لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۶:۳۷

پل جاسوسان و آمریکاییان ایرانی تبار زندانی در ایران


پوستر فیلم پل جاسوسان با شرکت تام هنکس
پوستر فیلم پل جاسوسان با شرکت تام هنکس

اگر پل جاسوسان آخرین ساخته استیون اسپیلبرگ با درخشش تام هنکس در نقش اول را تا کنون ندیدید، حتما آن را تماشا کنید.

این فیلم اگر چه بازگو کننده یک واقعه تاریخی نیم قرن پیش است، اما راوی رگه هایی از حوادث روزگار ماست.

در بخشی از فیلم، کشور آلمان شرقی که به مرحمت اتحاد جماهیر شوروی به تازگی تاسیس شده، از آمریکا به شدت می خواهد که در ازای آزادی شهروند آمریکایی که به اتهام "جاسوسی" دستگیر شده، واشنگتن آنرا به رسمیت بشناسد.

طی یکسال اخیر که اخبار آمریکاییان ایرانی تبار محکوم به "جاسوسی" در ایران را پوشش می دهم، چندین بار به گفته های مقامات عالی رتبه جمهوری اسلامی برخوردم که به نوعی خواستار مبادله آنها با ایرانیان محکوم به نقض قوانین آمریکا شده اند.

شباهتهایی بین آنچه برای آن جوان آمریکایی گرفتار در آلمان شرقی و این گروه از آمریکاییان ایرانی تبار دربند زندانهای جمهوری اسلامی وجود دارد و آن اینکه برلین شرقی در آن زمان و تهران امروز به گروکشی برای به کرسی نشاندن خواسته هایشان روی آوردند.

طی حوادثی که در آن فیلم روایت شده، آلمان شرقی در امر این گروکشی موفق نمی شود.

ولی جمهوری اسلامی؛

تاکنون در امور مشابهی به ارزیابی خودش موفق بوده است. مانند:

  • حضور وزیر خارجه وقت آلمان در تهران برای آزادی دو شهروند آلمانی که به عنوان خبرنگار برای پوشش اخبار مربوط به سکینه آشتیانی محکوم به سنگسار به ایران آمده بودند.
  • حضور مقام ارشد سابق دولت فرانسه در تهران برای آزادی خانم کلوتید رایس، شهروند فرانسوی که بعد از انتخابات جنجال بر انگیز سال ۱۳۸۸ دستگیر و محاکمه شده بود.

اتحادیه اروپایی در آن زمان به خاطر گفته های محمود احمدی نژاد رییس جمهوری وقت جمهوری اسلامی درباره هولوکاست، حضور در تهران را تحریم کرده بودند.

تهران انتظار دارد با فشار آوردن به واشنگتن تعدادی از ایرانیانی که با دور زدن تحریمهای اعمال شده بر برنامه اتمی ایران دوران محکومیت خود را در زندانهای این کشور سپری می کنند، را آزاد کند. آنها را با آمریکائیان ایرانی تبار مانند جیسون رضائیان، امیر حکمتی و سعید عابدینی مبادله کند.

جایگاه ایران و ایرانی بسیار بالاتر از متوسل شدن به گروکشی است.

اما متاسفانه برخی از کشورهای غربی به این کار تن داده اند و برخی از مقامات تهران نیز کماکان به دنبال بهره جویی از این راهکار هستند.

مقامات جمهوری اسلامی بهتر است راه والاتری برای آزادی ایرانیان دربند آمریکا بجویند و با آزادی آمریکائیان ایرانی تبار اقلا به رافت اسلامی که بدان افتخار می کنند، پایبند باشند.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG