لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۱۸

گزارش حقوق بشر آمریکا منتشر شد: انتقاد دوباره از وضعیت ایران


برخی جمهوریخواهان از اینکه برای اولین بار گزارش توسط وزیر خارجه اعلام نشده، انتقاد کردند.
برخی جمهوریخواهان از اینکه برای اولین بار گزارش توسط وزیر خارجه اعلام نشده، انتقاد کردند.

گزارش کامل حقوق بشر ایالات متحده آمریکا برای سال ۲۰۱۶ از سوی وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شد. در این گزارش مشروح به ایران نیز اشاره شده و بار دیگر از نقض حقوق بشر در این کشور انتقاد شده است. همزمان با انتشار این گزارش، در آمریکا برخی از جمهوریخواهان از انتشار «بی سر و صدای» آن انتقاد کرده اند و در سوی دیگر، ایران به این گزارش اعتراض کرده است.

وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا روز جمعه ۱۳ اسفند متن کامل گزارش حقوق بشر را روی وب سایت این وزارتخانه قرار داد و رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد، ترویج حقوق بشر و حاکمیت دموکراتیک از عناصر اصلی سیاست خارجی آمریکا است.

در بخشی از این گزارش به ایران اشاره شده و در آن آمده که مهمترین مشکل حقوق بشر در ایران محدودیت شدید آزادی های مدنی است. در این گزارش از نقض آزادی بیان، تجمع و مذهب انتقاد شده است.

در بخشی از این گزارش کامل به موارد نقض حقوق بشر در هر یک از حوزه ها اشاره شده و مثال هایی از نقض حقوق بشر در حوزه آزادی بیان، حق تجمع و آزادی مذهبی آمده که توسط حکومت ایران نقض شده است.

در این گزارش مانند سالهای گذشته از افزایش اجرای مجازات اعدام انتقاد شده و از شکنجه و نحوه اجرای برخی احکام انتقاد شده است.

در گزارش حقوق بشر آمریکا همچنین از خشونت ها علیه زنان، برخورد با اقلیت های دینی و قومی و همچنین همجنسگرایان انتقاد شده است.

گزارش حقوق بشر وزارت خارجه آمریکا هر سال منتشر می شود و در سالهای اخیر، ایران از جمله کشور هایی بود که بخش قابل توجهی از این گزارش به آن اختصاص داشته است.

گزارش حقوق بشر در سال ۲۰۱۶ وزارت امور خارجه که روز جمعه منتشر شد، هشدار داده است که شرایط برای گروه‌های اپوزیسیون و فعالان حقوق بشر رو به وخامت گراییده است.

به گزارش آسوشیتدپرس، این گزارش همچنین تاکید کرده است آزادی‌های بنیانی مانند آزادی بیان در سال ۲۰۱۶ در شماری از کشورها کاهش یافته است.

گزارش «بی سر و صدا»

نحوه انتشار گزارش حقوق بشر وزارت خارجه با انتقاداتی مواجه شده است. از جمله مارکو روبیو سناتور جمهوریخواه فلوریدا از اینکه رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا شخصا گزارش سالانه حقوق بشر را ارائه نکرده، انتقاد کرد.

توئیت سناتور جمهوریخواه، مارک روبیو

در سالهای گذشته جان کری وزیر خارجه آمریکا به طور نمادین این گزارش را معرفی و در اختیار رسانه ها قرار می داد.

با این حال، وزارت امور خارجه امریکا از انتشار بی سر و صدای گزارش سالانه حقوق بشر در روز جمعه دفاع کرد. یک مقام ارشد دولت ترامپ با خبرنگاران درباره گزارش حقوق بشر سال ۲۰۱۶ گفتگو کرد و انتقاد برخی گروههای حامی حقوق بشر و قانونگزاران را رد کرد که می گویند چرا انتشار آن در برابر دوربین و توسط وزیر خارجه نبوده است.

این مقام ارشد گفت دولت به گزارش حقوق بشر بسیار مفتخر است و موضوع اصلی مطالب مندرج در آن است نه شیوه انتشار.

به گفته این مقام، رکس تیلرسون در جلسه تایید خود در سنا نظراتش را درباره تاثیر حقوق بشر و اهمیت آن در منافع آمریکا ابراز داشته است.

واکنش ایران

اشاره به ایران در گزارش کامل حقوق بشر، با واکنش وزارت خارجه ایران روبرو شد.

روز شنبه، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در بیانیه ای اعلام کرد، آمریکا در موقعیتی نیست که بتواند پیرامون وضعیت حقوق بشر در دیگر کشورها اظهار نظر کند.

آقای قاسمی بدون پاسخ به موارد مطرح شده نقض حقوق بشر در ایران، عملکرد حقوق بشری آمریکا را «بسیار بد و تیره» خواند.

در گزارش حقوق بشر آمریکا که توسط کارشناسان تهیه می شود، موارد نقض حقوق بشر به نقل از رسانه، شاهدان و افراد مستند می شود.

انتشار خبر بازداشت و اعدام متهمان اغلب در رسانه های ایران منتشر می شود.

ایران یکی از بزرگترین زندان های روزنامه نگاران و فعالان سایبری و اینترنتی است.

همچنین ایران بعد از چین بیشترین اعدام در جهان را دارد.



XS
SM
MD
LG