لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۰۰

مخالفان: بیش از ۹۰ تن در سوریه کشته شدند


کشته شدگان سوریه
کشته شدگان سوریه
حمله و شلیک گلوله از سوی سربازان دولتی به روی مردم تظاهرکننده در خیابان ها و خانه ها در مرکز سوریه بیش از ۹۰ کشته برجای گذاشت.

کشتار حوله در روز جمعه، منطقه ای در شمال غربی حمص، یکی از خونین ترین درگیری های در ناآرامی های ۱۵ ماه اخیر در این کشور به شمار می رود.

فعالان در این منطقه می گویند نیروهای حاکمیت پس از تظاهرات بزرگ روز جمعه، به روی مردم آتش گشودند. پس از بمباران نیز نیروهای دولتی به روستاها حمله کردند و مردان را در خیابان ها و زنان و کودکان را در خانه هایشان کشتند.

ویدئوهای آماتوری که بر اینترنت قرار گرفته اجسادی را نشان می دهد که در ملافه و پتو پیچیده شده اند و برای جلوگیری از تعفن تا زمان دفن، قالب های یخ بر آن ها قرار داده شده است. خبرگزاری فرانسه نوشته است که یکی از ویدئوها اجساد ۱۴ کودک را نشان می دهد که پهلو به پهلو بر روی زمین قرار دارند. ویدئوی دیگر دست کم ده کودک دیگر را بر کف یک مسجد نشان می دهد که روی دست ها و صورت برخی شان سوراخ گلوله به چشم می خورد.

دولت سوریه بدون ذکر شمار کشته شدگان، مسئولیت کشتار اخیر را متوجه «گروه های مسلح تروریست» کرده است.

کشتار حوله، پیمان صلح سوریه به میانجی گری کوفی عنان، نماینده مشترک اتحادیه عرب و سازمان ملل متحد را نقض می کند. اساس این پیمان، آتش بس میان نیروهای بشار اسد و انقلابیونی است که به دنبال ساقط کردن حاکمیت اسد هستند. این پیمان قرار بود که در ۱۲ آوریل (دو هفته پیش ) آغاز شود اما با وجود خشونت های خونین هرروزه، این اتفاق هرگز نیافتاد.

سازمان ملل متحد می گوید تاکنون بیش از ۹۰۰۰ نفر در سوریه کشته شده اند.

بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد روز جمعه دولت سوریه مسئول «میزان غیرقابل قبول خشونت ها» است. کوفی عنان قرار است به زودی بار دیگر به دمشق سفر کند. با این که هنوز تاریخ دقیق این سفر اعلام نشده اما دیپلمات ها در سویس می گویند او احتمالا هفته آینده به سوریه می رود.

لوران فابیو، وزیر خارجه فرانسه روز شنبه حمله به حوله را محکوم کرد و گفت «با این جنایات جدید، حاکمیت جنایتکار سوریه بیشتر به سوی وحشت افکنی و تهدید ثبات منطقه پیش می رود».

فعالان مخالف اسد در سوریه حمله روز جمعه به منطقه حوله را «کشتار» می نامند. گروه ناظران سوری حقوق بشر که در بریتانیا مستقر است گفته است که بیش از ۹۰ نفر در این حمله کشته شدند. به گفته فعالان بیش از ۴۰ تن از کشته شدگان کودک بودند. یکی از آنان به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفت «مهاجمان تمام اعضای خانواده ها را کشتند؛ از پیر تا جوان ولی بیشتر کودکان را کشتند.» یکی دیگر از فعالان نیز گفته است که کودکان و زنان عمدتا به ضرب چاقو جان باخته اند.

برخی فعالان می گویند کشتار حوله بیشتر به یک جنگ فرقه ای شبیه است و این نگرانی را دامن می زند که قیام سوریه که در ماه مارس 2011، بیش از یک سال پیش با تظاهرات اصلاح طلبانه سیاسی آغاز شد، حالا به سوی خشونت های فرقه ای مشابه عراق پیش می رود.
روستاهای منطقه حوله مسلمانان سنی هستند. به گفته فعالان نیروهای دولتی مهاجم، همگی از روستاهای شیعیان علوی منطقه بودند. بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه نیز متعلق به همین شاخه شیعه اسلام است.

تلویزیون دولتی مسئولیت سوریه کشتار حوله را متوجه «گروه های مسلح تروریستی» می کند، لفظی که عمدتا در مورد اپوزیسیون به کار می برد.

ادعاها و ویدئوهای منتشر شده به طور جداگانه قابل تایید نیستند. دولت سوریه فعالیت رسانه های خبری در این کشور را ممنوع ساخته است.

گروه های مخالف حاکمیت می گویند دست روی دست گذاشتن جامعه بین الملل در قبال سوریه کلافه شان کرده است.

کشورهای عمده جهان سعی می کنند از طریق سازمان ملل متحد عمل کنند که قرار است مذاکرات میان تمامی طرفها برای رسیدن به یک راه حل سیاسی را رهبری کند. کشورهای اروپایی و آمریکایی می گویند وارد مداخله نظامی نخواهند شد. عربستان سعودی، قطر، و لیبی گفته اند از انقلابیون سوریه حمایت تسلیحاتی خواهند کرد هرچند هیچ کشوری تاکنون علنا چنین کاری نکرده است.

خبرگزاری فرانسه می گوید شورای ملی سوریه از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته است جلسه ای فوق العاده برای بررسی خشونت مرگبار در سوریه تشکیل دهد.

هزاران سوگوار روز شنبه به خیابان های حلب ریختند و به کشتار مردم اعتراض کردند.
مقامات دولت حملات را انکار نمی کنند اما «تروریست های» نامشخص را مسئول می دانند.

پیشتر در روز جمعه، بان کی – مون دبیرکل سازمان ملل متحد گفت تشدید سرکوب امنیتی در سوریه به " نقض گسترده حقوق بشر" توسط دو طرف مناقشه منجر شده است.

بان در گزارشی به شورای امنیت گفت حضور ناظران غیر مسلح سازمان ملل متحد تاثیری آرام کننده داشته است، اما سطح خشونت در کشور همچنان بالا است.

خشونت علیرغم طرح صلح که کوفی عنان فرستاده بین المللی شش هفته پیش ارائه داد ادامه یافته است. سخنگوی عنان خبرداد که او بزودی به سوریه سفر خواهد کرد.

ناآرامی در سوریه در شمال لبنان نیز اثر گذاشته است، در آنجا در زدوخوردهایی بین طرفداران و مخالفان بشار اسد دست کم یازده تن کشته شده اند.
XS
SM
MD
LG