لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۰۹

سوئيس


گروه E در دور اول

چگونه به جام جهانی راه يافت
سوئیس جای خود در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل را در هفته زودتر از آخرین هفته بازی های مقدماتی تضمين کرد، اما تا در مسیرش تا رسیدن به نقطه با چند مانع مواجه بود. تيمی که اوتمار هيتزفلد درست کرد، نخست آلبانی و اسلوونی را شکست داد، اما برای به یکباره در بازی های بعدی چند امتياز از دست داد. شاگردان هيتزفلد پس از تساوی ۱-۱ در برابر نروژ و پيروزی ۰-۲ مقابل ايسلند، يک تساوی و يک پيروزی هم در مقابل قبرس بدست آوردند.

سوئيس در بازی برگشت خود در برابر ایسلند، در ميانه بازی تمرکز خود را از دست داد و بازی ای را که با نتيجه ۱-۴ جلو بود، با تساوی ۴-۴ عوض کرد. بعد از آن لغزش ديگری نداشت، و با پيروزی ۰-۲ مقابل نروژ، از صلاحيت خود برای رفتن به جام جهانی، برای سومين بار متوالی، اطمينان حاصل کرد. با اين همه، پیروزی ۱-۲ مقابل آلبانی بليت سوئيس به برزیل ۲۰۱۴ را قطعی کرد و بازی آخر باقیمانده، دیگر تاثيری در صعود آن تیم به جام جهانی نداشت.

پيشينه شرکت در جام جهانی
سوئیس تاکنون ۹ بار به مرحله نهايی جام جهانی رسيده است - در سال های ۱۹۳۴، ۱۹۳۸، ۱۹۵۰، ۱۹۵۴، ۱۹۶۲، ۱۹۶۶، ۱۹۹۴، ۲۰۰۶ و ۲۰۱۰ - و در سه دوره آن هم در میان ۸ تيم برتر رقابت ها بود. با این حال، آخرين باری که به مرحله يک چهارم نهايی رسيد ۵۰ سال پيش بود، در جام جهانی سال ۱۹۵۴ که خود ميزبان بازی ها بود.

از آن زمان، سوئیس دو بار در سال های ۱۹۹۴ و ۲۰۰۶ در جمع ۱۶ تيم نهايی بود؛ سه بار هم نتوانست حتی از مرحله گروهی عبور کند. در جام جهانی ۲۰۱۰ آفريقای جنوبی، نتايج مرحله گروهی برای این تیم هم تلخ و هم شيرين بود، به اين عبارت که آنها اسپانیا، که در نهایت قهرمان شد را با نتيجه ۰-۱ شکست دادند، اما پس از سه شکست پی در پی، ناچار به ترک آفريقای جنوبی شدند.

بازيکنان کليدی
بدون شک تيم سوئيس سرشار از استعداد و کیفیت است. دروازه بان آن تيم، ديه گو بناگليو، در ۲۰۰۹ قهرمان باشگاه های آلمان شده بود. ترکيب توپزن های با تجربه ای نظير ترانکيلو بارنتا، گوخان اينلر، و فيليپه سندروس، با جوانان پر استعدادی مانند شردان شکيری، فابيان شار، گرانيت شاکا، و والنتين استوکر، تاکنون نتیجه بخش بوده و مطمئنا اثر خود را بر بازی های ۲۰۱۴ نیز خواهد گذاشت.

مربی: اوتمار هيتزفلد

بهترين عملکرد در مسابقات جام جهانی:
قهرمان جام جهانی زير ۱۷ سال ۲۰۰۹ در نيجريه، مقام دوم در جام جهانی فوتبال ساحلی ۲۰۰۹ در دوبی، مقام چهارم در جام های جهانی ۱۹۳۴ ايتاليا، ۱۹۳۸ فرانسه، و ۱۹۵۴ سوئيس.

ستارگان پيشين: الکساندر فری، استفان چاپوسيت، يوهان ووگل، هاکان ياکين

مرحله اول گروهی بازی های سوئيس
۱۵ ژوئن با اکوادور در ساعت ۱۳:۰۰ بوقت محلی برازيليا
۲۰ ژوئن با فرانسه در ساعت ۱۶:۰۰ بوقت محلی سالوادور
۲۵ ژوئن با هندوراس در ساعت ۱۶:۰۰ بوقت محلی مانائوس
XS
SM
MD
LG