لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۱۶

ژنرال دمپسی: با شکست حملات هوایی در عراق، حضور زمینی محتمل است


ژنرال مارتین دمپسی رئیس ستاد مسترک ارتش ایالات متحده (راست) و چاک هیگل وزیر دفاع در جلسه کمیته نیروهای مسلح سنا - ۲۵ شهریور ۱۳۹۳
ژنرال مارتین دمپسی رئیس ستاد مسترک ارتش ایالات متحده (راست) و چاک هیگل وزیر دفاع در جلسه کمیته نیروهای مسلح سنا - ۲۵ شهریور ۱۳۹۳

رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده روز سه‌شنبه در سخنانی در کنگره آمریکا گفت اگر طرح رئیس جمهوری برای گسترش عملیات هوایی نظامی علیه مواضع اسلامگرایان افراطی داعش با شکست مواجه شود، آنگاه باراک اوباما اعزام نیروهای زمینی ارتش آمریکا به عراق را در نظر خواهد گرفت.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ژنرال مارتین دمپسی در جمع هیاتی از نمایندگان سنای آمریکا گفت هدف مشاوران اعزام شده آمریکایی به عراق کمک به نیروهای عراقی برای برنامه‌ریزی، تدارکات و هماهنگ‌سازی عملیات نظامی با نیروهای سایر کشورهای دوست در مبارزه با اعضای گروه موسوم به «دولت اسلامی» است.

آقای دمپسی در سخنانی در برابر کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا گفت «اگر ما به نقطه‌ای برسیم که بر این باور باشیم مشاوران ما باید نیروهای عراقی را در جنگ علیه اهداف مشخص داعش همراهی کنند، من آن را به رئیس جمهوری توصیه خواهم کرد.»

رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده، در این جلسه که با اعتراض برخی از مخالفان جنگ روبرو شد، در ادامه گفت تحت شرایط خاص ممکن است به رئیس جمهوری پیشنهاد کند که استفاده از نیروهای زمینی در نبرد علیه گروه موسوم به دولت اسلامی را در نظر بگیرد.

اظهارات آقای دمپسی در حالی مطرح شد که باراک اوباما تاکید کرده است ارتش آمریکا وارد یک ماموریت جنگی در عراق نخواهند شد.

ژنرال دمپسی، و همچنین چاک هیگل وزیر دفاع ایالات متحده، در جلسه امروز با پرسش‌های متعدد قانون‌گذاران کنگره روبرو شدند؛ جلسه‌ای که در چنین سطح بالایی، برای بررسی راهبرد باراک اوباما در گسترش عملیات نظامی علیه تهدیدهای تروریستی گروه‌های افراطی در خاورمیانه برگزار شد.

همزمان با برگزاری این جلسه، رئیس جمهوری آمریکا و جو بایدن معاون او در کاخ سفید با ژنرال بازنشسته جان آلن، که هم‌اکنون مسئولیت هماهنگی ائتلاف بین‌المللی علیه داعش را به عهده دارد، گفتگو کردند.

جمهوریخواهان مجلس نمایندگان هم در نشستی پشت درهای بسته، طرح موافقت با درخواست دولت برای آموزش و تجهیز نیروهایی که می‌توانند با پیکارجویان افراطی مبارزه کنند را بررسی کردند.

به نظر می‌رسد، نشانه‌ای از مخالفت جدی با این درخواست دولت وجود نداشته باشد، و انتظار می‌رود روز چهارشنبه در مجلس نمایندگان، و چند روز بعد در مجلس سنا به رای گذاشته شود.

آسوشیتدپرس از قول جان بینر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نوشت «من فکر می‌کنم کارهای زیادی وجود دارد که باید انجام شود، اما هیچ دلیلی برای نپذیرفتن درخواست رئیس جمهوری وجود ندارد.»

این در حالی است که جنگنده‌های آمریکایی روز سه‌شنبه برای نخستین بار از آغاز حملات هوایی نیروهای آمریکا علیه مواضع گروه موسوم به دولت اسلامی در عراق، اهداف این گروه را در مناطق نزدیک بغداد هدف حمله قرار دادند.

باراک اوباما چهارشنبه هفته گذشته در سخنانی خطاب به مردم آمریکا، راهبرد دولت خود علیه تهدید گروه‌های افراطی سنی در عراق و سوریه را تشریح کرد و گفت حملات هوایی علیه پیکارجویان افراطی ممکن است به داخل سوریه هم کشیده شود.

به گفته ژنرال دمپسی ایالات متحده در تدارک انجام حملات هوایی علیه اهداف گروه موسوم به دولت اسلامی در سوریه است. این گروه افراطی سنی، تا پیش از اعلام برپایی یک خلافت خودخوانده اسلامی در بخش‌هایی از عراق و سوریه در اوایل تیر ماه، خود را دولت اسلامی عراق و شام یا داعش می‌نامید.

برخی از جمهوریخواهان و دموکرات‌ها در کنگره آمریکا، درباره امکان شناسایی نیروهای میانه‌رو در بین گروه‌های مخالف بشار اسد در سوریه ابراز تردید و نگرانی کرده‌اند. ارتش آزاد سوریه که یک گروه مسلح میانه‌رو از مخالفان بشار اسد است، در مواردی در جنگ علیه نیروهای دولتی با جبهه نصرت، گروه وابسته به القاعده، همکاری کرده است.

چاک هیگل وزیر دفاع ایالات متحده در این زمینه گفت واشنگتن گروه‌های مخالف حکومت اسد که قرار است از سوی آمریکا پشتیبانی شوند را از نزدیک تحت نظارت خواهد داشت، تا اطمینان حاصل کند که سلاح‌های ارسال شده به دست پیکارجویان افراطی نخواهد رسید.

XS
SM
MD
LG