لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۰۰

بررسی اولویت‌های سیاست خارجی ایران در نشست کارشناسی واشنگتن


بررسی اولویت‌های سیاست خارجی ایران در نشست کارشناسی واشنگتن
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:04:06 0:00

برخی تحلیلگران مسائل ایران در آمریکا معتقدند هنوز واشنگتن درک صحیحی از اولویت‌های نظام جمهوری اسلامی ایران ندارد.

سه کارشناس مسائل ایران، روز سه‌شنبه و به دعوت پژوهشکده شورای سیاست خارجی آمریکا در واشنگتن، نظرات خود را در مورد عملکرد گذشته و آینده جمهوری اسلامی ایران مطرح کردند.

تحلیلگران شرکت کننده در این نشست، تقریباً توافق هسته‌ای را تمام شده می‌دانند و نسبت به دیگر فعالیت‌های ایران نگرانی دارند.

ایلان برمن معاون رئیس پژوهشکده شورای سیاست خارجی آمریکا، با ارزیابی چندی پیش روزنامه اکونومیست مخالف است که عمر انقلاب اسلامی در ایران به پایان رسیده، زیرا فضای نسبتاً بازتری در کشور مشاهده می‌شود.

ایلان برمن گفت «فحوای مقاله باید برای همه روشن باشد که دیگر نباید از جمهوری اسلامی واهمه داشت و این زمینه را برای آشتی فراهم می‌کند. بررسی تحولات اجتماعی در ایران یک مسئله است، اما مسئله دیگر این است که چه چیزی برای رژیم ایران مهم است؛ تا ما بر اساس آن سیاست‌گذاری کنیم.»

مایکل آیزنستات مدیر بخش مطالعات نظامی و امنیتی در مؤسسه واشنگتن برای سیاست خاورنزدیک، نیز گفت همواره در تصمیم‌گیری‌ها مصلحت نظام بر اعتقادات مذهبی ارجحیت داشته، و اجتناب گذشته از حضور و دخالت در دیگر کشورهای را کنار گذاشته است.

به گفته آقای آیزنستات، در پی بهار عرب و تصور این که آمریکا در شرف خروج از منطقه است، آنها فکر کردند ریسک دخالت در عراق و سوریه مانند گذشته نیست، بنابراین سیاست تهاجمی‌تری در منطقه اتخاذ کرده‌اند، چون دیگر احتمال روبرو شدن با آمریکا وجود ندارد.»

مایکل دورَن پژوهشگر ارشد در مؤسسه هادسون نیز در این نشست گفت که ایران اکنون سرگرم پیاده کردن الگوی حزب الله لبنان در عراق است.

وی در ادامه افزود «تحلیلگران آمریکا به نقشه منطقه نگاه می‌کنند، اما شبکه‌ای از نیروهای ایرانی از تهران تا بیروت و تا غزه را نمی‌بینند، در حالی که همه خاورمیانه‌ای‌ها این شبکه را می‌بینند؛ و همه آنهایی که با ایران متحد نیستند، از آن نفوذ وحشت دارند، چون شکل گیری یک امپراتوری را می‌بینند.»

ماتیو مک اینیس پژوهشگر در مؤسسه آمریکن اینترپرایز معتقد است ایران خود فکر می‌کند نفوذش در منطقه رو به کاهش بوده و می‌گوید «برخی اقداماتشان نشان می‌دهد از این که کشورهای عرب پیرو آنها نیستند ناراحت هستند. می‌بینند سعودی‌ها، مصری‌ها، یا ترک‌ها به جهتی رفته‌اند که الزاماً به نفع ایران نیست. با این که ممکن است برخی تحولات به نفعش باشد، اما درگیری فرقه‌ای آن را نگران کرده است.»

علی آلفونه پژوهشگر ارشد مؤسسه دفاع از دموکراسی‌ها، با تصور رئیس جمهوری آمریکا که در مبارزه با داعش، ایران می‌تواند هم‌پیمان باشد، موافق نیست و می‌گوید حضور داعش در منطقه به نفع ایران بوده است.

تحلیلگران می‌گویند توافق هسته‌ای فقط آغاز فصلی دیگر میان آمریکا و ایران است.

  • 16x9 Image

    گیتا آرین

    خبرنگار ارشد بخش فارسی صدای آمریکا، عمدتا ً متمرکز بر خبرهای مربوط به حوزه سیاست خارجی او حرفه خبرنگاری را از سال ۱۳۶۶ با کار در رادیو شروع کرد و در سال ۱۳۸۳ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG