سرخط خبرها
حکم اعدام دو قاچاقچی استراليایی در اندونزی تایید شد

دادگاهی در اندونزی صلاحیت حقوقی رئیسجمهوری کشور در رد درخواست بخشودگی دو محکوم به اعدام را مورد تایید قرار داد.
جوکو ویودو رئیس جمهوری اندونزی درخواست دولت استرالیا مبنی بر عفو دو شهروند آن کشور که در اندونزی بهخاطر قاچاق مواد مخدر به اعدام محکوم شده اند، را رد کرد.
در اين رابطه جوکو ویودو گفت «در مورد مجازات اعدام هیچ نوع مداخلهای نباید در کار باشد. حق ما در مقام یک کشور مستقل اجرای قوانینمان است و مجازات اعدام در قوانین ما وجود دارد.»
دو محکوم بهاعدام جزو گروه ۹ نفرهای هستند که ۱۰ سال پیش هنگام قاچاق ۱۰ کیلوگرم هروئین از اندونزی به استرالیا توسط پلیس اندونزی بازداشت و زندانی شدند.
مهمترین خبرهای روز ایران و جهان
یوسف فرهادی بابادی، فعال محیط زیست در شهرکرد بازداشت شد

جولان فرهادی بابادی، برادر یوسف فرهادی بابادی در گفتوگو با صدای آمریکا گفت یوسف فرهادی بابادی، فعال محیط زیست و عضو کمپین «صدای پای آب» روز یکشنبه ۲۸ بهمن در مسیر بازگشت از مراسم ختم یکی از اعضای شورای مرکزی حزب مردمسالاری در شهرکرد، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندانی مرکزی شهرکرد منتقل شده است.
جولان فرهادی بابادی به صدای آمریکا گفت برادر او با توجه به بازداشت گسترده فعالان محیط زیست، پیشبینی میکرد که احتمال بازداشتش وجود دارد و این در حالی بود که در گذشته چند بار برای «پارهای از توضیحات» در رابطه با شرکت در تجمعات و اعتصاب کارگران کارخانه فولاد اهواز، به اداره اطلاعات احضار و به پرسشهای آنها پاسخ داده بود.
از دی ماه سال جاری تاکنون دستکم ده نفر از فعالان مدنی و محیط زیست در شهرهای کامیاران و سنندج از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شدهاند. براساس گزارشها این افراد برای «اعتراف اجباری» تحت فشار قرار دارند.
بر اساس گزارش سازمان عفو بینالملل، در سال ۲۰۱۸ میلادی دستکم ۶۳ فعال محیط زیست در ایران بازداشت شدهاند. ایالات متحده نیز ضمن محکوم کردن این بازداشتها، از جمهوری اسلامی خواسته است حقوق مردم ایران و خواستههای آنها را محترم بشمارد.
چهره مانکن چینی «زارا» باعث خشم چینیها شد

آگهی تبلیغاتی جدید برند اسپانیایی «زارا» با حضور یک مانکن مشهور چینی بدون آرایش کافی که کک و مک های صورتش را بپوشاند، جار و جنجال زیادی در شبکه های اجتماعی چین به دنبال داشته است.
به گزارش هافینگتون پست، روزنامه چینی «سائوت چاینا مورنینگ پست» نوشت کاربران «ویبو»، یک شبکه اجتماعی چینی مشابه توئیتر، کار شرکت «زارا» را توهین آمیز دانسته و نوشته اند که زارا مخصوصاً می خواسته با نشان دادن صورت پر کک و مک «لی جینگ ون» مردم چین را زشت نشان دهد.
در فرهنگ چین، برعکس برخی از کشورهای غربی، داشتن کک و مک نه تنها نشانه زیبایی نیست بلکه یک عیب به شمار می رود.
خود جینگ ون، به این جنجال هنوز واکنشی نشان نداده است ولی قبلاً در مصاحبه ای با مجله مد «ووگ» گفته بود وقتی بچه بود از کک و مکش «واقعاً متنفر» بود، چون در بین آسیاییها زیاد مرسوم نیست.
مایک پمپئو: مادورو باید ونزوئلا را آزاد کند

مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده روز چهارشنبه یکم اسفند در پیامی در توئیتر گفت:«اظهارات پرزیدنت ترامپ کاملا مشخص و واضح بود: مادورو باید ونزوئلا را آزاد کند.» در ادامه این پیام، آقای پمپئو گفتههای دونالد ترامپ را منعکس کرده که گفته بود:«مردم ونزوئلا برای دستیابی به آزادی و دموکراسی به پا خاستهاند، و ایالات متحده آمریکا در کنار آنها میایستد.»
آمریکا اعلام کرده نیکلاس مادورو، مشروعیتی ندارد و خوان گوایدو، رئیس جمهوری موقت ونزوئلا را به رسمیت شناخته است.
جان بولتون: روزهای اورتگا به پایان رسیده و مردم نیکاراگوئه به زودی آزاد خواهند بود

جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز چهارشنبه یکم اسفند و در پیامی در توئیتر، ضمن اعلام خبر محکوم شدن سه رهبر کشاورزان نیکاراگوئه به ۵۵۰ سال زندان، بر گفتههای پرزیدنت ترامپ در مورد پایان روزهای دانیل اورتگا تاکید کرد.
آقای بولتون نوشته است: «رژیم اورتگا سه تن از رهبران کشاورزان را به دلیل نقششان در اعتراضهای سال۲۰۱۸ که گزارش شد در آن نیروهای پلیس ۳۰۰ فعال را کشتهاند، به ۵۵۰ سال زندان محکوم کرده است.»
مشاور امنیت ملی کاخ سفید اضافه کرد:«همانطور که پرزیدنت ترامپ روز دوشنبه گفت، اورتگا روزهای آخر را سپری میکند و مردم نیکاراگوئه به زودی آزاد خواهند شد.»
آریانا گرانده خواننده جوان آمریکایی به رکورد گروه «بیتلز» رسید

سه ترانه «آریانا گرانده» خواننده جوان پاپ در ردیف اول٬ دوم و سوم فهرست ۱۰۰ترانه برتر قرار گرفت.
ترانه های «۷ حلقه»، «با دوست دخترت به هم بزن» و «ممنون، بعدی» به ترتیب ترانه های برتر آریانا گرانده در این فهرست هستند. خانم گرانده از ۱۴ سالگی فعالیت هنری خود را آغاز کرد.
آخرین باری که یک هنرمند در این شرایط قرار گرفت گروه «بیتلز» یا بیتلها (به انگلیسی: The Beatles) در سال ۱۹۶۴ بود.
ترانه هایی که موفقیت آریانا گرانده را تاریخی کرده اند از آلبوم «ممنون، بعدی» هستند که پنجمین آلبوم خواننده ۲۵ ساله آمریکایی محسوب می شود. این آلبوم ۸ فوریه امسال منتشر شد.
گروه بیتلز که اهل لیورپول انگلیس بودند در دهه شصت و هفتاد میلادی از مشهورترین گروه های موسیقی جهان بودند و بیش از چهل تک آهنگ و آلبوم به بازار دادند.
راز درمان سرطان شاید در «دی ان ای» کوسه باشد

کوسه سفید بزرگ «دی ان ای» معجزه آسایی دارد که خودش را ترمیم کرده و این موجود بزرگ آبزی را از بیماری های کشنده محفوظ نگه می دارد.
به گزارش روزنامه نیویورک پست، اکنون دانشمندان می خواهند بنا به این مطالعه و کشف جدید، بیماران را درمان کنند.
این مطالعه که توسط دانشگاه «نووا سائوت وسترن» در ایالت فلوریدا رهبری شده، نشان می دهد که برعکس ژن انسان – که در مقابل سرطان و بیماریهای مربوط به سن آسیب پذیرتر است – ساختار دی ان ای کوسه سفید بزرگ یک برابر و نیم بزرگتر و آسیب زدن به آن به مراتب سختتر است.
ولی دانشمندان هنوز مطالعات بیشتری پیش رو دارند و باید دریابند که چطور می توان از الگویی مشابه در انسان استفاده کرد.
محمد کلهر، نوجوان متهم به قتل در آستانه اعدام قرار دارد

به گزارش سازمان حقوق بشر ایران به خانواده محمد کلهر، کودک مجرم بروجردی اطلاع دادهاند که حکم وی بزودی اجرا خواهد شد. او چهار سال قبل هنگامی که ۱۵ سال داشت به اتهام قتل معلم خود بازداشت و به اعدام محکوم شده است.
حسن آقاخانی، وکیل مدافع محمد کلهر درباره آخرین وضعیت این پرونده گفته است: محمد بنا بر نظر پزشکی قانونی، دچار اختلال عقلی است و کمیسیون پزشکی هم این موضوع را تأیید کرده است. قضات پرونده در شعبه یکم دادگاه کیفری بروجرد دفاعیات من به عنوان وکیل پرونده را قبول و متهم را به پرداخت دیه محکوم کردند.
به گفته این وکیل دادگستری، با اعتراض اولیای دم پرونده به شعبه ۳۱ دیوان عالی کشور و با این استدلال که متن بازجوییها و روند پرونده نشان میدهد محمد کلهر قوه تشخیص داشته است، رای پرداخت دیه نقض و پرونده به شعبه هم عرض فرستاده شد. قضات هم نظر دیوان را پذیرفته و رأی قصاص صادر کردند.
دستگاه قضایی ایران پیشتر نیز احکام اعدام برای کسانی که در نوجوانی مرتکب جرم شده بودند را صادر و حکم برخی از آنها را به مرحله اجرا در آورده است.
این در حالی است که ایران به عنوان امضا کننده «کنوانسیون حقوق کودک» موظف است حکم اعدام برای متهمان زیر ۱۸ سال را غیرقانونی اعلام کند، اما رویه دستگاه قضایی ایران بارها موجب انتقاد شدید سازمانهای مدافع حقوق بشر شده است.
شرکت «بربری» بابت ارائه پولیور با حلقه دار عذرخواهی کرد

مدیران شرکت مد «بربری» به دلیل ارائه پولیوری که بند کلاهش شبیه حلقه دار است عذرخواهی کردند و گفتند که این پولیور را از کلکسیون لباسهایشان خارج می کنند.
این پولیور روز یکشنبه در هفته مد لندن رونمایی شد و ابتدا مورد اعتراض یک مدل به نام «لیز کندی» قرار گرفت. او در اینستاگرام نوشت: «خود کشی مد نیست.»
«مارکو گوبتی» مدیر عامل بربری در بیانیه ای نوشت این طرح از سوژه دریانوردی الهام گرفته بود.
«ریکاردو تیشی» مدیر خلاقیت بربری هم در بیانیه ای جداگانه نوشت ایده خودکشی به هیچ وجه مضمون این طرح نبوده است و نه ارزشهای خودش و نه ارزشهای شرکت بربری را انعکاس نمی دهد.
پرزیدنت ترامپ «جفری روزن» را به عنوان معاون دادستان کل آمریکا منصوب میکند

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه یکم اسفند اعلام کرد قصد دارد «جفری روزن» را که در حال حاضر معاون وزیر حمل و نقل است به عنوان معاون دادستان کل آمریکا منصوب کند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، آقای روزن جانشین «راد روزنستاین» میشود که از سمت خود استعفا کرده و تا چند هفته دیگر از کار کنار میرود.
جفری روزن که مقیم ایالت ویرجینیا و فارغالتحصیل رشته حقوق از دانشگاه هاروارد است معاون ویلیام بار، دادستان کل جدید آمریکا خواهد شد.
ممنوعالخروجی همسر کاووس سیدامامی تمدید شد

پیام درفشان وکیل مدافع مریم ممبینی، همسر کاووس سیدامامی از تمدید ممنوعالخروجی موکلش به دستور سرپرست دادسرای امنیت خبر داد.
پیام درفشان، وکیل دادگستری روز سهشنبه ۳۰بهمن به خبرگزاری ایرنا گفت مریم ممبینی بنا بر دستور قضایی صادره از جانب امین ناصری سرپرست دادسرای امنیت ممنوعالخروج شده و با صدور دستور بعدی این وضعیت استمرار یافته است.
این در حالی است که به گفته درفشان٬ موکل او هربار به مرجع قضایی یا ضابطان برای تحقیق احضار شده تحت عنوان «مطلع» بوده و در تمام موارد همکاری کرده است.
کاووس سیدامامی فعال محیط زیست و استاد دانشگاه امام صادق بود که سال گذشته به همراه جمعی دیگر از فعالان محیط زیست بازداشت شد. سیدامامی پس از نزدیک به دو هفته در زندان درگذشت و مقامهای جمهوری اسلامی علت مرگ او را «خودکشی» عنوان کردند.
بمبگذاری انتحاری منجر به مرگ ۳ پلیس در نزدیکی بازار معروف قاهره شد

بخش انگلیسی صدای آمریکا - وزارت کشور مصر می گوید شمار کشته شدگان بمبگذاری انتحاری در بازار گردشگری معروف قاهره پس از مرگ یک افسر پلیس در اثر جراحات وارده در روز سه شنبه به سه نفر رسیده است.
همه قربانیان این حمله در نزدیکی بازار «خان الخلیلی» در قلب قاهره افسران پلیس بوده اند. در اثر انفجار شب دوشنبه دو پلیس دیگر و یک زن هم مجروح شده اند.
حمله انتحاری در مرکز پایتخت مصر، با توجه به سرکوب امنیتی یک سال گذشته تحت ریاست جمهوری عبدالفتاح السیسی، اتفاقی نادر است.
به گفته دولت مصر، بمبگذار انتحاری، حسن عبدالله ۳۷ ساله، زمانی خود را منفجر کرد که افسران پلیس برای دستگیری اش به او نزدیک می شدند. او در تحقیقات بر سر بمبگذاری جمعه گذشته در نزدیکی یک مسجد در اطراف قاهره تحت تعقیب بود و پلیس رفت و آمدهایش را زیر نظر داشت.
هیچ گروهی مسئولیت این بمبگذاری ها را برعهده نگرفته است.
قیمت خودروی پراید در ایران افزایش پیدا کرد

قیمت خودروی پراید ۱۱۱ در بازار ایران امروز چهارشنبه اول اسفند ماه به ۴۷ میلیون تومان رسیده است.
به گزارش خبرگزاریهای ایران، پراید که در روزهای نخست هفته جاری با قیمت ۴۵ میلیون تومان خرید و فروش میشد، به ۴۷ میلیون تومان رسید.
این افزایش قیمت طی روزهای گذشته درباره خودروهای دیگر هم رخ داده است. این افزایش صرفا به خودروهایی که در بازار تقاضای زیادی دارند، محدود نیست.
بالا رفتن قیمت پراید و اتمام پیشخرید آن، واکنش کاربران در شبکههای اجتماعی را هم به همراه داشته است. این کاربران با اشاره به ناامن بودن این خودرو، به انتقاد از بالا رفتن قیمت آن و همچنین افرادی پرداختند که اقدام به پیشخرید آن کرده بودند.
از جمله یکی از کاربران توئیتر اشاره کرده بود که قیمت پراید در بازار ایران از تیرماه سال جاری تاکنون نزدیک به ۲۴ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.
پیشتر شرکت سایپا اقدام به پیشفروش این خودرو کرده بود که براساس گزارشها در چند شهر ایران، از جمله تهران و اصفهان، در مدت ۴۵ دقیقه تمام این خودروها پیشخرید شد.
اموال کاخ مروارید در کرج که مصادره شده بود، «غارت» شد و «امیدی» به یافتن اموال آن نیست

«فخر الدین صابری» مدیرکل میراث فرهنگی البرز روز چهارشنبه یکم اسفند به خبرگزاری ایسنا گفت که «بسیاری از اموال کاخ مروارید قبل از اینکه به میراث فرهنگی تحویل داده شود، به غارت رفته بود. با این اوصاف بازگرداندن مجدد این اموال به کاخ امری بعید به نظر میرسد و شدنی نیست.»
کاخ مروارید یا کاخ شمس، کاخی در مهرشهر کرج، است که در سال ۱۳۴۷ ساخته شد و توسط شاهدخت شمس پهلوی دومین و بزرگترین فرزند رضاشاه مورد استفاده بود. این کاخ بعد از انقلاب مصادره شد و پس از مدیریت جعفر شجونی روحانی تندرو به بنیاد مستضعفان واگذار شد.
پیش از این گزارش هایی منتشر شد که در زمان مسئولیت جعفر شجونی اموال این کاخ غارت شد اما وی مدعی شد قبل از او این اتفاق افتاده است و او فقط اموال اندکی از جمله «چند دست لباس، گلدان و چند سگ» را فروخت.
کاخ مروارید با این که در سال ۸۲ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد اما برخلاف قانون از سوی بنیاد مستضعفان در سال ۹۲به یک بنیان تعاون سپاه نیز فروخته شد و در نهایت بخشی از آن در اختیار میراث فرهنگی قرار گرفت.
لیدی گاگا چند روز مانده به مراسم اسکار از نامزدش جدا شد

سخنگوی لیدی گاگا، خواننده پاپ و نامزد جایزه اسکار، شامگاه سهشنبه خبر جدا شدن لیدی گاگا از نامزدش، کریستین کارینو، را تایید کرد؛ اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.
لیدی گاگای ۳۲ ساله و کارینوی ۴۹ ساله از سال ۲۰۱۷ با هم بودند. گاگا پبیشتر با هنرپیشهای به نام تیلور کینی نامزد بود.
جدایی این دو بسیاری را متعجب کرده است؛ چرا که لیدی گاگا هفته پرهیجانی را در پیش دارد. روز یکشنبه مراسم اسکار برگزار میشود و این خواننده مشهور آمریکایی در این مراسم برای بازی در فیلم موزیکال «ستارهای متولد میشود» نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر زن است.
وی همچنین برای ترانه فیلم نامزد بهترین ترانه اوریجیتال تا کنون دو جایزه گرمی و یک جایزه گلدن گلوب را از آن خود کرده است.
سفیر آمریکا: اسرائیل باید از لهستان عذرخواهی کند

جورجت ماسباچر، سفیر آمریکا در لهستان، گفته است که سرپرست وزارت خارجه اسرائیل باید بابت سخنان خود از لهستان عذرخواهی کند.
به گزارش رویترز، خانم ماسباچر در جمع خبرنگاران گفت: «تصور میکنم دو متحد قوی ایالات متحده مانند اسرائیل و لهستان نباید با این ادبیات با یکدیگر صحبت کنند.»
کاتز، وزیر خارجه اسرائیل، روز دوشنبه به رادیوی ارتش این کشور گفته بود که واقعیتهای تاریخی قابل تغییر نیستند و «بسیاری از مردم لهستان» در جریان هولوکاست با نازیها همکاری داشتند. این سخنان باعث خشم مقامهای لهستان شد.
پیشتر و بعد از سخنان بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل پیرامون همکاری «لهستانیها با نازیها»، نخستوزیر لهستان از حضور در نشست ویشگراد انصراف داد و در نهایت این نشست لغو شد.
این نشست قرار بود با حضور مقامهای عالیرتبه از کشورهای لهستان، چک، اسلواکی، و مجارستان در اسرائیل برگزار شود.
مایکروسافت: هکرها به نهادهای اروپایی حمله کردهاند

شرکت مایکروسافت اعلام کرده است که گروهی از هکرها به نهادهای دموکراتیک اروپا نظیر اندیشکدهها و گروههای غیردولتی حمله کردهاند.
به گزارش آسوشیتدپرس، مایکروسافت در مطلبی در وبلاگ خود، ضمن اعلام این خبر نوشت که مسئول این حمله گروهی با نام «استرونتیوم» است که ایمیلهای بیش از صد نفر را در شش کشور اروپایی هدف گرفته است.
مایکروسافت اعلام کرده است که تحقیقات بیشتر در این زمینه ادامه دارد، اما درباره اینکه حملهها از سوی گروه استرونتیوم انجام شده، اطمینان دارد.
این گروه با نام «خرسهای فانتزی» یا «ای.پی.تی ۲۸» هم شناخته میشود و مقامهای ایالات متحده معتقدند با سرویس امنیتی روسیه در ارتباط است.
این حمله در آستانه انتخابات پارلمان اروپا رخ داده که قرار است در ماه می سال جاری برگزار شود و طی آن بیش از ۷۰۰ عضو پارلمان اروپا انتخاب میشوند.
لغو کنسرت گروه «هوروشبند» در خراسان رضوی

کنسرت گروه «هوروشبند» در خراسان رضوی علیرغم داشتن مجوز لغو شد.
رسانههای داخل ایران به نقل از فرمانداری شهر فیروزه خبردادند که این کنسرت به دستور دادستانی شهرستان فیروزه در استان خراسان رضوی لغو شده است.
گروه هوروش بند نیز در استوری اینستاگرام خود با تایید این خبر اعلام کرد که تمام بلیتهای این کنسرت در تمام سانسها به فروش رسیده بود.
قرار بود این کنسرت روز چهارشنبه یکم اسفند در یک مجتمع تفریحی و در دو نوبت برگزار شود.
این اولین بار نیست که مقامات در استان خراسان رضوی اجازه برگزاری کنسرت را نمیدهند. پیشتر نیز کنسرت علی زند وکیلی که قرار بود یکشنبه ۲۳ دی در مشهد برگزار شود، به دلایل نامعلوم لغو شده بود.
تاکنون چندین کنسرت با برخورد نهادهای مذهبی و قضایی در شهرهای مختلف ایران لغو شده است.
لوییجرگه برای بررسی گفتوگوی صلح با طالبان تشکیل میشود

محمد عمر دودزی، نماینده ویژه رئیس جمهوری افغانستان در گفتوگوهای صلح، خبر داد که زودی لوییجرگه برای بررسی روند گفتوگوهای صلح با گروه طالبان تشکیل خواهد شد.
به گزارش آسوشیتدپرس، محمدزی خبر داد که این مجلس در نیمه دوم ماه مارچ تشکیل خواهد شد.
نماینده اشرف غنی اضافه کرد که بخش زیادی از سیاستمداران افغانستان خواهان آن هستند که گفتوگوهای صلح میان ایالات متحده و طالبان تبدیل به گفتوگو میان طالبان و دولت افغانستان شود.
گروه طالبان تاکنون از هرگونه گفتوگو با دولت افغانستان خودداری کرده است.
سه نماینده پارلمان بریتانیا از حزب محافظهکار کنارهگیری کردند

سه تن از اعضای حزب حاکم محافظهکار بریتانیا در اعتراض به «فاجعهآمیز بودن مدیریت مسئله برگزیت» از این حزب کنارهگیری کردند.
به گزارش رویترز، این سه نماینده پارلمان ضمن انتقاد از عملکرد ترزا می در مدیریت برگزیت و متهم کردن او به اینکه محافظهکاران مشغول دیکته سیاستها در این زمینه هستند، اعلام کردند به گروهی میپیوندند که از سوی هفت عضو سابق حزب کارگر در پارلمان تشکیل شده است.
هایدی آلن، آنا سوبری و سارا ولاستون سه نمایندهای هستند که با صدور بیانیهای اعلام کردند که از حزب محافظهکار استعفا میکنند.
اوایل هفته جاری هم هفت نفر از اعضای حزب کارگر بریتاینا از این حزب کنار رفته بودند.
تشکیلات خودگردان فلسطین مالیات جمعآوری شده از سوی اسرائیل را نمیپذیرد

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی اعلام کرده است که از این پس مالیات جمعآوری شده از سوی اسرائیل را نخواهد پذیرفت.
به گزارش رویترز، عباس در دیدار با جمعی از اعضای کنگره آمریکا گفت تشکیلات خودگردان فلسطین دیگر این پول را نخواهد پذیرفت: «اگر به ما صرفا ۲۰ تا ۳۰ میلیون شکل [واحد پول اسرائیل] پرداخت شود که به اندازه پولی است که به خانواده شهدا میدهیم، همه پول را به آنها تحویل خواهیم داد.»
اسرائیل و ایالات متحده معتقدند پرداخت پول به خانواده افرادی که در درگیری میان اسرائیلیها و فلسطینیان کشته شدهاند، باعث تشویق به خشونت در این منطقه میشود، اما فلسطینیها این افراد را «قهرمان ملی» میدانند.
براساس قرارداد صلح اسلو، اسرائیل مالیاتها در مناطق اشغال شده در کرانه باختری رود اردن و نوار غزه را جمعآوری و هر ماه به تشکیلات خودگردان فلسطینی پرداخت میکند. مبلغی که ماهیانه حدود ۲۲۲ میلیون دلار برآورد میشود.
روز چهارشنبه وزیر اقتصاد اسرائیل گفته بود این کشور حدود ۷۰۰ میلیون شکل (۱۹۳ میلیون دلار) مالیات جمعآوری کرده و پس از کسر هزینههای مربوط به آب، برق، فاضلاب و خدمات پزشکی آن را به تشکیلات خودگردان فلسطینی پرداخت میکند. او همچنین اعلام کرده بود که ۵ درصد این مبلغ که به خانواده کشتهشدگان یا زندانیهای فلسطینی پرداخت میشود، مسدود شده است.
تخلیه شهروندان از آخرین منطقه تحت سلطه داعش آغاز شد

یک سخنگوی نیروهای تحت حمایت آمریکا در سوریه خبر داد که تخلیه شهروندان از آخرین منطقه تحت اشغال گروه دولت اسلامی (داعش) در شرق سوریه آغاز شده است.
سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه در جمع خبرنگاران گفت که چندین کامیون مشغول انتقال شهروندان به مناطق دیگر هستند. او این مسئله را گامی مهم برای بازپسگیری نهایی این منطقه برشمرد.
پیشتر مقامهای آمریکایی و همچنین نیروهای دموکراتیک سوریه گفته بودند که حضور شهروندان غیرنظامی در منطقه تحت سلطه داعش باعث کندی عملیات هوایی و پیشروی آنها شده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، پیشتر با اعلام پیروزی بر داعش گفته بود که قصد دارد دو هزار نیروی نظامی آمریکا در سوریه را از این کشور خارج کند. این تصمیم با مخالفتهایی از سوی دو حزب دموکرات و جمهوریخواه مواجه و منجر به استعفای جیمز متیس، وزیر دفاع، شد.
قیمت ارز در بازار و در جدول بانک مرکزی گرانتر شد

یک روز پس از اعلام دستگیری بیست دلال ارز در تهران٬ حتی نرخ تعیینی ارزها از سوی بانک مرکزی نیز گرانتر اعلام شد. این درحالی است که نرخهای مبادله ارز در بازار از نرخ ارزهای دولتی تبعیت نمیکند و چند روزی است که سیر صعودی دارد.
بانک مرکزی که اصرار دارد قیمت دلار را ۴ هزار و ۲۰۰ تومان ثابت نگه دارد٬ روز چهارشنبه ۱ اسفند هم همین قیمت را برای دلار اعلام کرد؛ اما قیمت تعیینی مصوب برای پوند و یورو را افزایش داد. نرخ مصوب امروز بانک مرکزی برای یورو ۴ هزار و ۷۴۴ تومان و برای پوند ۵ هزار و ۴۶۹ تومان است.
این درحالی است که رسانههای ایران از افزایش قیمت ارز در صرافیها خبر دادهاند به گونهای که امروز قیمت دلار ۱۲ هزار و ۹۹ تومان٬ یورو ۱۴ هزار و ۹۵۰ تومان و پوند ۱۶ هزار و ۶۳۲ تومان اعلام شده است.
روز گذشته اعلام شد که در حال حاضر بیش از ۱۹۰ دلال ارز در زندان هستند. پیش از این نیز دادگاههایی موسوم به دادگاههای ویژه جرایم اقتصادی در شرایطی خلاف حقوق بینالملل و حقوق بشر احکامی سنگین از جمله اعدام برای متهمان اخلال در بازار ارز و سکه صادر کرده است اما اقتصاد ایران در چهلمین سالگرد انقلاب ۵۷ وضعیت نابسامانی دارد.
مقامات دولت آمریکا از این وضعیت با تعبیر «چهل سال ناکامی» یاد کردهاند.
دیدار نتانیاهو و پوتین لغو شد

یک مقام رسمی اسرائیل اعلام کرد که ملاقات میان بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل و ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه لغو شده است.
به گزارش رویترز این دیدار قرار بود فردا، پنجشنبه دوم اسفندماه، در مسکو برگزار شود. این مقام رسمی اسرائیل گفته است که این دیدار برای چند روز به تعویق افتاده و دو طرف با یکدیگر تلفی گفتوگو خواهند کرد. قرار است در این گفتوگو تاریخ دیدار بعدی دو طرف تعیین شود.
هیچ یک از طرفین توضیحی درباره دلایل لغو این دیدار - که قرار بود پیرامون مسایل خاورمیانه و به خصوص سوریه در آن بحث شود -نداده است.
هفته جاری کنفرانسی در روسیه پیرامون مسئله سوریه و با حضور ایران و ترکیه برگزار شد. اسرائیل از جمله مخالفان حضور نظامی ایران در سوریه است. روسیه در کنار جمهوری اسلامی، از حامیان حکومت بشار اسد است.
فرانسویها علیه «یهودستیزی» تظاهرات کردند

مردم فرانسه در دهها شهر این کشور را علیه یهودستیزی و با شعار «دیگر کافی است» برگزار کردند.
به گزارش آسوشیتدپرس، این تظاهرات به دعوت گروههای سیاسی این کشور برگزار شد و در آن برخی چهرههای سیاسی این کشور، از جمله فرانسوا اولاند و نیکلاس سارکوزی، دو رئيسجمهوری سابق این کشور هم حضور داشتند. امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه، هم در محل یادواره قربانیان هولوکاست حضور پیدا کرد.
گروهی از مسلمانان فرانسه هم در این تظاهرات حاضر بودند و پلاکارد بزرگی با عبارت «اسلام مخالف یهودستیزی است» با خود حمل میکردند.
این تظاهرات پس از آن برگزار شد که طی هفتههای اخیر چندین مورد اهانت علیه یهودیان صورت گرفت که از آن جمله میتوان به توهین به آلن فینکلکوت، فیلسوف فرانسوی در حاشیه تظاهرات جلیقه زردها؛ کشیدن صلیب شکسته نازی روی قبرهای یهودیان؛ و کشیدن صلیب شکسته روی تصاویر سیمون وی سیاستمدار یهودیتبار فرانسوی و در دفتر احزاب چپگرای فرانسه.
فرانسه با بیش از ۵۰۰ هزار یهودی، دارای بزرگترین جامعه یهودیان در اروپا است. با این حال وزارت کشور فرانسه اعلام کرده است که اقدامهای یهودستیزانه در این کشور با ۷۴ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۱۷، به دستکم ۵۴۱ مورد در سال ۲۰۱۸ رسیده است.
خانواده اسماعیل بخشی باردیگر مقابل دادگستری شوش تجمع کردند

خانواده اسماعیل بخشی فعال کارگری در اعتراض به ادامه بازداشت این کارگر مقابل دادگستری شوش تجمع کردند.
در این تجمع اعتراضی که روز چهارشنبه یکم اسفند مقابل دادگستری شوش برپا شده است، خانواده اسماعیل بخشی از جمله دخترش، با به همراه داشتن دست نوشتههایی خواستار آزادی این کارگر زندانی شدند.
در روزهای گذشته نیز خانواده اسماعیل بخشی دست به تجمعاتی مقابل دادگستری شوش زده بودند که گزارشهایی از درگیری با مادر این فعال کارگری منتشر شده بود.
اسماعیل بخشی اول بهمن ماه برای دومین بار از سوی ماموران امنیتی بازداشت شد. او پیش از این اعلام کرده بود که در زمان بازداشتش مورد شکنجه قرار گرفته است اما مسئولان جمهوری اسلامی اعترافات اجباری او را پخش و بار دیگر این کارگر را بازداشت کردند.
پیشتر وزارت خارجه ایالات متحده این برخوردها با معترضان را محکوم و اعلام کرده است که رژیم حاکم بر ایران همواره حقوق مردم را نقض میکند.
وزیر خارجه بریتانیا: توافق برگزیت میتواند در پارلمان تصویب شود

جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا، گفته است که در صورت تغییر نظر دادستان کل این کشور و توصیهای که به پارلمان کرده، امکان تصویب توافق برگزیت در پارلمان بریتانیا وجود دارد.
جرمی هانت در ویدئویی که امروز چهارشنبه اول اسفند ماه در حساب کاربری خود در توئیتر منتشر کرده، گفت تغییر نظر دادستان کل یک واقعه کلیدی برای تصویب توافق برگزیت در پارلمان بریتانیا است.
مجلس بریتانیا پیشتر طرح ترزا می درباره برگزیت را - که از سوی اروپا تایید شده بود - رد کرد و بعدتر رای به انجام تغییراتی در برگزیت داده بود.
یکی از موضوعات مورد اختلاف بر سر برگزیت مرز مشترک منطقه ایرلند شمالی است، که با جمهوری ایرلند که عضو اتحادیه اروپا است، مرز مشترک دارد و با خروج لندن از اتحادیه اروپا باید قوانین مرزی جدیدی برای آن تصویب شود.
تاریخ رسمی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا ۲۹ مارس (۹ فروردین) تعیین شده است.
سرویس امنیتی روسیه خواستار تمدید بازداشت شهروند آمریکایی است

سرویس امنیتی روسیه، اف.اس.بی، از دادگاهی در مسکو درخواست کرده است که بازداشت پل ویلان، شهروند آمریکایی-بریتانیایی، تمدید شود.
به گزارش رویترز، دادگاه پیشتر حکم داده بود که ویلان باید دستکم تا ۲۸ فوریه (۹ اسفند) در زندان باشد، اما حالا سرویس امنیتی روسیه خواستار آن است که این زمان تا ۲۸ ماه می (۷ خرداد) تمدید شود.
پل ویلان ۴۸ ساله و یک نظامی بازنشسته است که روسیه او را از هفتم دی ماه به اتهام جاسوسی دستگیر کرده است.
پیشتر وکیل ویلان ضمن رد اتهامها، گفته بود که موکلش به دلیل در اختیار داشتن یک فلشدرایو حاوی اطلاعات سری بازداشت شده است. اوتصور میکرده این فلشدرایوحاوی اطلاعاتی درباره مسایل فرهنگی است.
یک خبرگزاری روسی پیش از این مدعی شده بود که این فلشدرایو حاوی نام تمام کارکنان سرویس مخفی روسیه بوده است.
بازپرسی که دستور فیلتر تلگرام در ایران را داد، تبرئه شد

بیژن قاسم زاده، بازپرس سابق شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه که در اردیبهشت ماه دستور فیلتر تلگرام را داده بود، از سوی مقام قضایی تبرئه شده است.
زینب طاهری وکیل دادگستری که خود شاکی بازپرس سابق شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه نیز بوده است، روز چهارشنبه یکم اسفند به خبرگزاری ایرنا گفت که شکایتی با عنوان«خلاف قانون این بازپرس» به همراه شکایات افراد متضرر از این فیلترینگ در دادستانی کل کشور و حوزه ریاست قوه قضائیه ثبت شده بود.
این وکیل دادگستری گفته است که شعبه نهم دادسرای فرهنگ و رسانه که مسئول رسیدگی به این پرونده بوده، بدون توجه به موضوع یعنی «اعتراض به قرار صادر شده در شعبه دوم» قرار منع تعقیب صادر کرده است.
در سال گذشته بعد از اعتراضات گسترده دی ماه، تلگرام از سوی مقامات جمهوری اسلامی فیلتر شد.
نهادهای حقوق بشری و آمریکا اقدام ایران را سانسور آزادی اطلاعات می دانند و خواستار توقف این اقدامات تهران شده اند.
معضل کمبود دارو در ایران؛ ذخیره داروخانه ها به دو ماه رسید

در پی کمبود دارو در ایران، محمدرضا دری انجمن داروسازان تهران گفته است که داروخانهها تنها میتوانند برای دو تا سهماه دارو ذخیره کنند.
رئیس انجمن داروسازان تهران روز چهارشنبه یکم اسفند به خبرگزاری ایرنا گفت که وجود تورم در کشور باعث شده مردم تا مجبور نشوند به حوزه های درمانی مراجعه نمی کنند.
اگر چه ایالات متحده آمریکا دارو و تجهیزات پزشکی ایران را تحریم نکرده است اما ایران ماههاست که با معضل کمبود و گرانی دارو روبروست. مسئولان جمهوری اسلامی می گویند که قاچاق دارو از جمله دلایل کمبود دارو در کشور است.
با اینحال جمهوری اسلامی در مراسم اربعین امسال بالغ بر ۲۰۰ تن دارو را به همراه تجهیزات پزشکی به عراق فرستاد.
پیش از این نیز سخنگوی سازمان غذا و دارو از افزایش ۹ تا ۲۰ درصدی قیمت دارو در ایران خبر داده بود.
حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار فرد بیشناسنامه در ایران وجود دارد

یک نماینده مجلس ایران گفته است که ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار فرزند بدون شناسنامه در ایران وجود دارد که اکنون حدودا ۲۵ ساله شدهاند اما «نه میتوانند ازدواج کنند، نه گواهینامه بگیرند، نه حق اشتغال دارند، نه مشروعیت دارند و نه قانونی» هستند.
عبدالله حاتمیان نماینده مردم درگز در مجلس روز چهارشنبه در گفتوگو با فارس، این افراد بی شناسنامه را «کودکانی که پدران خارجی دارند» معرفی کرده که نتوانستهاند تابعیت ایرانی بگیرند.
ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی، یکی از دلایل اصلی وجود کودکان بی شناسنامه است. قانون ایران، فرزندان مردان غیرایرانی را تابع ایران نمیداند و مدارک هویتی به آنها نمیدهد.
پیشتر نیز معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی ایران از وجود بیش از ۴۹ هزار کودک بیشناسنامه در ایران خبر داده بود.