لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۱۵

آثار نگارخانه هنری «فریر-سکلر » در دسترس کاربران اینترنت قرار گرفت


نمایی از گالری سکلر در مجموعه موزه های اسمیتسونین واشنگتن
نمایی از گالری سکلر در مجموعه موزه های اسمیتسونین واشنگتن

نگارخانه هنری «فریر- سکلر» از مجموعه مؤسسه ملی موزه‌های اسمیتسونین شهر واشنگتن، پایتخت ایالات متحده آمریکا، یکی از غنی‌ترین موزه‌های جهان در حوزه هنرهای آسیا و آمریکا است.

کارشناسان این مؤسسه از پی ۱۵ سال کار تصویربرداری سه بعدی از آثار هنری این نگارخانه‌ها، سرانجام توانستند یک موزه مجازی را راه اندازی کنند. شماری از آثار میراث فرهنگی ایران نیز جایگاه مهمی در این مجموعه دارد.

بیشتر آثار هنری موجود در موزه‌های مؤسسه ملی موزه‌های اسمیتسونین آمریکا تاکنون به معرض دید عموم قرار نگرفته بود.

امروزه مدیران این موزه‌ها خوشحالند که به یاری فناوری‌های نوین، به نیاز دوستداران هنر در سراسر جهان پاسخ داده و همه این آثار از طریق آنلاین در اختیار عموم قرارگرفته است. دانلود یا بارگیری آنها در تلفن‌های هوشمند یا کامپیوترها عموما رایگان است.

کار دیجیتالی کردن بیش از چهل هزار اثر هنری تاریخی بیش از ۱۵ سال طول کشید. حالا از سرامیک‌های چینی، برگه‌های شاهنامه فردوسی، یا آثاری از هنرمندان ایرانی روزگار گذشته گرفته، تا اشیای هنری مصر و خاورمیانه همه و همه در این موزه مجازی قابل دیدن و مطالعه هستند. تصویرهایی با کیفیت بسیار بالا که کار مطالعه علمی روی این آثار را در هر کجای جهان آسان می‌کند.

کورتنی او کالاهام مدیر بخش دیجیتالی نگارخانه «فریر- سکلر» می‌گوید برای ما بسیار مهم است که همه به این آثار دسترسی داشته باشند. او می‌گوید «ما امیدواریم از بچه‌های کوچک که تکلیف مدرسه انجام می‌دهند تا پژوهشگرانی که نمی‌توانند به اینجا بیایند و هنرمندانی که در پی الهام گرفتن هستند، بتوانند (از این آثار) استفاده کنند.»

به گفته کالاهام، دیجیتالی کردن آثار موزه دموکراتیزه کردن هنر و فراهم‌آوری امکانات برای همه مردم جهان، در لذت بردن از آنها است.

جن استوارت از کارشناسان هنر چین در این نگارخانه، دیجیتالی کردن کل آثار را تلاشی ستودنی و شگفت انگیز می‌داند. او می‌گوید «چون همه، چه آنهایی که صرفا شیفته هنر هستند و چه آنهایی که در همه حوزه‌های هنری پژوهش می‌کنند، می‌توانند از این امکان بهره‌مند شوند.»

خانم کالاهام مدیر پروژه دیجیتالی کردن موزه می‌گوید ما حالا مجموعه‌ای از تصاویر زیبا با کیفیت عالی از این آثار هنری داریم که دیگر نیازی به دست زدن به آنها برای بررسی شان نیست و اصلشان می‌تواند همچنان سالم در جایگاه ویژه نگهداری شود.

آثار هنری از چین، ژاپن، ایران و مصر و کره بیشترین جایگاه را در این مجموعه بدست آورده‌اند و به این طریق مردم جهان با فرهنگ و تمدن این کشورها بیش از گذشته آشنا می‌شوند.

XS
SM
MD
LG