واکنشها به ورود آلبومی به بازار موسیقی ایران با همخوانی دو هنرمند زن و مرد همچنان ادامه دارد.
همزمان با روزهای بزرگداشت انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷، اصولگرایان میگویند که ارزشهای انقلاب با انتشار این آلبوم زیر سوال رفته است .
نام این آلبوم بحث برانگیز، «تو را ای کهن بوم و بر دوست دارم» ساخته پیمان خازنی با صدای نوشین طافی و محسن کرامتی است.
احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد در این باره گفت: «آیا تک خوانی زنان در مسیر توسعه انقلاب است؟»
پیشتر آیت الله ناصر مکارم شیرازی ، حسین نوری همدانی و جعفر سبحانی سه نفر از مراجع تقلید شیعیان نزدیک به حکومت ایران، خواندن زنان را حرام دانسته و به شدت به سیاستهای وزارت ارشاد حمله کرده بودند .
کمیسیون فرهنگی مجلس ایران نیز این موضوع را مورد بررسی قرار داده است تا بداند چرا اجازه انتشار به چنین آلبومی داده شده است .
با وجود این، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پنجشنبه گذشته ۱۶ بهمن در پاسخ گفت که اطلاعات غلطی در مورد همخوانی زن و مرد به مراجع تقلید داده شده است .
وزارت ارشاد نیز یک روز پیش از آن در این خصوص بیانیهای صادر کرد. این بیانیه آمده بود: «بر اساس ضوابط موجود هیچگونه منع قانونی برای صدور مجوز همخوانی زن و مرد وجود ندارد اما این وزارتخانه هیچگاه به آثاری با تک خوانی زنان مجوز نداده است.»
با وجود این، علی مرادخانی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با ایرنا در این باره گفت: « به نظر میرسد باید در انتشار جلد این آلبوم دقت بیشتری میشد، زیرا عکس یک بانو به تنهایی روی جلد باعث به وجود آمدن این شائبهها در زمینه تکخوانی بانوان شده است».
نحوه برخورد اخیر اصولگرایان با آلبوم «تو را ای کهن بوم و بر دوست دارم» نگرانیهایی را درمیان اهالی موسیقی ایران برانگیخته است .
حمیدرضا نوربخش، خواننده و مدیرعامل خانه موسیقی به سایت موسیقی ما گفت: «یک فضای ناامن و بیثبات و نوعی بیاعتمادی و تردید در میان اهالی موسیقی به وجود آوردهاند، آن هم برای مسالهای که اصلا وجه قانونی ندارد».
تیرماه امسال و در مراسم خانه فرهنگ ایران، گروه موسیقی «ماه» قطعهای اجرا کرد که بخشی از آن را مهدیه محمدخانی، هنرمند جوان ایرانی تک خوانی کرد.
این اجرا که در حضور علی جنتی ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفت با خشم اصولگرایان روبرو شد.
اواخر دی ماه امسال نیز ماموران اداره اماکن تهران به فرقانه قاسماف فرزند عالیم قاسماف خواننده اهل جمهوری آذربایجان اجازه حضور در صحنه در شب آخر کنسرت ارکستر بادی تهران در تالار وحدت تهران را ندادند.
در ایران ، نشان دادن آلات موسیقی در تلویزیون دولتی و تک خوانی زنان در جمعی که مردان هم حضور دارند، ممنوع است.
از اواخر دهه ۷۰ خورشیدی برخی از سبکهای موسیقی همچون موسیقی پاپ، که مجوز انتشار آلبوم و اجرای کنسرت در ایران دریافت نمیکردند، از لیست سیاه در آمدند و با مجوز ارشاد وارد بازار شدند .