لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۱۶

باراک اوباما با آنگ سان سوچی دیدار و گفتگو کرد


باراک اوباما در کنار آنگ سان سوچی، پس از خروج از خانه رهبر اپوزیسیون میانمار و پیش از برگزاری کنفرانس خبری در روز جمعه
باراک اوباما در کنار آنگ سان سوچی، پس از خروج از خانه رهبر اپوزیسیون میانمار و پیش از برگزاری کنفرانس خبری در روز جمعه

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه با آنگ سان سوچی، رهبر دموکراسی خواهان میانمار در یانگون بزرگترین شهر میانمار، دیدار و گفتگو کرد. میانمار در سال ۲۰۱۵ شاهد برگزاری انتخابات است و سوالاتی در مورد سرعت و جهت اصلاحات سیاسی این کشور وجود دارد.

خانم سوچی، ۶۹ ساله، پس از گفتگو با باراک اوباما در یک کنفرانس خبری گفت که اصلاحات در میانمار از یک مسیر پر از دست انداز عبور می کند. او در مورد خوشبینی زیاد نسبت به اصلاحات هشدار داد و گفت این امر می تواند به «رضایت از خود» منجر شود.

آنگ سان سوچی قانون اساسی میانمار را «غیر منصفانه، غیرعادلانه و غیر دموکراتیک» توصیف کرد. خانم سوچی پانزده سال در یانگون در حصر خانگی بود. دولت سابق نظامی میانمار در سال ۲۰۱۰ دستور آزادی او را صادر کرد.

آنگ سان سوچی در سال ۲۰۱۲ در انتخاباتی وارد پارلمان میانمار شد و طرفدارانش از آن زمان خواستار یک متمم برای قانون اساسی شده اند که به او اجازه دهد سال آینده به دنبال سمت ریاست جمهوری باشد. قانون اساسی میانمار کسی را که با یک فرد خارجی نسبت داشته باشد، از نامزد شدن در قانون اساسی منع می کند. پسران خانم سوچی بریتانیایی هستند. شوهر سابق او که در گذشته، بریتانیایی بوده است.

آقای اوباما به خبرنگاران گفت معنی نمی دهد که یک قانون اساسی، افراد را به خاطر اعضای خانواده آنها از نامزد شدن در انتخابات منع کند.

آنگ سان سوچی به خاطر آنکه علیه آزار اقلیت روهینگیا در میانمار که عمدتا مسلمان هستند موضع علنی محکم تری اتخاذ نکرده، مورد انتقاد و سرزنش قرار گرفته است.

باراک اوباما روز پنجشنبه گفت کار بیشتری برای گذار میانمار از چند دهه دیکتاتوری نظامی به یک دموکراسی کامل نیاز است.

آقای اوباما در جلسه ای خصوصی به تین سین، رئیس جمهوری میانمار گفت لازم است که انتخابات ریاست جمهوری سال آینده آزاد، فراگیر و شفاف باشد.

او در یک کنفرانس خبری مشترک با تین سین در کاخ ریاست جمهوری در نایپیداو، پایتخت میانمار گفت: «ما می دانیم که تغییر سخت است و همیشه روی یک خط مستقیم حرکت نمی کند»، «اما من نسبت به فرصت های میانمار خوشبین هستم.»

باراک اوباما درباره اصلاحات سیاسی و حقوق بشری در میانمار گفت او و تین سین «می دانند که این روند هنوز کامل نیست.»

سین گفت میانمار برای حل برخی مسائلی که باراک اوباما به آنها اشاره کرد، کار می کند اما این اصلاحات زمان می برد. آقای اوباما دموکراتیزه کردن میانمار را، که به برمه نیز شهرت دارد، بخشی از سیاست اصلی خود در قاره آسیا قرار داده است.

میانمار به طور غیرمنتظره ای پس از نیم قرن حکومت نظامیان، تغییرات عمده ای در نظام حاکم خود بوجود آورده است. آمریکا به وعده اصلاحات در میانمار با به تعلیق در آوردن برخی تحریم ها و همچنین سفر مقامات عالی رتبه، از جمله باراک اوباما به آن کشور، پاسخ داد.

باراک اوباما اولین بار در سال ۲۰۱۲ از میانمار دیدن کرد.

XS
SM
MD
LG