لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۳۴

نظرسنجی پیو: افزایش نگرانی کشورهای مسلمان از رشد افراطگرایی


نظرسنجی پیو: افزایش نگرانی کشورهای مسلمان از رشد افراطگرایی
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00

سوزاندن خلبان جوان اردنی بدست داعش در هفته پیش، خشم و وحشت را در سراسر جهان بر انگیخت.

یکی از آخرین گزارشات مرکز تحقیقات غیر حزبی «پیو» نشانگر آن است که اینگونه اعمال افراطگرایان در کشورهای اسلامی، در حالی که نگرانی گسترده‌ای ایجاد کرده، در کل از حمایت پائینی در بین مسلمانان جهان برخوردار است.

اگر تاریخ اخیر را به عنوان راهنما مد نظر قرار دهیم، قتل وحشیانه و ناگوار معاذ الکساسبه، خلبان نیروی هوایی اردن که در اسارت گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) بود، مخالفت با داعش و خشونت افراطگرایی در اردن، و بطور برجسته در کشورهای مسلمان را عمیق‌تر کرد.

مرکز تحقیق و نظرسنجی بین المللی «پیو» با انتشار گزارشی از یک نظرسنجی که به مدت بیش از یک دهه انجام داده است، می‌گوید حتی پیش از آن که تابستان گذشته پیشروی‌ها و جنایات گروه موسوم به دولت اسلامی تیتر خبرگزاری‌ها را به خود جلب کند، نگرانی‌های رو به افزایش از افراطگرایی در خاورمیانه آشکار شد.

به عنوان مثال، این نظرسنجی نشان می‌دهد نگرانی از افراطگرایی اسلامی در اردن از ۵۴ درصد در سال ۲۰۱۳ میلادی، به ۶۲ درصد در سال ۲۰۱۴ افزایش یافت؛ در لبنان، تونس، مصر و ترکیه نیز نگرانی‌ها در این مورد افزایش یافت.

نظرسنجی از افزایش دید منفی در کشورهای عمدتا مسلمان نسبت به افزایش خشونت‌های تروریستی حکایت دارد. به عنوان نمونه در اردن پس از بمبگذاری انتحاری در سه هتل در سال ۲۰۰۵ در امان، دید منفی نسبت به افزایش خشونت‌ها افزایش یافت.

به آتش کشیدن معاذ الکساسبه، خلبان اردنی اسیر داعش، همچنین واکنش شدید رهبران مذهبی و دولت های اسلامی را به دنبال داشت.

شیخ عبدالطیف دریان، مفتی اعظم لبنان گفت «آنچه بر سر خلبان مظلوم اردنی آوردند، در آموزه‌های هیچ آئین و مذهبی دیده نمی‌شود و هیچ اندیشه دینی یا دنیوی، این کار شرم آور را تایید نمی‌کند.»

شیخ احمد الطیب مفتی اعظم دانشگاه الازهر که مورد احترام جامعه سنی جهان است داعش را گروه تروریست شیطانی خواند که سزاوار مصلوب شدن و یا قطع اعضای بدن هستند.

پاکستان نمونه دیگری است که موج حملات خشونت بار را در دهه گذشته از سوی اسلامگرایان افراطی تجربه کرده و حامیان حملات مرگبار از ۴۱ در صد در سال ۲۰۰۴، به تنها ۳ درصد در سال ۲۰۱۴ کاهش یافته است.

گزارش پیو همچنین می‌گوید در مناطق فلسطینی ۲۵ درصد به سازمان تروریستی القاعده با دیده مطلوب می‌نگرند.

  • 16x9 Image

    شهلا آراسته

    شهلا آراسته در سال ۲۰۰۰، فعالیت خبری خود را در آمریکا با بنیاد تحقیاتی اطلس آغاز کرد و سپس در سال ۲۰۰۷ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG