لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۲۵

افزایش مخالفان حضور مسلمانان در آلمان


تنش‌ها در آلمان، به ویژه در ایالت شرقی ساکسونی، با تظاهرات اعتراضی به مهاجرت خارجیان به آن کشور بالا گرفته است. تظاهرات اخیر در درسدن و شهرهای کوچک اطراف آن یک نمونه از این تنش‌ها است.

اندکی پیش از تعطیلات کریسمس، ۱۷ پناهنده از کشورهای شمال آفریقا بطور موقت در سالن ورزشی سابق یک مدرسه‌ اسکان داده شدند. آنها تازه مستقر شده بودند که در محل از پلیس و آتش نشانی کمک خواسته‌شد. گزارش شده بود که یکی از آنها در حال مستی خود را مجروح کرده و دیگری چند کیسه زباله را به آتش کشید.

سیمون ریختر، اهل محل و از طرفداران گروه «اروپایی‌های میهن‌پرست مخالف اسلامی شدن کشورهای غربی» می‌گوید «این سالن ورزشی اصلا برای اسکان پناهنده‌ها جای مناسبی نیست. عده زیادی نزدیک این محل زندگی می‌کنند. یک زمین بازی و یک مدرسه هم اینجا هست.»

اهالی محل جلسه‌ای گذاشتند که پیام آن آشکارا این بود: «نمی‌خواهیم خارجی در بین ما باشد»؛ و تصمیم گرفتند در درسدن، مرکز ایالت ساکسونی تظاهرات برپا کنند.

در تظاهرات شهر درسدن، ۱۸ هزار نفر شرکت کردند که بیشتر تظاهرکنندگان از مناطق روستایی ایالت ساکسونی آمده بودند که با لهستان و جمهوری چک همسایه است. آنها می‌گفتند «ما نژادپرست نیستیم؛ افراد عادی هستیم که نگرانیم در منطقه ما جرم و جنایت رخ بدهد.» البته در بین آنها به خوبی می‌شد فعالان راست افراطی را دید.

پلیس تحت فشار معترضان و اهل محل، ناچار شد پناهندگان را به جای دیگری منتقل کند. تصمیم به جابجایی پناهندگان آفریقایی برای اعضا و هواداران گروه «اروپایی‌های میهن‌پرست مخالف اسلامی شدن کشورهای غربی» و حزب ناسیونال دموکراتیک آلمان، که آن هم یک حزب راست افراطی است، پیروزی بزرگی محسوب می‌شود.

این در حالی است که آنگلا مرکل صدراعظم آلمان روز سه شنبه با بیان این که جایگاه تاریخی و شان ملت آلمان بسیار بیش از اینهاست گفت «کاری که حالا باید انجام دهیم این است که به عنوان یک حکومت متکی بر قانون، از تمام امکانات و ابزاری که داریم، برای مقابله با ناشکیبایی و اعمال خشونت استفاده کنیم. به جامعه آزادمان عقیده داریم، و منزوی کردن مردم به دلیل ایمان آنها، در شان این جامعه نیست.»

به گفته خانم انگل، «این کار با ارزش‌های اساسی ما همخوانی ندارد، و از نظر انسانی هم نکوهیده و زشت است. بیگانه هراسی، نژادپرستی و افراط گرایی جایی در جامعه آلمان ندارد. داریم می‌جنگیم تا این ارزش‌های منفی در جای دیگری نیز ریشه ندواند.»

صدراعظم آلمان همچنین روز دوشنبه، در نشست خبری مشترک با رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه گفته بود، آلمان و اسلام جدایی‌ناپذیر هستند؛ اظهار نظری که بصورت تیتر اول بسیاری از رسانه‌های آلمان در آمد.

با این حال، یورگن کاتزینگ عضو حزب ناسیونال دموکراتیک آلمان می‌گوید: ما با نظر گروه «اروپایی‌های میهن‌پرست مخالف اسلامی شدن کشورهای غربی» در این باره که خارجی‌ها نباید کنترل آلمان رو به دست بگیرند، کاملاً موافقیم. نگرانی ما هم این است که یک روزی به جای «آلمانی»، در کشور خودمان اقلیت حساب شویم.

استفان شوارتزنبرگ، کشیش پروتستان که از پناهندگان حمایت می‌کند، می‌گوید ترس از مسلمانان عمدتاً به دلیل ناآگاهی است: «اینها خارجی یا پناهنده در شهر و روستاهایشان ندیده‌اند و به شدت از اسلامی شدن کشورهای غربی وحشت دارند.»

تحلیلگران می‌گویند احتمالاً محبوبیت گروه «اروپایی‌های میهن‌پرست مخالف اسلامی شدن کشورهای غربی» فقط محدود به ایالت ساکسونی خواهد بود، نه دیگر نقاط آلمان.

اکنون چالش مقامات آلمان این است که به اهالی ایالت ساکسونی اطمینان دهند نگرانی آنها از بابت تسلط اسلام بر آلمان موردی ندارد.

XS
SM
MD
LG