلیارد دلار مبادلات تجاری با قاره سبز دارد.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG