تشدید افراطگرایی خشونت بار، آزمایشی برای قوانین بین المللی و نظم جهانی است که از هرج و مرج جنگ جهانی دوم بیرون آمد؛ نظمی که جهان متمدن در ۷۰ سال گذشته برقرار ساخته و از آن دفاع کرده است.
جان کری وزیر خارجه آمریکا گفت «هر هفته نمونه های جدیدی ظاهر می شود که نشان می دهد ددمنشی این گروه های افراطی تا کجا می رسد.» حمله طالبان به مدرسه ای در پیشاور پاکستان را در نظر بگیرید که ۱۴۱ تن، از جمله ۱۳۲ کودک را کشت. حملات بوکوحرام علیه غیرنظامیان در نیجریه، چاد و کامرون، که به بهای جان ده ها هزار تن از ۲۰۱۱ تمام شده است؛ و رفتار بی رحمانه داعش با اسیرانش، از جمله به صلابه کشیدن کودکان، فروختن آنها به عنوان برده، وادار کردن زنان به تن دادن به بردگی جنسی، و دست چین کردن کودکان دارای ناراحتی روانی برای کار به عنوان بمبگذاران انتحاری.
آقای کری گفت «این چیزی است که ما آن را بر نمی تابیم. جهان در برابر این افراطگرایی تسلیم نمی شود و نخواهد شد. و ایالات متحده آمریکا و شریکان اروپایی ما، به رهبری جنگ برای شکست آن، هر کجا که باشد، کمک می کنند.»
امروز، ائتلافی که با داعش می جنگد بیش از ۶۰ عضو فعال دارد؛ و در هدف اعلام شده خود برای تضعیف و ار بین بردن آن موفق می شود. حدود ۲ هزار حمله هوایی انجام داده، حدود ۷۰۰ کیلومتر مربع سرزمین را بازپس گرفته، داعش را از استفاده از ۲۰۰ مرکز نفت و گاز که برای کسب در آمد بکار می برد، محروم ساخته و آنها را وادار کرده تاکتیک های خود را تغییر دهند.
جان کری گفت اما این تنها آغاز کار است. در آینده جامعه بین المللی باید قوانینی تهیه کند که مانع از آن شود تا تروریست ها یارگیری کنند، به نبود شکیبایی، فراگیر بودن و فرصت های اقتصادی در برخی از جوامع بپردازد، و گزینه ای برای افراطگرایی خشونت بار در کشورهایی که حاکم است، بوجود آورد.
وزیر خارجه آمریکا افزود «آزمایش هایی که ما امروز با آنها روبرو هستیم، ما را مجبور می کنند آماده باشیم و برنامه ریزی کنیم، متحد شویم، و تاکید کنیم که عقاید منسوخ و جنون آمیز تروریست ها و اوباشان، آینده جمعی ما را متزلزل نخواهد ساخت. بر عکس با تکیه بر ارزش های جهانی کرامت و مدنیت، آگاهی، منطق و حکومت قانون تقویت خواهد شد. این چیزی است که ما به اتفاق برای آن ایستاده ایم، و من به چنین آینده ای یقین دارم.»