لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۴۲

انفجار در مقابل کنسولگری ایتالیا در قاهره یک کشته برجای گذاشت


بخشی از ساختمان کنسولگری ایتالیا در قاهره که در اثر انفجار تخریب شده است - ۲۰ تیر ۱۳۹۴
بخشی از ساختمان کنسولگری ایتالیا در قاهره که در اثر انفجار تخریب شده است - ۲۰ تیر ۱۳۹۴

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، بامداد شنبه انفجاری مهیب در مقابل کنسولگری ایتالیا در مرکز قاهره دست کم یک غیرنظامی را کشت و چهار تن را مجروح کرد. یک دیپلمات ایتالیایی گفت در زمان وقوع انفجار کنسولگری بسته بود و کارمندانش آسیبی ندیده اند.

وزیر بهداشت مصر به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت هویت فرد کشته شده مشخص نیست ولی آسیب وارده نشان می‌دهد که در نزدیکی بمب قرار داشته.

خبرگزاری رویترز به نقل از خبرگزاری مصر اعلام کرد دلیل انفجار هنوز مشخص نیست، اما یکی از ماموران امنیتی گفته است که عامل انفجار بمب کار گذاشته شده درون خودرو بود.

هنوز هیچ شخص یا گروهی بطور رسمی مسئولیت انفجار را برعهده نگرفته است. با این حال به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، برخی از هواداران گروه افراطی موسوم به دولت اسلامی (داعش) در پیام‌هایی اینترنتی، مسئولیت این حمله را به عهده گرفته‌اند.

یک مقام ارشد امنیتی گفت تحقیقات اولیه حاکی است مهاجمان بمب را زیر خودرویی که در نزدیکی ساختمان کنسولگری ایتالیا پارک شده بود کار گذاشته و آن را از راه دور منفجر کردند.

رسانه های مصر می گویند آسیب زیادی به ساختمان کنسولگری وارد شده است. انفجار آنقدر مهیب گزارش شده که صدای آن در محله های دورتر از مرکز قاهره نیز شنیده شده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از یک دیپلمات غربی نوشت، نمی توان با قطعیت گفت که هدف از انفجار، کنسولگری ایتالیا بوده است.

شبه نظامیان اسلامگرا پیشتر بمب های کنار جاده ای و حملات انتحاری را علیه مقامات و ماموران امنیتی ترتیب داده اند. پس از آن که ارتش مصر محمد مرسی، رئیس جمهوری اسلامگرای سابق را در سال ۲۰۱۳ خلع کرد، درگیری میان ارتش و پیکارجویان اسلامگرا بویژه در شبه جزیره سینا سینا بالا گرفته است.

دو هفته پیش انفجار یک بمب کارگذاشته شده درون خودرو، دادستان ارشد مصر را به کشتن داد و شبه نظامیان نزدیک به گروه خلافت اسلامی (داعش) به چندین ایستگاه بازرسی در شمال سینا حمله کردند که طی آن ۱۷ سرباز و بیش از صد شبه نظامی کشته شدند.

خشونت ها و ناآرامی های سیاسی که پس از شورش های مردمی سال ۲۰۱۱ منجر به سقوط حسنی مبارک، رئیس جمهوری سابق مصر شد و پس از آن بی ثباتی سیاسی، لطمه بزرگی به صنعت توریسم که ستون اقتصاد مصر است وارد آورد.

XS
SM
MD
LG