الن جانسون رئیس جمهور لیبریا، روز پنجشنبه بیست و هفتم فوریه با حضور در سنای آمریکا از کمک های ایالات متحده برای کنترل ابولا در کشورش قدردانی کرد. این نخستین سفر او به آمریکا، پس از آغاز اپیدمی اخیر ابولاست. در این حضور او گفت که کشورش به نقش پیشگام آمریکا و تأثیر حضور آن کشور در کنترل بیماری واقف است.
شیده رضایی ، گزارشگر تلویزیون فارسی صدای آمریکا می گوید هفت ماه پس از آغاز اپیدمی ایبولا، که منجر به ویران شدن نظام بهداشتی درمانی لیبریا شد، الن جانسون، رئیس جمهور آن کشور برای قدردانی از کمک های فراوان ایالات متحده، در سنای آمریکا حضور یافت، و گفت: «در بحبوحه چالش های جهانی شما از لیبریا فرار نکردید و آمریکا در کنار ما ایستاد.»
اواخر سال گذشته، همه گیری تب خونریزی دهنده ابولا در غرب آفریقا آغاز و به طور متوسط هر هفته، در سه کشور لیبریا، گینه و سیرالئون ، ۸۰۰ نفر به بیماری مبتلا و عده زیادی جان خود را از دست دادند.
تنها در لیبریا ایبولا موجب مرگ بیش از ۴۰۰۰ نفر شد. سرعت و شدت پیشرفت همه گیری اخیر در تاریخ ۳۹ ساله ظهور ابولا بی سابقه بود. با این همه تلاش های مهار بیماری که آمریکا در آن پیشگام بود موجب شد تا اوایل این ماه مدارس دوباره آغاز به کار کند و کشور روال عادی به خود بگیرد. اما خانم جانسون می گوید نبرد با ابولا ادامه دارد.
«ما به کمک ۱۰۰ مشارکت کننده بین المللی از ۲۶ کشور، مرحله درمان را پشت سر گذاشته و به تلاش های پیشگیری رسیدیم. لیبریا فقط ۲۱۸ پزشک و ۵۲۳۴ پرستار برای یک جمعیت ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری دارد و ما می دانیم این شرایط یک شبه تغییر نخواهد کرد.»
با این همه، روز گذشته، ارتش آمریکا، ماموریت سه هزار نیروی نظامی خود را، که برای مبارزه با ابولا به غرب آفریقا اعزام کرده بود، ۴ ماه پیش از پایان مهلت مقرر پایان داد. دلیل این تصمیم کاهش قابل ملاحظه تعداد بیماران بود.
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا گفت: «تمرکز ما در مرحله فعلی رسیدن به عدد صفر است. زیرا در حالی که حتی یک بیمار مبتلا به ابولا وجود داشته باشد،خطر بازگشت بیماری باقیست.»
این هفته سازمان ملل متحد از کشورها درخواست کرد تا کمک های خود را برای حذف بیماری و رسیدن به عدد صفرادامه دهند. سازمان ملل تاکید کرد اگر ویروس نابود نشود همیشه خطر شعله ور شدن بیماری هست.