لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۴۷

مسیح علی‌نژاد با آزادی‌های یواشکی زنان ایرانی برنده جایزه شد


مسیح علی‌نژاد با آزادی‌های یواشکی زنان ایرانی برنده جایزه شد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:05:08 0:00

یک روزنامه‌نگار زن ایرانی که ایده راه انداختن یک صفحه فیس‌بوکی به نام «صفحه آزادی‌های یواشکی» را عملی کرده است، برنده جایزه حقوق زنان که یکی از جوایز حقوق بشری نشست ژنو برای حقوق بشر و دموکراسی است، شد. این کمپین از زنان ایرانی دعوت می‌کند که عکس بدون حجاب‌شان را به نشانه اعتراض به حجاب اجباری به صفحه فیس‌بوکی آن ارسال کنند.

بنابر نوشته نشریه گاردین، خانم علی‌نژاد روزنامه نگار ۳۸ ساله ایرانی این صفحه را در سال گذشته میلادی به راه انداخت که اینک در طول زمانی کوتاه طرفدارانش به بیش از هفتصد هزار نفر رسیده است. کسانی که در ایران علاقه‌مند باشند می‌توانند عکسی بدون حجاب که در یک مکانی عمومی گرفته‌اند را فرستاده تا در این صفحه به نشانه اعتراض به حجاب اجباری منتشر شود.

نشست ژنو برای حقوق بشر و دموکراسی که توسط ۲۰ موسسه غیر دولتی اداره می‌شود، جایزه حقوق زنان در سال ۲۰۱۵ خود را به دلیل «دادن صدا به کسانی که صدای‌شان شنیده نمی‌شود و تکان دادن وجدان بشریت برای حمایت از مبارزات زنان ایران برای حقوق بشر، آزادی های اساسی و برابری است» به خانم علی‌نژاد داده است.

بانی این کمپین که یک روزنامه نگار زن ایرانی است پیشتر و بارها مورد اتهام‌های مختلف از ناحیه مقامات دولتی ایرانی به طور مستقیم و غیر مستقیم قرار گرفته است او همچنین در گذشته خبرنگار پارلمانی در ایران بوده است. مسیح علی‌نژاد در خصوص این جایزه به گاردین گفته است، با افزایش آگاهی در مورد زنان ایرانی و معرفی بیشتر شرایط آنها، امیدوار است که دستکم بتوانند از حقوق اولیه خود برخوردار شوند.

او همچنین می‌گوید «از دختر ۷ ساله مدرسه‌ای تا مادر بزرگ هفتاد ساله ایرانی موظف به پوشیدن حجاب هستند.» و هم چنین ادامه می‌دهد که امیدوار است این جایزه باعث شود که فرصتی برای شنیدن صدای زنان ایرانی که به حجاب اجباری نه می گویند ایجاد شده باشد.

گاردین همچنین اشاره می‌کند که مسیح علی‌نژاد روزنامه نگاری است که مجبور به ترک ایران شده و در مصاحبه‌ای با این نشریه تاکید کرده است مخالف حجاب نیست و مادر خود او محجبه است، ولی او صفحه فیس بوکی آزادی‌های یواشکی را به راه انداخته است تا مردم انتخاب آزادانه شان را در مورد حجاب به نمایش بگذارند.

«من می‌خواهم صدایی به هزاران هزار زن ایرانی بدهم که تصور می کنند جایی ندارند که در مورد حجاب نظرشان را بگویند»

پس از راه اندازی این صفحه بود که تعداد زیادی از زنان ایرانی با گرفتن عکس بدون حجاب شان و نوشتن نظری در مورد حجاب در این خصوص اظهار نظر کرده‌اند. به عنوان مثال یک زن جوان ایرانی با ارسال عکس بدون حجاب خود پیامی نیز با این عنوان برای مخاطبان این صفحه فرستاده است که «ما هیچ وقت تمایلی به رفتن به بهشت به زور نداریم. لطفن زندگی ما را در این دنیا برای به دست آوردن آن بهشت تبدیل به جهنم نکنید. ما دوست داریم آزادی واقعی را تجربه کنیم.»

این گزارش همچنین اشاره می‌کند که تعداد زیادی از مردان ایرانی نیز از کمپین آزادی‌های یواشکی حمایت کرده‌اند. به عنوان مثال یک مرد، عکسی به همراه مادرش بدون حجاب برای این صفحه ارسال کرده و گفته است او و مادرش هردو با حجاب اجباری مخالف هستند. او همچنین اشاره کرده که «خود ما می‌توانیم تصمیم بگیریم و نیازی نداریم که کسانی به جای ما تصمیم بگیرند.»

XS
SM
MD
LG