لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۵

چین با کاهش کنترل دولتی ارز موافقت کرد


عکس آرشیوی از دیدار جان کری وزیر خارجه ایالات متحده (چپ) با لی کچیانگ نخست وزیر چین در پکن – ۱۹ تیر ۱۳۹۳
عکس آرشیوی از دیدار جان کری وزیر خارجه ایالات متحده (چپ) با لی کچیانگ نخست وزیر چین در پکن – ۱۹ تیر ۱۳۹۳

مذاکرات دو اقتصاد بزرگ جهان حول محور امنيت سايبری، کنترل ارز، و ادعاهای ارضی در دریای جنوبی چین بود.

مقامات ایالات متحده و چین گفتگوهای دو روزه خود را به پايان رساندند. مذاکرات دو اقتصاد بزرگ جهان حول محور امنيت سايبری، کنترل نرخ ارز، و ادعاهای ارضی در دریای جنوبی چین بود.

در حالی که تولیدکنندگان چینی کالاهای بیشتری برای پاسخگویی به تقاضای رو به رشد داخلی را توليد می‌کنند، چین موافقت کرد مداخله در بازار ارزی‌اش را کاهش دهد.

جو شائوچان رئيس بانک مرکزی چين گفت، «ما اجازه خواهيم داد رابطه عرضه و تقاضا در بازار، نقش بزرگتری در تعیین نرخ ارز بازی کند، و دامنه شناور بودن و انعطاف پذیری نرخ ارز را افزایش دهد.»

جک لو وزیر خزانه داری ایالات متحده در واکنش می‌گوید این دستآورد، برای هر دو کشور یک پیروزی است.

او همچنین افزود «این دستاورد اساساً در راستای سازوکار منصفانه تجارت است و این که کارگران و شرکت‌های آمريکايی امکان رقابت منصفانه داشته باشند و مصرف کنندگان چینی نیز قدرت خریدی مناسب با ارزی را داشته باشند که منصفانه ارزش‌گذاری شده است.»

امنيت سايبری

درپی صدور کيفرخواستی در آمريکا علیه ۵ افسر عاليرتبه ارتش چين به اتهام جاسوسی سايبری، مقام‌های آمریکایی و چینی، در گفتگوهای موسوم به «مذاکرات راهبردی و اقتصادی»، در مورد امنیت سایبری نیز گفتگو و تبادل نظر کردند.

جان کری وزیر امور خارجه ایالات متحده گفت «از دست دادن مالکیت معنوی از طریق اینترنت اثر دلسردکننده‌ای بر نوآوری و سرمایه‌گذاری می‌گذارد. سرقت‌های سايبری به کسب و کار ما آسیب زده است و قابليت‌های رقابتی کشور ما را تهدید می‌کند.»

به قول پروفسور هيلاری لورت، از دانشگاه آمريکن، جاسوسی سايبری موضوع حساسی برای چین است که قدرت تولیدی‌اش از نوآوری پيشی گرفته است.

لورت در اين زمينه گفت «چين امروز جايی نيست که در آن نوآوری صورت بگيرد. با اين که آنها تلاش خود را می‌کنند، اما هنوز به آن مرحله نرسيده‌اند. بنابراين، آنها مساله را اينگونه می‌بينند که ايالات متحده امتياز خود را بر چين تحميل می‌کند و نمی‌گذارد چين برای تکامل بخشیدن یا بهتر کردن ابداعات آمريکا، از آنها نسخه‌برداری کند، و به اين ترتيب راه نوآوری کردن را بیاموزد.»

دریای جنوبی چین

مقام‌های آمریکایی و چینی همچنين ادعاهای ارضی مطرح شده در دریای جنوبی چین را مورد گفتگو قرار دادند. قضيه از اين قرار است که ویتنام می‌گوید، گارد ساحلی چین، در نزدیکی یک دکل نفتی چین در آب‌های مورد مناقشه، به یکی از گشت‌های ويتنامی برخورد کرد و موجب غرق شدن آن شد. آقای کری می‌گويد، حل و فصل مسالمت‌آمیز این رقابت‌ها باید بخشی از تعريف همکاری جدید میان واشنگتن و پکن باشد.

او در اين رابطه گفت «این تعريف با تقسيم مناطق و اعلام اين که اينها حوزه نفوذی ما هستند صورت نمی‌گيرد. تعريف همکاری دو کشور با پذيرش دوجانبه معيارهای رفتار جهانی و فعالیتی صورت می‌گيرد که از ارزش‌ها و منافع همه ما محافظت می‌کند. ما سال‌های متمادی با درنظر گرفتن اين ارزش‌ها و هنجارهای بين‌المللی، کار کرده‌ايم.»

ویتنام با فیلیپین برای يافتن چالش‌های قانونی در برابر ادعای پکن در دریای جنوبی چین همکاری می‌کند. پکن گفته است طرح‌های فیلیپین برای استخراج گاز طبيعی در آن منطقه «غیرقانونی» است.

هانگ لی سخنگوی وزارت امور خارجه چین می‌گويد «فعاليت هر شرکت خارجی برای کاوش نفت و گاز در آب‌های متعلق به چين، اگر اجازه چين را دریافت نکرده باشد، غیرقانونی و بی‌اعتبار است.»

در حالی که ایالات متحده در حال کمک به بروز کردن نیروی دریایی فیلیپین است، واشنگتن می‌گوید در ارتباط با ادعاهای رقیب در دریای جنوبی چین موضعی اتخاذ نمی‌کند.

XS
SM
MD
LG