افراطگرایی خشونت آمیز یکی از جدی ترین چالش هایی است که امروز در برابر جامعه جهانی قرار دارد. افراطگرایان خشن می خواهند با بهره برداری از اختلافات فرهنگی، اقتصادی و مذهبی ما، بد گمانی و بی اعتمادی را گسترش دهند، به یارگیری بپردازند و جوانان را رادیکالیزه کنند.
اما افراطگرایی خشونت آمیز تهدیدی است که نه مرزی می شناسد و نه قربانیانش را بر پایه ملیت، جنسیت، سن، قومیت یا مذهب انتخاب می کند. و، به گفته جان کری وزیر خارجه آمریکا، از آنجا که همه ما با این تهدید روبرو هستیم، نباید قرائت افراطیون - که اختلافات ما از تعهد مشترک به پایان دادن به افراط گرایی خشونت آمیز بیشتر است- را قبول کنیم.
آقای کری گفت «افراط گرایی خشن در هر گوشه جهان قربانی، و بیشتر از همه از مسلمانان، گرفته است. هرکدام از ما، بدون توجه به قومیت، دین یا سرزمین با تهدید روبرو هستیم. بنابراین، باید به تروریست ها نشان دهیم که تاکتیک های آنها بجای تفرقه انداختن، ما را متحد می سازد و اراده ما را تقویت می کند.:
***** بدون توجه به هر تجربه ای که هرکسی ممکن است داشته باشند، هیچ زمینه تاریخی؛ مذهبی؛ عقیدتی؛ روانی، سیاسی یا محرومیت اقتصادی، یا جاه طلبی شخصی وجود ندارد که بتواند کشار کودکان، ربودن دختران جوان یا تجاوز به آنها، یا سلاخی غیرنظامیان بی گناه را توجیه کند.
در اواخر فوریه ، پرزیذنت اوباما میزبانی کنفرانسی از نمایندگانی از دولت های محلی و سراسری، جامعه مدنی، و بخش خصوصی از سراسر جهان در واشنگتن را بر عهده گرفت. آنها به اتفاق، نه فقط درباره تهدیدهای افراطگرایی خشونت آمیز فعلی، از جمله داعش، بلکه همچنین در مورد راه های جلوگیری از ظهور افراطگرایی خشن، با پرداختن به دلایل ریشه ای آن بحث کردند.
آنگونه که جان کری تاکید کرد، «ما باید نقش جامعه مدنی، بویژه زنان، جوانان و قربانیان را تقویت کنیم و مسلم سازیم جامعه مدنی فضایی را که قادر باشد در آن عمل کند، داشته باشد. نیاز داریم صداهای معتبر را بشناسیم و بلند کنیم، آموزش مذهبی و تعالیم دیگر را که بر شکیبایی، صلح و احترام به مذاهب دیگران تاکید دارند توسعه دهیم.»
در پایان کنفرانس، هیات ها عهد کردند روی برنامه عمل مشترکی که جامعه جهانی را برای جلوگیری از افراطگرایی خشونت آمیز هدایت خواهد کرد، کار کنند.