لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳ فروردین ۱۴۰۴ ایران ۰۴:۵۶

مناسبات آمریکا و پاکستان


وزیر خارجه ایالات متحده اخیرا در دیداری از پاکستان بر اهمیت مناسیات دو کشور در مبارزه با تروریسم تاکید کرد.

به گفته جان کری، در میان مقام های کشوری و لشکری پاکستان همفکری نیرومندی در مورد اهمیت نبرد با تمام شکل های تروریسم وجود دارد. گروه های تروریستی مانند طالبان افغانی و پاکستانی، شبکه حقانی، لشکر طیبه، به تهدید پاکستان، همسایگان آن کشور و همچنین ایالات متحده ادامه می دهند.

وزیر خارجه آمریکا گفت همه ما مسئول هستیم تا مسلم سازیم این گروه ها قدرت نگیرند و از آنها جز خاطره ای بر جای نماند؛ اما این کاری است که زمان می برد.

آقای کری افزود آمریکا همانگونه که در زمانی دشوار در کنار مردم فرانسه ایستاد، به حمایت از مردم پاکستان، در حالی که آینده ای آزاد از تهدید افراطگرایی خشن را می سازند، ادامه خواهد داد.

آمریکا به گسترش مناسبات با پاکستان در تمام زمینه ها از جمله تجارت، ادامه می دهد. در ماه مه ۲۰۱۴ هر دو کشور برنامه مشترکی را برای افزایش توانمندی اقتصادی زنان به اجرا گذاشتند. حجم تجارت سالانه بین دو کشور از ۵ میلیارد دلار فراتر رفته است، و جا برای رشد وجود دارد.

برای یاقتن فرصت های بیشتر، دو کشور در ماه مارس، هفته مشارکت اقتصادی آمریکا و پاکستان را در اسلام آباد سازمان خواهند داد.

طی پنج سال گذشته، آمریکا برای بهبود تحویل برق، که ۱۴۰۰ مگاوات به شبکه برق پاکستان می افزاید، کار کرده است. این میزان برق، انرژی برای بیش از ۱۶ میلیون شهروند پاکستان فراهم می آورد. آمریکا از انتقال های جدید نیرو و پروژه های انرژی تجدیدپذیر حمایت می کند.

افزون بر این، آمریکا در سرمایه گذاری های زیر بنایی با پاکستان مشارکت کرده است. همچنین با پاکستان برای پیشبرد همکاری منطقه ای در مبارزه با تروریسم و تجارت کار می کند.

آمریکا از تجدید همکاری بین پاکسنان و افغانستان برای پرداختن به مهمترین مسائل منظقه ای استقبال می کند.

جان کری همچنین گفت مشارکت نیرومند آمریکا و پاکستان برای غلبه بر سخت ترین مشکلات، از جمله تهدید تروریسم، مهم بوده، و حیاتی است که ما آنچه را می توانیم با تقویت اعتماد و توسعه مناسبات و همکاری در هدفی مشترک انجام دهیم، دست کم نگیریم.

XS
SM
MD
LG