لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۰۷

نامه اد رویس به اوباما: با این شیوه مذاکره بعید است کنگره توافق با ایران را بپذیرد


اد رویس، رئیس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، با صدور بیانیه ای خطاب به باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا گفت با توجه به شیوه ای که مذاکرات اتمی با ایران پیش می رود، مشکل می توان دید که دولت آمریکا به توافقی بامعنی و پایدار با ایران برسد که برای کنگره قابل قبول باشد.

بیانیه روز چهارشنبه رئیس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، پس از گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس منتشر می شود که پیشتر در این روز خبر داده بود آمریکا و کشورهای دیگری که با ایران مذاکرات اتمی دارند، آماده هستند که آخرین راکتورها و تجهیزات پیشرفته هسته ای را به تهران تحویل بدهند.

این بیانیه می گوید در پی تحولات اخیر، گزارش های جدید حاکی است تاسیسات فردو برای تولید سوخت ایزوتوپ در ایران استفاده خواهد شد و همزمان رهبر ایران در سخنرانی اخیر خود بازرسی از تاسیسات نظامی و توقف دراز مدت فعالیت اتمی را رد کرده و لغو بی درنگ تحریم ها را طلب می کند.

آقای رویس در بیانیه ضمن آنکه افزوده این امتیازات ادامه دار تنها موجب جسارت رهبران ایران برای مطالبات بیشتر شده است، در مورد قبول بودن توافق احتمالی اتمی با ایران از سوی کنگره هشدار داده است

آسوشیتدپرس روز چهارشنبه گزارش داد آمریکا و کشورهای دیگری که با ایران مذاکرات اتمی دارند، آماده هستند که آخرین راکتورها و تجهیزات پیشرفته هسته ای را به تهران تحویل بدهند.

به گزارش آسوشیتدپرس، این تجهیزات در صورتی به ایران داده می شود که تهران موافقت کند آن بخش هایی از برنامه اتمی اش را که می تواند در ساخت سلاح اتمی به کار رود، تعطیل کند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس این اطلاعات را بر اساس پیش نویس یک سند محرمانه ای که می گوید بدست آورده، منتشر کرده است. این خبرگزاری می گوید این سند همراه متن اصلی توافق جامع اتمی خواهد بود.

ایران و قدرت های غربی در حال مذاکرات اتمی هستند و تا پایان ۳۰ ژوئن فرصت دارند به توافق جامع اتمی دست یابند. دور آخر این گفتگوها از چهارشنبه گذشته در وین پایتخت اتریش آغاز شده است.

به گزارش آسوشیتدپرس، عنوان سند محرمانه، «همکاری هسته ای غیرنظامی» است و در آن وعده داده شده به ایران راکتورهای پیشرفته آب سبک تحویل داده خواهد شد تا آنها را جایگزین راکتور آب سنگین اراک کند که ساخت آن تقریبا تکمیل شده است.

راکتور آب سنگین اراک در صورتی که طبق برنامه قبلی تکمیل شود، می تواند در سال به اندازه ساخت چند بمب، پلوتونیوم تولید کند.

XS
SM
MD
LG