لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۲۱

تلاش ایران برای فروش نفت خام به مصر


روزنامه وال استریت جورنال، روز دوشنبه به نقل از مقامات ایرانی و مصری، گزارش داد تهران برای فروش نفت خام به مصر، با قاهره در حال مذاکره است.

وال استریت جورنال می گوید ایران قصد دارد ۲ میلیون بشکه نفت، به ارزش ۲۰۰ میلیون دلار، به مصر بفروشد.

این گفتگو ها پس از آن صورت می گیرد که محمد مرسی، رییس جمهوری مصر، برای شرکت در اجلاس کشورهای عضو جنبش غیر متعهد ها سفری چند ساعته به تهران داشت. آقای مرسی در نشست تهران علیه سوریه، متحد اصلی جمهوری اسلامی سخنرانی کرد.

تلاش تازه ایران برای فروش نفت خام در شرایطی صورت می گیرد که مذاکرات گسترده آمریکا با متحدانش برای کاهش خرید نفت از ایران، تاثیرات محسوسی بر صنعت نفت ایران داشته است.

وال استریت جورنال می گوید، صادرات روزانه نفت خام ایران از ۱ میلیون و هفت صد هزار بشکه در روز در ماه ژوئن سال جاری میلادی، به ۹۴۰ هزار بشکه روز در ماه ژوییه کاهش یافته است. سازمان جهانی انرژی، کاهش کمتری را پیش بینی کرده بود.

سایت شبکه پرس تی وی، وابسته به جمهوری اسلامی گزارش داده بود ایران در سال منتهی به فروردین ۱۳۸۹ ، به طور میانگین روزانه ۲ میلیون و سیصد هزار بشکه نفت در روز صادر می کرد.

خریداران بزرگ نفت ایران در آسیا نظیر چین، دومین مصرف کننده نفت جهان، و هند، چهارمین مصرف کننده نفت خام در جهان واردات نفت از ایران را کاهش داده اند. اتحادیه اروپا نیز نفت ایران را تحریم کرده است.

به گزارش وال استریت جورنال، چین واردات نفت خام از ایران را در ماه ژوییه سال جاری میلادی به نسبت ماه ژوئن، ۲۸ درصد کاهش داد و هند نیز در همین مدت ۴۲ درصد از واردات نفت خام از ایران کم کرد.

دشواری تهران برای یافتن مشتری نفت، باعث شده است ایران از تولید نفت خود بکاهد و بخشی از تولیداتش را در نفتکش های سرگردان در خلیج فارس ذخیره کند.

عدم سرمایه گذاری کافی در صنعت نفت، خروج شرکت های نفتی بین المللی از ایران، و نداشتن دسترسی به فناوری روز نیز که بخشی از نتایج تحریم های بین المللی علیه ایران است، در کاهش تولید نفت ایران تاثیر گذار بوده است.

کاهش تولید و صادرات نفت ایران در ماه های اخیر، باعث شد این کشور جایگاه دوم را در بین سازمان کشورهای صادر کننده نفت، اوپک از دست به دهد، رتبه ای که اکنون در اختیار عراق است که به طور قابل توجهی با شرکت های نفتی خارجی قرارداد امضا می کند.

کاهش تدریجی تولید نفت ایران و افزایش تولید نفت عراق و لیبی، از جمله عواملی هستند که می توانند از قدرت تاثیر گذاری ایران بر قیمت جهانی نفت، در صورت قطع احتمالی صادرات نفت این کشور، بکاهند.

اما برخی کشورها بیم آن دارند که در صورت یک درگیری احتمالی نظامی با ایران، جمهوری اسلامی صادرات نفت دیگر کشورهای منطقه را با بستن تنگه هرمز به خطر بیاندازد و از این طریق، به بازار جهانی نفت شوک وارد شود. ایالات متحده اعلام کرده است که اجازه بستن تنگه هرمز را به ایران نمی دهد.

ایالات متحده، دلار های ناشی از فروش نفت را منبع مالی ایران برای پیشبرد برنامه اتمی اش می داند. اما به موجب تحریم ها، نظیر تحریم بانک مرکزی ایران، جمهوری اسلامی برای انتقال پول ناشی از فروش نفت خام خود به کشور نیز با مشکل مواجه است.

کاهش فروش نفت و سخت تر شدن انتقال ارز به ایران، به افزایش قیمت دلار در ایران (کاهش ارزش ریال ایران) کمک کرده است. روز دوشنبه قیمت هر دلار آمریکا در تهران به بیش از ۲۶۰۰ تومان رسید.

محمود احمدی نژاد خرداد ماه امسال، تحریم ها علیه ایران را «سنگنین ترین» و «شدیدترین» تحریم هایی خواند که تاکنون علیه یک کشور اعمال شده است.این درحالی است سایت ها و روزنامه هایی نظیر کیهان که به آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران نزدیک هستند، می گویند تحریم ها بر اقتصاد ایران بی تاثیر بوده است.

تیرماه سال جاری، محمدرضا نقدی، فرمانده سازمان بسیج در همایشی اعلام کرد: «با قطع صادرات نفت نیز هیچ خللی در زندگی مردم ایجاد نخواهد شد
XS
SM
MD
LG