لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۲۶

یک شرکت آمریکایی چين را به حملات سایبری متهم کرد


شون هنری، مدير عامل شرکت کراوداسترايک، در نشست رسانه ای و فن آوری رويترز در نيويورک
شون هنری، مدير عامل شرکت کراوداسترايک، در نشست رسانه ای و فن آوری رويترز در نيويورک
یک شرکت امنیت سایبری خصوصی در آمریکا یک واحد نظامی چین را به انجام حملات سایبری گسترده ای در جهت پیشبرد برنامه های ماهواره ای و فضايی چين متهم کرده است.

بنابر گزارش خبرگزاری رويترز، شرکت امنیتی کراوداسترايک CrowdStrike روز دوشنبه اعلام کرد که واحد شماره ۶۱۴۸۶ ، از ادراه دوازدهم ارتش آزاديبخش خلق چين، مستقر در شانگهای، از سال ۲۰۰۷ شبکه های ادارات دولتی و پيمانکاران دفاعی کشورهای غربی را مورد حمله قرار داده است.

این شرکت می گويد حملات سايبری مذکور، بخش های فضايی، هوا فضا و ارتباطات ایالات متحده را هدف قرار داده اند. کراوداسترايک در ادامه گفت، هدف جاسوسی سايبری «نرم افزارهای توليدکننده ای از قبيل Adobe Reader و Microsoft Office و استفاده از آنها برای ارسال بدافزارهايی از طريق ايميل که اطلاعات مورد نياز هکرها را جمع می کند،» بوده است.

کمتر از سه هفته پیش، وزارت دادگستری آمریکا در اقدامی بی سابقه عليه ۵ نفر از دیگر اعضای ارتش آزادی بخش خلق - که گفته می شود اسرار تجاری آمريکا و کشورهای غربی را به سرقت برده اند - اعلام جرم کرد.

کراوداسترايک در ادامه می گويد گزارشی که منتشر کرده است را پيش از اين به مشتريان خود داده بود تا نشان دهد این موضوع، گسترده تر از آن است که بسیاری تصور می کنند.

ديميتری آلپروويچ، يکی از بنيان گذاران شرکت کراوداسترايک، گفت، «پس از پاسخ چینی ها، که اساسا اين بود که همه اين ادعاها جعلی است، ما با خود گفتيم چرا نيائيم و چیزی را منتشر کنیم که غیر قابل انکار باشد؟» او گفت که سازمان های اطلاعاتی آمریکا قبل از انتشار اين گزارش مورد مشورت قرار گرفته بودند.

رویترز در ادامه به نقل از گزارش کراوداسترايک نوشت، فردی به نام چن پینگ نام دامنه های اينترنتی را ثبت کرده که حملات سايبری از آنجا ها صورت گرفته است. طبق اين گزارش ، به نظر می رسد وبلاگ شخصی چن، او را ۳۵ ساله معرفی کرده و او خودش را در آن به عنوان يک سرباز معرفی می کند.

گزارش کراوداسترايک همچنین می گوید ایمیل چن با پروفایل ها، وبلاگ ها و کامنت ها و پست های اينترنتی گره خورده است. در میان مطالبی که در آن وبسايت ها يافت شد، آلبوم عکسی بود با عنوان « office» که در زبان انگليسی به معنای «دفتر» است. در اين آلبوم عکس هايی از ساختمانی است که کراوداسترايک آن را به عنوان مقر شانگهای واحد نظامی مورد نظر شناسايی کرده است.

به درخواست هايی که به آدرس های ايميل او برای توضيح پيرامون اين اتهام ها ارسال شد پاسخی داده نشده است. اما سخنگوی وزارت خارجه چین این گزارش را به تمسخر گرفت و گفت، اين اتهامات قبل هم مطرح شده بود و اضافه کرد این فرض که هکری آشکارا درباره کارهايی که انجام می دهد تبلیغ کند، فرضی مسخره است.

این سخنگو در يک نشست خبری در پکن گفت، «من فکر می کنم این هم کنجکاوی برانگيز و هم حيرت آور است. آیا تا به حال دیده ايد که یک دزد در خیابان تابلويی به گردن خود آويزان کند که روی آن نوشته باشد او دزد است؟ حقيقتش را بخواهيد، من فکر می کنم آنچه ایالات متحده در اینجا انجام داده را نمی توان به عنوان کار درستی پذیرفت.»

سخنگوی وزارت خارجه چین اضافه کرد، افشاگری های پیمانکار سابق اطلاعاتی آمریکا، ادوارد اسنودن، مبنی بر اين که ایالات متحده برنامه جاسوسی آنلاین گسترده ای انجام می دهد نشان داد که در مورد هک کردن و حملات سايبری، آمریکا حق ندارد ديگران را متهم کند.

او گفت، «ایالات متحده نمی تواند وانمود کند که قربانی است؛ آنها خودشان هکر هستند و فکر می کنم همه در جهان اين را می دانند.»

کراوداسترايک توسط مديران ارشد شرکت معظم ضدويروس های کامپیوتری مک آفی McAfee تاسیس شد. مک آفی بعدها در شرکت اينتل ادغام شد. کراوداسترايک با دولت ایالات متحده پيوندها و قراردادهايی دارد.

خبرگزاری رویترز در ادامه نوشت گزارش جدیدی که اکنون نقل محافل امنيتی آمريکا است، به احتمال زیاد به تنش های فزاینده بر سر مسائل امنیت سایبری بین دو اقتصاد بزرگ جهان خواهد افزود.

واکنش مقام های چینی به کیفرخواست ماه گذشته آمریکا شديد بود. آنها از مذاکرات بر سر مسايل مربوط به حملات سايبری خارج شدند و ایالات متحده را متهم به غارت اسرار سیاسی و نظامی چین کردند.

با این حال، پکن روز دوشنبه تایید کرد که برای اولین بار در یک رزمایش دریایی به ميزبانی آمريکا در نزدیکی جزیره گوآم در اقیانوس آرام در اواخر ماه جاری شرکت خواهد کرد. صرف نظر از بی اعتمادی عمیق دو جانبه، چین چهار کشتی از جمله یک ناوشکن و ناوچه ارسال خواهد کرد.
XS
SM
MD
LG