نیویورک تایمز درباره کارشکنی های ریاض در آستانه توافق هسته ای با ایران می نویسد: همزمان با نزدیک شدن مذاکرات لوزان به توافق، عربستان سعودی حمله همه جانبه ای را علیه نفوذ ایران در منطقه آغاز کرده.
گاردین چاپ لندن: در موضوع تحریمها و نیز مساله غنی سازی اورانیوم پیشرفتهای اساسی حاصل شده است. بازگشت لاوروف به لوزان نیز امید به توافق را تقویت کرده، اما به نوشته این روزنامه تا در مورد همه چیز توافق نشود، درباره هیچ چیز توافق نشده است.
گاردین چاپ لندن در مقاله ای به قلم جولین بورگر از نزدیک شدن وزیران امور خارجه ۷ کشور مذاکره کننده در لوزان سویس به یک توافق مرحله ای خبر می دهد و می نویسد: در متن بیانیه پایانی که «مبهم» خواهد بود، بخشی از موارد توافق ذکر می شود و اختلاف های باقیمانده تا پایان ماه ژوئن حل خواهد شد. بنابراین در متن، هم موارد توافق می آید و هم موارد اختلافی که هنوز حل نشده است.
در آخرین روز از مهلت تعیین شده ایران و شش قدرت جهانی برای رسیدن به تفاهم بر سر اجزای اصلی یک توافق جامع هستهای، دیپلماتهای ارشد هفت کشور بار دیگر در لوزان سوئیس تشکیل جلسه دادند؛ با این امید که بتوانند در آخرین ساعات باقی مانده روز سه شنبه این ماراتن شش روزه را با موفقیت به پایان برسانند.
همزمان با ادامه مذاکرات فشرده اتمی آمریکا و دیگر کشورهای عضو گروه ۱+۵ با ایران، ابراز نگرانی از سوی اعضای هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات آمریکا در مورد این مذاکرات نیز در حال افزایش است.
نشست جدید وزیران خارجه ایران و کشورهای عضو گروه ۱+۵ در روز سهشنبه، پس از حدود دو ساعت پایان یافت. در غیاب سرگئی لاوروف، ریاست هیات روسیه در این نشست را معاون او سرگئی ریابکوف به عهده داشت.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مقام ها می گویند که ایران و شش قدرت جهانی به خاتمه دادن به مذاکرات هسته ای نزدیک می شوند و بیانیه ای هم که در آن به جزئیات اشاره نشده، منتشر خواهد شد. این متن شامل موانع باقی مانده بر سر توافق نهایی است اما اجازه می دهد دو طرف به مذاکرات تا پایان ماه ژوئن ادامه دهند.
همزمان با مذاکرات لوزان، بانک مرکزی ایران از واریز مبلغ ۴۹۰ میلون دلار از دارایی های مسدود شده ایران خبرداده است. این پول، قسط پنجم از دور سوم آزاد سازی دارایی های مسدود شده ایران بود.
طبق ارزیابی سازمان فکتز گلوبال انرژی، در صورت برداشته شدن تحریم ها ایران می تواند تولید روزانه نفت خود را حدود نیم میلیون بشکه افزایش دهد و یک سال بعد نیز ۷۰۰ هزار بشکه دیگر به تولید روزانه خود اضافه کند.
منابع کشتیرانی می گویند ایران دست کم ۳۰ میلیون بشکه نفت در ناوگان تانکرهای خود ذخیره کرده است.