لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۳

باراک اوباما در مراسم یادبود یکشنبه خونین شرکت کرد


اوباما در پنجاهمین سالگرد جنبش حقوق مدنی آمریکا
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00

باراک اوباما، میشل بانوی اول و دو دخترشان در مراسمی که برای گرامیداشت راهپیمایی یکشنبه خونین ۵۰ سال پیش را در آلاباما برگزار شد، شرکت کردند.

راهپیمایی صلح‌آمیزی که سال ۱۹۶۵ به رهبری مارتین لوترکینگ، پیشگام فعالان حقوق مدنی، برای به دست آوردن حق رای برای سیاهپوستان برگزار شده بود، توسط پلیس به خون کشیده شد.

رئيس جمهوری آمريکا در اين مراسم، در حضور هزاران نفر از ساکنان شهر ايالت آلاباما، ميشل اوباما، بانوی اول، جرج دابليو بوش، رئيس جمهوری پیشین و بانوی پيشين آمريکا، و همچنین جان لوئيس يادگار و نماد کنونی جنبش مدنی ، در مقابل پل ادموند پتوس، صحنه درگيری‌های خونين سال ۱۹۶۵ گفت: «پژواک آنچه روی اين پل اتفاق افتاد، تا نسل‌های بعد باقيست».

به گفته رئیس جمهوری آمریکا، مردان و زنان جوانی که با مشعل از روی اين پل گذشتند، ثابت کردند که جنبش بدون خشونت هم امکان پذير است.

آقای اوباما گفت که واقعۀ سلما درهای عدالت را نه فقط به روی سياهپوستان که به روی زنان، لاتين‌تباران و همه مردم آمريکا باز کرد. او اضافه کرد: «اشتباه نکنيم، راهپيمايی سلما هنوز به پايان نرسيده، ما هنوز مسئوليت های زيادی در پيش داريم

رئیس جمهوری آمریکا، پیش از سفر به سلما و شرکت در راهپیمایی سالگرد یکشنبه خونین، در کالج بندیکت در کارولینای جنوبی سخنرانی کرد. او گفت: «سلما همین الان است، سلما درباره شجاعت مردم عادی کوچه و بازار است که کاری بزرگ و قهرمانانه کردند، زیرا اعتقاد داشتند که می‌توانند شرایط کشور را تغییر دهند و قادرند سرنوشت ملت ما را رقم بزنند.»

پنجاه سال پیش در چنین روزی، هفتم ماه مارس سال ۱۹۶۵، مارتین لوتر کینگ، رهبر جنبش حقوق مدنی آمریکا، تظاهرات مسالمت‌آمیزی را به منظور کسب حق رای برای سیاهپوستان سازماندهی کرد. او همراه با ششصد نفر از سلما تا مونتگمری در ایالت آلاباما راهپیمایی کردند، اما اعتراض آنان با سرکوب پلیس و به دنبال آن اعتراض گسترده فعالان «حق رای برای همه» روبرو شد. تنها چند هفته بعد پرزیدنت لیندن جانسون نطق تلویزیونی معروف حق رای را ایراد کرد و پس از آن همه شهروندان آمریکا فارغ از نژاد و قومیت صاحب حق رای شدند. با این همه سناتور هنک سندرز، از ایالت آلاباما می‌گوید، او نگران فعالیت‌های تازه‌ای است که حق رای همگانی را با چالش روبرو کرده است.

او می‌گوید: «داستان فراتر از مشکلات پیش روی من است. این برای تمام کسانی که در مبارزات ۵۰ سال پیش شرکت داشتند دردناک است و ما نمی توانیم باور کنیم که ۵۰ سال بعد همچنان باید برای برابری حق انتخاب مبارزه کنیم».

آوا دورنی کارگردان برجسته هالیوود، بر اساس شواهد و روایت پر فراز و فرود آن روز تلخ، فیلم جذاب و پر کششی به نام سلما ساخته که در اسکار امسال جزو فیلم‌های برتر بود. صحنه آغازین فیلم سلما، در دفتر اخذ رای سلما کانتی آلاباما فیلمبرداری شده است؛ جایی که آنا لی کوپر، فعال برجسته حقوق مدنی در تلاشی بی‌ثمر سعی می‌کند رای خود را به صندوق بریزد.عصر امروز، شنبه هفتم مارس، آقای اوباما، میشل بانوی اول و دخترانشان به تماشای فیلم سلما می‌روند.

XS
SM
MD
LG