دوشنبه ۱۳ بهمن، خبرگزاریهای ایران گزارش دادند که دولت ج.ا. ماهواره دیگه ای به فضا پرتاب کرد. تنها منبعی هم که حرفی از چرای اون زد شبکه عربی زبان العالم صدا و سیما بود. گفت قراره عکسهای دقیقی بگیره... پایان خبر. یک ساعت بعد خبری از آمریکا خوندم... ۱۹ بهمن ماهواه ای جدید به فضا پرتاب خواهد کرد...اما به اعماق فضا.
آیا از هواشناسی کشورتون راضی هستید؟ قابل اعتماده و عموماْ آنچه پیش بینی میکنه درست در میآد؟ هفته پیش مردم شهر نیویورک خیلی از دست هواشناسان منطقه شون عصبانی بودن چون پیش بینی برف و بوران وحشتناکی را برای اون شهر کرده بودند. هشدارهای مختلف، پیش بینی قطع برق و سایر خدمات شهری، دشواری تردد، تعطیلی کار و زندگی و شهر و غیره. البته پیش بینی شامل کل اون ایالت و ایالتهای شمال نیویورک هم میشد که برای آنها درست از آب درآمد اما ساکنین شهر نیویورک شانس آوردن و فقط کمی برف بارید. مردم آنقدر از اداره هواشناسی انتقاد کردن و آنرا مسخره کردن تا جائیکه یکی از گزارشگرهای هواشناسی از مردم عذرخواهی کرد.
ربط ماجرای نیویورک با شروع داستان چیه؟ مأموریت ماهواره ای که آمریکا میخواد به فضا پرتاب کنه ارتقأ کیفیت پیش بینی هواست. نام اختصاری ماهواره DSCOVR هست ... مخفف: رصدخانه جو در اعماق فضا... و با همان تلفظ کلمه دیسکاور انگلیسی بمعنای کشف کردن خونده میشه.
این ماهواره بفاصله ۱،۶۰۰،۰۰۰ کیلومتری زمین خواهد بود و بادهای خورشیدی را تحت نظر خواهد داشت. بادهای خورشیدی از فاکتورهای عمده در پیش بینی صحیح هوا می باشند... و ترکیبی از ذرات ماده و اشعه های الکترومغناطیسی، متصاعد شده از خورشید هستند.
وقتی این بادها در لایه خاصی از جو با میدان الکترومغناطیس زمین برخورد کنن، "طوفان ژئومغناطیس" ایجاد میشه که میتونه کار شبکه های برق، وسائل ارتباطی و مخابراتی هوانوردی، ماهواره ها، و غیره را مختل کنه.
شاید این ماهواره مستقیماً در پیش بینی هوای روزمره ما نقشی نداشته باشه، اما میتونه در صورت بوجود آمدن و برخورد یک طوفان ژئومغناطیسی با کره زمین، یک ساعت جلوتر خبر بده.