لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۲۸

نخستین حراج آثار هنر مدرن در تهران


unknown destination
unknown destination
در حالی که بیشتر خبرهایی که خبرگزاریها درباره ایران گزارش می دهند، درباره برنامه جنجالی اتمی ایران، و یا وضع بد اقتصادی ناشی از تحریمهاست، برای نخستین بار در ایران یک حراج زنده هنرهای معاصر، عمدتاً نقاشی برگزار شد. «حراج تهران» بعد از پایان نخستین حراج خود در هتل آزادی تهران اعلام کرد بیش از دو میلیارد تومان فروش کرده است. بنا به گزارش برگزار کنندگان این حراج صد درصد آثار ارائه شده به فروش رسید. علیرضا سمیع آذر برپا کننده این حراج امیدوار است که بتواند این حراج را به طور سالانه برگزار کند. سمیع آذر که قبلا رئیس موزه هنرهای معاصر در تهران بود، هم اکنون سردبیری مجله هنر فردا را بر عهده دارد. این حراج با کسب اجازه از دولت برگزار شد و هزینه های آن را سمیع آذر تقبل کرده بود.





نقاشی از طاهره صمدی طاری، از مجموعه مقصد نامعلوم
رنگ روغن روی بوم، اندازه: ۱۴۰×۲۰۰ سانتی متر
قیمت فروش: ۱۶ میلیون تومان




در حراج تهران آثاری از هنرمندان شناخته شده چون پرویز تناولی، حسین زنده رودی، آیدین آغداشلو، محمد احصائی، و نیز هنرمندان کمتر شناخته شده چون محمد محب علی، حامد رشتیان، پویا آرین پور، عادی یونسی و مجتبی تاجیک به نمایش گذاشته شده و به فروش رفت.


قسمت بالای نقاشی رکسانا منوچهری،
اندازه: ۱۵۰ ×۱۱۵×۱۰ سانتی متر
قیمت فروش: ۶,۵ میلیون تومان




مشتریان این حراج اغلب ایرانی بودند و تنها یک صاحب گالری از دوبی در این حراج حضور داشت. ایرانیان خارج از کشور نیز می توانستند از طریق خطهای تلفن ثابت در این حراج - مزایده شرکت کنند

این حراج در رسانه های غربی نیز بازتاب یافت. نجمیه بزرگمهر خبرنگار فایننشال تایمز در تهران در مقاله ای نوشت فروش بالغ بر یک میلیون و هفتصد هزار دلار ورای انتظار صاحبان گالری و کلکسیونرهایی بود که در محل این حراج گرد هم آمده بودند. بزرگمهر اضافه کرده است که نگرانی شرکت کنندگان در حراج از این بود که معضلات اقتصادی کشور و جنجال بین المللی بر سر برنامه اتمی ایران خریداران را از مزایده باز دارد. مایکل جها، مدیر حراج کریستی، از جمله مهمانان خارجی این حراج بود که به گزارش فایننشال تایمز سازماندهی عالی این حراج را تحسین کرد.

هنرهای تجسمی و مدرن ایران در پنجاه سال اخیر رشد زیادی کرده و از رونق برخوردار بوده است ولی شهرت جهانی آن در سالهای اخیر افزایش یافته. در سال ۲۰۰۸، مجسمه های «هیچ» پرویز تناولی – که متعلق به دوران پیش ازانقلاب است – در حراج کریستی در دوبی به مبلغ ۲۰۸ میلیون دلار به فروش رفت که بالاترین رقمی است که تاکنون برای یک اثر هنری معاصر تولید شده در خاورمیانه پرداخته شده است.


​نفت (شل)، کار مهرداد محب علی
اکریلیک روی بوم
اندازه: ۱۸۰×۱۵۰ سانتی متر
قیمت فروش: ۲۲ میلیون تومان


فایننشال تایمز نوشته است: جامعه هنری ایران که عمدتأ لیبرال هستند از انتخابات بحث انگیز ریاست جمهوری ۲۰۰۹ به این سو در بیمناکی بسر می برند. اکثر آنها از میرحسین موسوی که نقاش است پشتیبانی کردند. اغتشاشات بعد از انتخابات، که دهها کشته برجای گذاشت، بر کارهای این هنرمندان اثر گذاشته. حسن رازقندی که یک مجسمه ساز بیست و هشت ساله که آثار کریستال او مفهوم «دشمن» را زیر سؤال می برد، میگوید گریز از سانسور و سرکوب سیاسی، هنر تجسمی ایران را موشکاف تر و خلاق تر کرده است.
XS
SM
MD
LG